Sport

Gică Popescu îi pune la punct pe cei care insinuează jocuri de culise între Farul și FCSB: „Ține de ADN-ul nostru balcanic! Nu mă interesează aceste mizerii!”. Exclusiv

Gică Popescu, președintele clubului Farul Constanța, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, înaintea partidei Farul - FCSB, din etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 1.
23.04.2022 | 21:08
Gica Popescu ii pune la punct pe cei care insinueaza jocuri de culise intre Farul si FCSB Tine de ADNul nostru balcanic Nu ma intereseaza aceste mizerii Exclusiv
Gică Popescu, președintele clubului Farul Constanța, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, înaintea partidei Farul - FCSB, din etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 1
ADVERTISEMENT

Partida Farul Constanța – FCSB este programată luni, la ora 21:00. În meciul tur din play-off, FCSB s-a impus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Malcom Edjouma și Octavian Popescu.

Gică Popescu îi pune la punct pe cei care insinuează jocuri de culise între Farul și FCSB

De-a lungul timpului, anumite voci au insinuat faptul că între Farul și FCSB există jocuri de culise. Gică Popescu dezminte aceste declarații și le transmite celor care emit astfel de supoziții să se gândească cine conduce clubul Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Totodată, Gică Popescu a vorbit despre perioada grea prin care trece fosta sa echipă, FC Barcelona, fiind eliminată de Eintracht Frankfurt din sferturile Europa League.

Gică Popescu: „Nu ne interesează cine va câștiga campionatul!”

Cum vedeți meciul cu FCSB? Se anunță o partidă tare.

– Toate meciurile din play-off sunt tari, nu neapărat meciul acesta. Fiecare meci din play-off poate să fie o surpriză.

ADVERTISEMENT

Bănuiesc că sperați la o victorie.

Noi, la fiecare meci, sperăm la victorie. Dorim să ne plasăm cât mai sus în clasament, sperăm și la o participare în cupele europene. Deci, fiecare meci, pentru noi, este important.

Cu cât ești mai sus, cu atât câștigi mai mulți bani de la televiziuni. Pe noi nu ne interesează cine va câștiga campionatul, ci să fim plasați cât mai sus în clasament.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: „Avem suficienți jucători în departamentul ofensiv!”

Doar că Farul are probleme în atac, nu vor putea juca Betancor și Petre.

– Asta este! Gică va trebui să găsească formula cea mai bună din jucătorii pe care îi avem la dispoziție. Cred că avem suficienți jucători în departamentul ofensiv, astfel încât să putem să alcătuim o echipă care să poată să bată FCSB-ul.

Robert Moldoveanu este o soluție?

– Moldoveanu, de fiecare dată când a fost introdus, a răspuns cu o evoluție bună și chiar foarte bună, la anumite meciuri.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: „Ține de ADN-ul nostru balcanic acest stil de declarații!”

Cum comentați faptul că, înaintea fiecărui meci dintre Farul și FCSB, apar voci care insinuează anumite legături între cele două echipe.

– Adevărul i-a contrazis de multe ori. Dacă ne aducem aminte, în campionatul regulat am câștigat la București, după aia ne-au bătut. Depinde de formă.

Ar trebui să se gândească cine conduce clubul acesta, atunci le-ar trece această gândire obscură. Nu e treaba noastră, pot să spună ce vor. Pe mine nu mă interesează aceste mizerii.

Probabil că nu se vor sfârși deloc, pentru că ține de ADN-ul nostru balcanic acest stil de declarații. Dumnezeu e sus și le vede pe toate. Să ne apucăm noi acum să ne spovedim în fața unor astfel de declarații… nu cred că e cazul.

Vedeți vreo favorită la titlu?

– A intrat și Craiova la titlu, după ultimele rezultate. Oricare dintre primele trei poate câștiga campionatul. Craiova joacă foarte bine, FCSB are un moral bun după ce a câștigat la Cluj, iar CFR este o echipă cu experiență extraordinară, care știe ce înseamnă performanța.

Gică Popescu: „Eram convins că Barcelona va câștiga contra lui Eintracht!”

Cum comentați perioada grea prin care trece Barcelona?

– Cred că Barcelona așteaptă să se termine acest sezon, pentru a face o mică restructurare de lot. Probabil că vor fi mișcări importante în perioada de vară, pentru că are nevoie de un nou proiect Barcelona. Locul Barcelonei este în Champions League și în lupta pentru titlu în Spania.

Vă așteptați să plece anumiți jucători înaintați în vârstă, cum ar fi Pique sau Alves?

– E normal să încerce ușor, ușor să-i înlocuiască. Nu poți juca la nesfârșit, pentru că vârsta nu iartă pe nimeni.

V-ați așteptat ca Barcelona să piardă cu Frankfurt și Cadiz?

– Sincer, nu! Eram convins că vor câștiga contra lui Eintracht, cum eram mai mult decât convins că vor câștiga contra celor de la Cadiz. Surprize uriașe!

Îl vedeți pe Robert Lewandowski la Barcelona?

– Lewandowski era cel care trebuia să câștige „Balonul de Aur” anul trecut. Este unul dintre cei mai valoroși atacanți din fotbalul european. De aici și până la a se concretiza acest transfer sunt pași mulți de făcut.

Dar și el se apropie de o vârstă, nu mai e la prima tinerețe… nu știu cât va mai putea duce la nivelul acesta, de asta m-ar surprinde ca Barcelona să aducă un astfel de jucător, la o vârstă atât de înaintată pe care o are Lewandowski.

  • 54 de ani are Gică Popescu
  • 5 este locul ocupat de Farul Constanța în Casa Pariurilor Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 2,67 este cota pentru ”2 și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT