Sport

Gică Popescu reacționează după ce oficialii de la Sepsi au amenințat că se retrag din cauza manifestărilor xenofobe. ”N-ai ce căuta la nivel înalt!”

Președintele Farului Constanța, Gică Popescu, a reacționat la acuzațiile oficialilor de la Sepsi Sfântu Gheorghe care vizau manifestările xenofobe ale galeriei ”marinarilor”.
10.08.2021 | 19:07
Gica Popescu reactioneaza dupa ce oficialii de la Sepsi au amenintat ca se retrag din cauza manifestarilor xenofobe Nai ce cauta la nivel inalt
ADVERTISEMENT

Oficialii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe au reacționat vehement la finalul partidei cu Viitorul Constanța, pierdută de secui cu 0-1, la Ovidiu, după ce portarul Roland Niczuly s-a plâns că a fost jignit și atacat cu diverse obiecte.

Covăsnenii cer pedepse aspre pentru cluburile a căror suporteri scandează lozinci anti-maghiare și încurajează xenofobia. Gică Popescu a ripostat.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, mesaj ferm pentru Sepsi: ”Să nu mai facă sport de performanță!”

Galeria dobrogenilor a scandat pe parcursul meciului Faul Constanța – Sepsi Sfântu Gheorghe mai multe lozici anti-maghiare, iar acest lucru i-a scos din minți pe șefii grupării covăsnene.

”Cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice. Arbitrii să fie mai atenți și la ce e în tribune. Să oprească meciurile! Cerem sancțiuni aspre! Așa nu se mai poate!”, a tunat directorul general al covăsnenilor, Attila Hadnagy.

ADVERTISEMENT

Președintele Farului, fostul mare internațional Gică Popescu, este de părere că Hadnagy a încercat doar să distragă atenția finanțatorilor clubului din Sfântu Gheorghe, după al doilea eșec consecutiv în Liga 1.

”Dacă nu mai suportă ce e în tribune, atunci să nu mai facă sport de performanță! Eu și toți ceilalți din club regretăm acele scandări, dar în sport se întâmplă și astfel de lucruri, nu ai cum să zici că renunți atunci când îți strigă cineva ceva din tribună.

ADVERTISEMENT

Ceea ce fac cei de la Sepsi arată cea mai mare lipsă de bărbăție care poate exista la un sportiv de performanță. Mai și spui că ai reprezentat România în cupele europene, după care te plângi ca un copil că ai fost afectat de niște scandări.

Păi, dacă ai clacat din cauza a 500 de suporteri, ce faci când o să joci cu 30.000 de oameni? Repet, dacă spui că nu poți să joci în aceste condiții, atunci n-ai ce căuta la nivel înalt!”, a replicat Gică Popescu, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Farul Constanța și-a cerut scuze pentru comportamentul suporterilor

La mai puțin de 24 de ore după disputarea partidei Farul Constanța – Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0, clubul dobrogean a remis un comunicat în care condamnă atitudinea propriilor suporteri, da și atitudinea oficialilor covăsneni.

”Partida cu Sepsi Sf. Gheorghe continuă și după ultimul fluier al arbitrului și nu în plan sportiv… 

Constatăm, cu regret, că analiza pe care o fac reprezentanții echipei Sepsi după acest meci spectaculos, la care au contribuit ambele formații, o reprezintă anumite evenimente petrecute în tribună și, în cazul în care au fost ofensatoare pentru delegația echipei oaspete, suntem primii care le regretăm. 

Constanța este în primul rând un oraș multicultural, un conglomerat de 17 etnii (!!!): români, aromâni, armeni, bulgari, turci, tătari, lipoveni, greci, germani, italieni, sârbi, evrei, ruşi, ucraineni, găgăuzi, albanezi și chiar unguri! 

Ca urmare, Farul Constanța transmite din nou, și pe această cale, că este în total dezacord cu orice acțiune îndreptată împotriva oricărei etnii în orice împrejurare. Împreună suntem mai puternici!”, este mesajul postat de Farul Constanța, pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT