Fotbal intern

Gică Popescu și Dorinel Munteanu, marcatori la ultima deplasare în Islanda: “Era frig. Vânt groaznic”. Exclusiv

08.10.2020 | 17:10
Gica Popescu si Dorinel Munteanu marcatori la ultima deplasare in Islanda Era frig Vant groaznic Exclusiv
ADVERTISEMENT

România joacă în Islanda, de la ora 21:45, în semifinalele barajului pentru Euro 2021. Pentru “tricolori” este ultima șansă de calificare și Mirel Rădoi speră să obțină la Reykjavik cel mai important succes al carierei sale de antrenor.

Ultimul meci disputat de România în Islanda a fost pe 9 octombrie 1996, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Franța. Însă erau alte vremuri și Islanda era un adversar facil pentru naționala în care jucau, Gică Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu sau Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Confruntarea de la Reyjkavik de atunci a fost dominată de la un capăt la altul de naționala României, care s-a impus cu 4-0 datorită golurilor marcate de Dorinel Munteanu, Gică Popescu, Gică Hagi și Dan Petrescu.

Gică Popescu și Dorinel Munteanu, marcatori la ultima deplasare în Islanda

FANATIK a stat de vorbă cu Gică Popescu și Dorinel Munteanu, doi dintre marcatorii precedentei deplasări în Islanda, disputată în aceeași perioadă a anului, cu doar o zi mai târziu decât confruntarea de la baraj.

ADVERTISEMENT

Popescu împlinea fix în ziua meciului 29 de ani și și-a făcut cadou un gol în acel meci: “Am dat gol de ziua mea (n.r. 9 octombrie), cum să nu îmi aduc aminte de acel meci? Și acum se joacă aproape de ziua mea.

“Eu refuz să cred că echipa noastră a decăzut în așa mare hal încât să nu putem spera la o victorie cu Islanda”

Dar, în primul rând lor ar trebui să își facă cadou o victorie, nu mie. Să își facă lor cadou ca să se apropie de Euro. Dacă vom câștiga, jucăm finala și așa cum am obținut calificarea de atâtea ori după meciuri decisive, avem capacitatea să o facem și de această dată.

ADVERTISEMENT

Era foarte frig la acel meci din Islanda. Îmi aduc aminte de antrenamentul din preziua meciului. Era un vânt groaznic. Dar, nu timpul trebuie să fie un impediment. Eu refuz să cred că echipa noastră a decăzut în așa mare hal încât să nu putem spera la o victorie cu Islanda, fie ea și în deplasare. 

“Golul din Islanda l-am marcat cu capul după o centrare a lui Dan Petrescu”

Golul din Islanda l-am marcat cu capul după o centrare a lui Dan Petrescu. Am dat la colțul scurt. A fost o fază de joc lucrată. Dan a centrat bine pe lung și eu am lovit-o la colțul scurt. Sunt foarte încrezător într-o victorie, mare mare încrezător”, a spus Popescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a deschis scorul la confruntarea din urmă cu 24 de ani, în minutul 21: “Din ce îmi aduc aminte, pentru noi meciul cu Islanda a fost unul pe care l-am câștigat ușor, 4-0 acolo. Și, referitor la meciul de mâine, le spun jucătorilor noștri să nu aibă niciun stres pentru că eu cred că suntem favoriți. 

“Terenul era greu în octombrie, nu chiar nămolos, era răcoare. La ora jocului pentru noi nu mai conta cum era terenul”

Cum le întoarcem, cum le punem, suntem favoriți. Ei n-au nimic de pierdut. Dar eu sper să jucăm finala cu Ungaria și Bulgaria. Nu mai țin minte exact golul marcat. Era o centrare a lui Dan Petrescu parcă. 

Terenul era greu în octombrie, nu chiar nămolos, era răcoare. La ora jocului pentru noi nu mai conta cum era terenul, dacă era sau nu răcoare. Noi eram acolo să câștigăm. Și asta sper să se întâmple și azi”, a spus Munteanu.


Islanda – România 0-4 (Munteanu 21, Hagi 60, Popescu 75, Petrescu 81), 9 octombrie 1996

România (4-4-2): Stelea – Petrescu, Prodan, Popescu, Doboș – Gâlcă, Selymes, Hagi, Munteanu – Ilie, Moldovan. Selecționer: Anghel Iordănescu

VEZI VIDEO: 


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,20 este cota pentru „2 și peste 1,5 goluri” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT