Fotbal intern

Giedrius Arlauskis, omul pentru care Edi Iordănescu a fost dat afară de la CFR Cluj în primul mandat!

08.03.2021 | 22:43
Giedrius Arlauskis omul pentru care Edi Iordanescu a fost dat afara de la CFR Cluj in primul mandat
ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis a revenit la CFR Cluj. Portarul lituanian s-a întors după 6 luni în Gruia după un scurt periplu în Golf și a semnat un contract valabil până în vară cu ardelenii. La Cluj, Arlauskis va fi pregătit din nou de Edi Iordănescu, alături de care a colaborat în începutul sezonului 2018-2019. 

De altfel, Giedrius Arlauskis este omul pentru care Edi Iordănescu a fost dat afară atât de timpuriu în primul mandat de către Neluțu Varga. Antrenorul ardelenilor a refuzat atunci să îl scoată pe Arlauskis, așa cum a venit mesajul din lojă, și a plătit cu postul înfrângerea cu Malmo, din preliminariile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis, omul pentru care Edi Iordănescu a fost dat afară de la CFR Cluj!

Edi Iordănescu avea să fie adus la CFR Cluj în locul lui Dan Petrescu. “Bursucul” a plecat de la ardeleni după ce a reușit să câștige titlul în sezonul precedent, iar Edi Iordănescu a preluat formația ardeleană.

Avea să fie un mandat extrem de scurt, cu doar 3 meciuri oficiale. Edi Iordănescu a câștigat Supercupa României, însă a pierdut manșa tur cu Malmo, din preliminariile Ligii Campionilor, scor 0-1, rezultat pentru care a plătit cu postul.

ADVERTISEMENT

“Antrenorul a refuzat. ‘Bine. Atunci vei fi dat afară după a doua repriză'”

Damjan Djokovic, fostul jucător al celor de la CFR Cluj, a povestit în presa din Olanda că Edi Iordănescu a fost demis atât de rapid de la CFR Cluj pentru că a refuzat să îl scoată pe Arlauskis din poartă, așa cum a venit mesajul de la patron:

“În prima repriză, am primit gol. Patronul l-a sunat pe team manager: “Portarul trebuie schimbat”. Antrenorul a refuzat. “Bine. Atunci vei fi dat afară după a doua repriză”. Antrenorului nu i-a venit să creadă, dar am pierdut şi a fost nevoit să plece”, a spus Djokovic.

ADVERTISEMENT

În turul doi preliminar al Ligii Campionilor din ediția 2018-2019, CFR Cluj evolua împotriva lui Malmo. Primul meci s-a disputat în Gruia. După o primă repriză echilibrată, suedezii au lovit în ultimele secunde prin Carlos Strandberg.

Golul care l-a costat postul pe Edi Iordănescu!

Giedrius Arlauskis are o vină la acest gol, iar la pauză patronul s-a înfuriat de gafa portarului său. Edi Iordănescu a refuzat ordinul din lojă și după înfrângerea cu 0-1 împotriva lui Malmo, a fost demis de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:

La retur, CFR Cluj avea un nou antrenor, Toni Conceicao. În Suedia, Malmo și CFR Cluj au remizat, scor 1-1, astfel că echipa ardeleană era eliminată încă din turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Arlauskis și Edi Iordănescu, din nou la CFR Cluj după un an și jumătate!

Giedrius Arlauskis a rămas la CFR Cluj până la finalul sezonului 2020, reușind să câștige 3 titluri alături de ardeleni. Edi Iordănescu a mai antrenat Gaz Metan Mediaș înainte de a reveni la campioana României, în decembrie 2020.

Arlauskis și Edi Iordănescu colaborează din nou la CFR Cluj la mai puțin de doi ani de la acel incident nefericit în care antrenorul a plătit cu postul. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Giedrius Arlauskis a semnat un contract valabil până în vară.

  • 3 meciuri oficiale a prins Edi Iordănescu în primul mandat de la CFR Cluj
  • 3 titluri de campion cu CFR Cluj are Giedrius Arlauskis
ADVERTISEMENT