News

Gigantul belgian care deschide o nouă fabrică în România. Face angajări serioase, multe posturi sunt disponibile, cu salarii bune

Un gigant belgian deschide o nouă fabrică în România și face angajări serioase. Multe posturi sunt disponibile, cu salarii bune.
11.04.2024 | 11:45
Gigantul belgian care deschide o noua fabrica in Romania Face angajari serioase multe posturi sunt disponibile cu salarii bune
Gigantul belgian care deschide o nouă fabrică în România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se deschide o nouă fabrică în România și se fac angajări serioase. Mai multe posturi sunt disponibile, iar salariile vor fi unele cât se poate de bune. Ce trebuie să știe cei interesați?

Gigantul belgian care deschide o nouă fabrică în România

Un gigant belgian deschide o nouă fabrică în România și face angajări serioase. Este vorba despre grupul belgian Sonaca. Pentru cei care nu știu, acesta este un gigant în industria aerospațială globală.

ADVERTISEMENT

Ce planuri are gigantul în România? Acesta vrea să își extindă prezența în țara noastră. Drept urmare, investește 38 de milioane de euro pentru deschiderea noii fabrici. Iar acest pas consolidează practic parteneriatul cu Airbus, prin susținerea noului contract pentru avioanele A321 și a portofoliului existent de A320.

Unde este amplasată noua fabrică care se deschide în România și face angajări serioase? Profit.ro scrie că unitatea de producție este situată în Moldovenești, județul Cluj. Iar aceasta este a doua investiție majoră a companiei în România.

ADVERTISEMENT

Fabrica ar urma să devină operațională în vara anului 2025, iar în total, va crea în jur de 160 de locuri de muncă. Astfel, cei care vor să lucreze în domeniu ar putea avea o șansă de anul viitor.

Se fac angajări serioase, iar multe posturi sunt disponibile, cu salarii bune

Ce se va produce în noua fabrică? Conform celor mai recente informații, în noua unitate de producție se vor fabrica flapsuri interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range). Tot aici se vor mai produce și componente primare pentru A320.

ADVERTISEMENT

Și se pare că noua fabrică care se deschide în România și face angajări serioase va oferi de asemenea și salarii bune. Astfel, oportunitățile vor fi destul de multe în acest domeniu.

Menționăm faptul că pe lângă acest anunț, mai trebuie spus și că Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus. Acest lucru a fost evidențiat recent chiar de către ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea.

ADVERTISEMENT

În urma unei vizite la sediul Sonaca din Bruxelles, acesta a amintit de angajamentul companiei de a-și dezvolta capacitățile de producție din România. Iar la rândul său, Guvernul român sprijină această expansiune. Drept urmare, a fost acordat și un ajutor de stat în valoare de 2,7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT