Sport

Gigi Becali a aflat câți bani vrea David Ankeye la FCSB: “Ăsta e salariul minim”

Impresarul care l-a adus în Europa pe David Ankeye, atacantul nigerian de la Sheriff, ochit de Gigi Becali, arată în ce condiții ar putea ajunge jucătorul în România
09.12.2023 | 10:33
Gigi Becali a aflat cati bani vrea David Ankeye la FCSB Asta e salariul minim
Gigi Becali anunta transferuri de top. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Aflată pe lista priorităților din mercato la FCSB, recrutarea vârfului nigerian David Ankeye de la Sheriff Tiraspol se anunță o misiune sensibilă pentru Gigi Becali. El a oferit în exclusivitate pentru FANATIK datele negocierilor preliminare cu gruparea din Moldova, “au cerut 1,5 milioane de euro, am ajuns pe la 1,1 milioane”. Reprezentantul jucătorului devoalează acum și solicitările atacantului în vârstă de 21 de ani. ”Salariu de 20.000 de euro”, anunță agentul pretențiile lui Ankeye pentru a veni la FCSB.

Impresarul care poate realiza transferul lui David Ankeye, avertisment pentru FCSB. Dorit de echipe de top din Europa

Uche Dominic Egbukwu e impresarul care l-a descoperit pe Ankeye cu ocazia unor trialuri efectuate la Lagos, fosta capitală a țării din nord-vestul Africii.

ADVERTISEMENT

Deține agenția ”Ude Sports Management”, una dintre cele mai faimoase din Nigeria, fiind omul care l-a adus pentru prima dată în Europa, la Wolfsburg (2017), și pe Victor Osimhen, starul de azi al lui Napoli și al naționalei “vulturilor verzi”. Tot el a gestionat venirea pe “Bătrânul Continent” a lui Ankeye, la Hammarby (Suedia, 2021) și apoi la Sheriff (vara lui 2023).

“În acest moment, există preocupare pentru Ankeye din Italia, Franța și Belgia, FC Bruges se numără printre cluburile interesate”, subliniază Egbukwu pentru FANATIK. El mărturisește că “David câștigă la Sheriff 15.000 de euro pe lună, iar orice discuție la transfer pleacă de la un salariu minim de 20.000 de euro”.

ADVERTISEMENT

Impresarul lui David Ankeye, promisiune specială pentru Gigi Becali, care îl vrea la FCSB: “Cariera lui va exploda”

Egbukwu îl caracterizează pe Ankeye drept “un băiat foarte disciplinat, loial și serios, un golgeter înnăscut, a cărui carieră va exploda în anii viitori”.

El admite că “nu excludem România de pe lista negocierilor, chiar dacă e vorba despre un campionat mai slab cotat. Dacă e însă un club de top din țară, cu pretenții la titlu și la cupele europene, de ce nu? Evident, oferta va trebui să fie însă superioară față de condițiile asigurate la Tiraspol”.

ADVERTISEMENT

Ezită să vorbească despre strategia lui Sheriff față de jucător, “nu e treaba mea”, dar punctează că “la mijloc e, până la urmă, un business, sunt convins că David poate pleca dacă se ajunge la un preț corect între cluburi”.

Testul decisiv pentru David Ankeye înaintea unui eventual transfer la FCSB: duelul contra lui Mourinho

Sheriff l-a luat în vară pe Ankeye din Tunisia, de la Hammam Sousse. A achitat inițial 100.000 de euro pentru împrumut și a plusat recent cu încă 300.000 de euro prin activarea clauzei de cumpărare definitivă. Asta după ce fotbalistul a confirmat din primele luni după transfer și a marcat de 8 ori în 24 de meciuri pentru Sheriff în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

El n-a prins niciun minut în ”dubla” cu Farul din preliminariile Champions League, fiind cooptat în lot cu numai câteva zile înaintea turului din România. Chiar și fără Ankeye, moldovenii au trecut mai departe, după 0-1 la Ovidiu și 3-0 la Tiraspol, cu un retur în regim de demonstrație de forță în fața trupei lui Hagi.

Sheriff visează acum să facă o partidă mare pe ”Olimpico”, săptămâna viitoare, când va întâlni Roma lui Mourinho în ultima etapă din grupele Europa League. Iar o evoluție reușită a lui Ankeye ar putea influența serios cota jucătorului. El a înscris o dată în această fază a competiției, la 1-1 acasă cu Servette Geneva, gol care a oferit singurul punct adunat de Sheriff. Transnistrenii sunt ultimii într-o serie din care mai fac parte Roma și Slavia Praga.

Gigi Becali, despre cum se poate face transferul lui David Ankeye la FCSB: “Fac rugăciune la Hristos și el să aleagă!”

“Eu ori în Champions League, ori nu mă interesează. 100% fac echipă de Champions League, deja am trei jucători luați și îi pun pe toți. Trei iau. E adevărat că și atacantul de la Sheriff Tiraspol e pe listă, nu l-am luat, negociem. Vreau să-l văd că joacă cu Roma, i-am pus pe toți să-i vadă, și pe Meme, și pe toți. Ia să-l văd eu, ochiul stăpânului îngrașă animalul. Și Gigi Becali când vede el, ia ceva. Acum sunt în post și în rugăciune, și fac rugăciune la Hristos și el să aleagă, să-l iau sau să nu-l iau”, a spus Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA.

Între timp, FCSB a rezolvat deja transferul brazilianului Luis Phelipe de la Poli Iași, așa cum anunțase FANATIK. Becali a achitat 200.000 de euro, iar clubul din Copou a păstrat și un procent de 20% din drepturile asupra jucătorului. În vârstă de 22 de ani, sud-americanul a marcat 3 goluri în 17 partide pentru Poli.

 

 

ADVERTISEMENT
3,15 este cota BETANO pentru pronosticul „X solist” la meciul CFR Cluj - FCSB