Sport

Gigi Becali a anunțat de ce FCSB – Nordsjaelland nu se joacă în Ghencea: „Sunt supărați”

Gigi Becali a explicat ce i-a deranjat pe cei de la CSA Steaua. „Militarii” nu au acceptat ca meciul FCSB - Nordsjaelland să se dispute pe stadionul Ghencea.
07.08.2023 | 17:07
Gigi Becali a anuntat de ce FCSB  Nordsjaelland nu se joaca in Ghencea Sunt suparati
Gigi Becali a explicat motivul pentru care FCSB nu va juca în Ghencea cu Nordsjaelland. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB – Nordsjaelland nu se va disputa pe stadionul Ghencea. Echipa lui Gigi Becali a demarat o nouă rundă de negocieri pentru închirierea arenei lui CSA Steaua la meciul tur din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League. „Militarii” au declinat solicitarea, iar Gigi Becali a oferit o primă reacție.

Gigi Becali a anunțat de ce FCSB – Nordsjaelland nu se joacă în Ghencea: „Sunt supărați”

Astfel, FCSB ratează șansa de a juca al doilea meci consecutiv pe stadionul Ghencea, după ce vicecampioana României a revenit în „Templu” la derby-ul de duminică seară cu CFR Cluj, scor 1-0, în etapa a patra a SuperLigii.

ADVERTISEMENT

„Arcul de Triumf” rămâne cea mai vehiculată variantă, după ce solicitarea pentru închirierea stadionului Ghencea a fost respinsă de CSA Steaua. Arena Națională este în continuare indisponibilă, deoarece suprafața de joc a fost schimbată ca urmare a celor două concerte găzduite în luna iulie de cel mai mare stadion din România.

„Trebuia să anunț azi UEFA unde jucăm, până la 12. Acum mă zbat, mă lupt, să văd ce fac. Ei (n.r. – cei de la CSA Steaua) sunt supărați că au zis Șut și Compagno «Steaua». Și că de ce au spus suporterii că în Ghencea e casa lor. Încercăm să vedem dacă putem rezolva ceva”, a declarat Gigi Becali, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Nu au fost înregistrate pagube după FCSB – CFR Cluj 1-0 în Ghencea

Răspunsul negativ al celor de la CSA Steaua vine oarecum neașteptat pentru echipa lui Gigi Becali, deoarece nu s-au înregistrat pagube după derby-ul FCSB – CFR Cluj 1-0 disputat în Ghencea. Tot luni a avut loc predarea stadionului Ghencea de către FCSB celor de la CSA Steaua.

În ciuda refuzului, Gigi Becali nu renunță la ideea de a evolua pe stadionul de 30.000 de locuri contra danezilor de la FC Nordsjaelland, conform sursei menționate. Partida din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League va avea loc joi, 10 august, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Principalele motive pentru care CSA Steaua a respins o nouă cerere a FCSB-ului pentru închirierea stadionului Ghencea se referă la faptul că echipa lui Gigi Becali a încălcat contractul prin care clubul din SuperLiga și-a asumat că nu susține că FCSB este continuatoarea Stelei. Totodată, „militarii” s-au folosit de mai multe postări ale jucătorilor de la FCSB în care aceștia s-au folosit de numele Steaua.

FCSB și-a aflat posibila adversară din play-off-ul UEFA Conference League

Dacă va trece de „dubla” manșă cu FC Nordsjaelland, FCSB o va înfrunta pentru calificarea în grupele UEFA Conference League pe învingătoarea din „dubla” Sabah Baku/Partizan Belgrad. Pe sârbi, echipa lui Gigi Becali i-a întâlnit în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor în sezonul 2015/2016.

ADVERTISEMENT

În urmă cu opt ani, Partizan Belgrad a trecut de roș-albaștrii cu scorul de 5-3 la general și s-a calificat în play-off-ul Champions League. FCSB și-a amânat partida din campionat cu Hermannstadt, situată între cele două meciuri cu FC Nordsjaelland.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,55 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – FC Nordsjaelland

ADVERTISEMENT