Sport

Gigi Becali a comentat noua regulă anunțată de Răzvan Burleanu: „Are ceva la cap?”

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a comentat noua regulă impusă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, în fotbalul românesc.
14.12.2023 | 22:23
Gigi Becali a comentat noua regula anuntata de Razvan Burleanu Are ceva la cap
Gigi Becali a comentat noua regulă impusă de Răzvan Burleanu în fotbalul românesc. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a luat tare pe Răzvan Burleanu, după ce președintele Federației Române de Fotbal a anunțat o nouă regulă care vizează primele două ligi de fotbal din România. Șeful de la Casa Fotbalului a precizat că noua reglementare ar urma să intre în vigoare începând din sezonul viitor.

Gigi Becali a comentat noua regulă anunțată de Răzvan Burleanu: „Are ceva la cap?”

Răzvan Burleanu a anunțat o nouă regulă pentru primele două eșaloane fotbalistice din România. Cluburile trebuie să aibă pe teren, pe toată durata meciului, minim 5 jucători crescuți „la nivel național” sau care sunt eligibili pentru echipa națională de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

Favorit să devină președintele UEFA după încheierea mandatului lui Aleksander Ceferin, Răzvan Burleanu face referire fie la jucătorii care să fi petrecut 3 ani la un club din România, între 15-21 de ani, fie la fotbaliștii eligibili pentru echipa națională.

În primă fază, Gigi Becali l-a luat tare pe Răzvan Burleanu. Omul de afaceri a anunțat că urmează să bage două milioane de euro la FCSB. „Noi avem șapte! Nu știu dacă e bună sau rea această regulă, dar nu se poate aplica.

ADVERTISEMENT

Să vă spun un lucru, ca să înțelegeți. Ieri, m-a sunat Argăseală și mi-a zis «Domnul Becali, trebuie două milioane de euro ca să achităm tot, taxe la stat, etc, etc»”.

Eu mâine trebuie să bag două milioane de euro la club. Îl întreb pe Burleanu dacă are ceva la cap? Ai ceva la cap?”, a declarat Gigi Becali, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a făcut un pas în spate: „N-am știut”

Sancțiunile pe care le vor primi cluburile care nu vor respecta regula anunțată de Răzvan Burleanu vor fi de ordin financiar. Concret, academiile de fotbal ale cluburilor nu vor mai primi aceeași sumă de bani din partea Federației Române de Fotbal.

„Adică eu bag două milioane de euro că vreau eu, nu că îmi spună cineva. Că eu când m-am băgat în fotbal, m-am băgat că așa vreau, nu că vine unul să îmi comande mie. Să crească fotbalul românesc pe banii lui.

ADVERTISEMENT

N-am știut că nu mai dă bani pentru Academie. În regulă atunci, mă miram și eu. Am fost dezinformat, n-am știut, eu habar n-aveam de sancțiune”, au mai spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.70 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB - Hermannstadt