Fotbal intern

Gigi Becali a explicat de ce a votat împotriva lui Dinamo. “Am promis la patru cluburi şi eu nu îmi schimb cuvântul dat”

05.08.2020 | 13:57
Gigi Becali a explicat de ce a votat impotriva lui Dinamo Am promis la patru cluburi si eu nu imi schimb cuvantul dat
ADVERTISEMENT

În aceste ultime zile ale sezonului 2019-2020 din Casa Pariurilor Liga 1, după ce titlul de campioană a luat pentru a treia oară consecutiv drumul Clujului, principalul subiect este modul în care se va încheia competiţia în play-out. Asta întrucât o echipă, Dinamo, are nu mai puţin de cinci meciuri restante, care jucate ar fi putut influenţa decisiv lupta pentru evitarea retrogradării. Alte două, Chindia şi Hermanstadt au două meciuri mai puţin şi Sepsi e cu un joc în minus.

Chestionate de LPF cum ar vedea încheiat acest sezon, în condiţiile în care nu se doreşte prelungirea sa până la 18 august, cele mai multe cluburi au ales varianta ca ierarhia să fie stabilită în funcţie de media punctelor din play-out, situaţie în care Dinamo, cu cinci meciuri mai puţin, ar urma să încheie pe penultimul loc, deci va retrograda.

ADVERTISEMENT

E adevărat că în această problemă cuvântul decisiv îl va avea Comitetul Executiv al FRF, care poate ratifica sau respinge această soluţie şi poate mări numărul echipelor din prima divizie la 16.

Gigi Becali a votat varianta care trimite pe Dinamo în Liga 2

Însă, până atunci, votul cluburilor condamnă o echipă care nu a putut juca din motive de sănătate, având foarte mulţi jucători şi membri din stafful administrativ infectaţi cu COVID 19.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei care au votat pentru calcularea clasamentului pe baza mediei de puncte din play-out şi nu din campionat este patronul FCSB, Gigi Becali. El a explicat în stilu-i caracteristic pentru PRO X de ce a luat această decizie.

„Să vă spun cu Dinamo, le-am spus, dacă sunaţi cu 3 ore înainte, nu aveam nicio problemă că nu mă interesa pe mine de Dinamo. Ei când m-au sunat, m-a sunat şi Gino, m-a sunat şi Vali că a sunat nu ştiu cine de la Dinamo, şi Borcea m-a sunat. 

ADVERTISEMENT

Zic ‘Băi, e târziu, am vorbit deja cu 4 oameni şi le-am promis varianta B’. Că mai e timp să îmi iau cuvântul dat, dar eu nu fac aşa ceva, eşti nebun? Cu mine nu puteţi să faceţi, aşa am promis.”

Clinceni, Chindia, Hermanstadt şi Iaşi erau 4 cluburi cărora le-am promis, nu la toţi. Hermannstadt m-a sunat Anamaria, personal. Dacă am promis la 4 că votez B, cum votez A?”

Cluburile care au votat pentru criteriul de puncte exclusiv per meciurile din playout sunt: FCSB, CFR Cluj, Hermannstadt, Clinceni, Voluntari, Iaşi, Chindia, Craiova a fost singurul care s-a abţinut.

Gigi Becali are mulţi bani împrumutaţi la club

Totodată, Gigi Becali a vorbit şi despre pierderile financiare uriaşe pe care le are la FCSB şi despre modul în care se vor efectua de acum înainte transferurile. „În ce priveşte transferurile, mi-e şi mie teamă, nu se ştie ce se întamplă cu lumea. Nu dau bani deloc pe transferuri. Sunt 11 milioane, am mai dat şi jumătate de milion acum câteva zile pentru Adrian Petre. 

Am 11.5 milioane de euro care sunt împrumutaţi de mine la FCSB, am ajuns la prea mulţi, am crezut că sunt 5-6 milioane. Am ajuns la 11.5 milioane, să dai undeva şi să nu îi mai scoţi, e nebunie, nu că e nebunie eşti prea prost să faci aşa ceva”.