Sport

Gigi Becali a vrut să îl dea împrumut, Meme Stoica l-a întors din drum! Condiţia esenţială ca jucătorul să rămână la FCSB. Exclusiv

Eduard Radaslavescu a fost din nou la un pas să plece de la FCSB. După FC Botoșani, Hermannstadt a vrut să-l aducă la echipă. Mihai Stoica a intervenit și a blocat împrumutul.
31.12.2023 | 00:04
Gigi Becali a vrut sa il dea imprumut Meme Stoica la intors din drum Conditia esentiala ca jucatorul sa ramana la FCSB Exclusiv
Gigi Becali a decis sa il pastreze pe Radaslavescu in lot. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă în exclusivitate situația actuală a tânărului fotbalist Eduard Radaslavescu la FCSB. Gigi Becali, patronul echipei, a ajuns la o înțelegere cu Hermannstadt pentru împrumutul mijlocașului de 19 ani până în vară.

Eduard Radaslavescu, dorit împrumut de Hermannstadt

Cu toate acestea, Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, a intervenit în discuții și a reușit să-l convingă pe Gigi Becali să-l păstreze tânărul jucător în lot. Motivul principal al acestei schimbări de decizie a fost limitarea opțiunilor disponibile pentru jucătorii U21 din echipă. Pe lângă Eduard Radaslavescu, FCSB se mai poate baza pe Octavian Popescu și Alexandru Pantea.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, cu toate rezervele inițiale, a acceptat să îl păstreze pe Radaslavescu în lot pentru a acoperi nevoile echipei. Condiția pentru a rămâne în lotul FCSB a fost clar stabilită: Eduard Radaslavescu nu trebuie să repete greșeala din vara trecută, când s-a întors din vacanță cu 5 kilograme în plus.

Este o avertizare clară din partea clubului, subliniind importanța disciplinei. Eduard Gabriel Radaslavescu, în vârstă de 19 ani, este un mijlocaș promițător, născut pe 30 iulie 2004, în Orșova. Această oportunitate oferită de FCSB reprezintă o etapă crucială în cariera sa.

ADVERTISEMENT

Hermannstadt nu este primul club care s-a interesat de serviciile lui Radaslavescu. La începutul sezonului, FC Botoșani a vrut să îl aducă pe mijlocaș la echipă. Cele două cluburi au bătut palma, însă cel care s-a opus atunci a fost chiar Radaslavescu, care a preferat să fie rezervă la FCSB decât să părăsească echipa.

Regula U21 îl menține pe Eduard Radaslavescu la FCSB

Această decizie de a-l păstra pe Radaslavescu vine în contextul lipsei de soluții în ceea ce privește jucătorii Under 21. În vârstă de 19 ani, mijlocașul adus de la Farul mai primește o șansă de a se remarca în formația pregătită de Charalambous.

ADVERTISEMENT

Viitorul lui Eduard Radaslavescu la FCSB rămâne în mare măsură în mâinile sale. Fără postul de titular asigurat, Radaslavescu va fi nevoit să se adapteze în funcție de cerințele clublui. Spre exemplu, la meciul cu FC U Craiova, acesta a fost utilizat pe postul de vârf pentru a bifa jucătorul U21.

În sezonul 2021/2022, când încă purta tricoul celor de la Farul Constanța, Radaslavescu a avut un sezon impresionant, adunând nu mai puțin de 1062 de minute de joc. Cu 24 de apariții, dintre care 8 în primul unsprezece și 16 intrări de pe bancă, Radaslavescu a reușit să înscrie un gol.

ADVERTISEMENT

Transferul său la FCSB pentru sezonul 2022/2023 a marcat o nouă etapă în cariera sa. Cu 14 apariții și 237 de minute de joc, Radaslavescu a început să își croiască drum în prima echipă a clubului. În acel sezon, mijlocașul lui Gigi Becali a reușit să puncteze o dată.

Sezonul 2023/2024 îl găsește pe Radaslavescu continuându-și parcursul la FCSB, fiind implicat în 10 meciuri și adunând 187 de minute de joc. Deși a început doar o dată în primul unsprezece, a fost utilizat frecvent ca rezervă, având 9 intrări în teren de pe bancă. Performanțele sale au fost suficiente pentru a atrage atenția celor de la Hermannstadt.

 

ADVERTISEMENT