Sport

FCSB, adversari de top în drumul spre grupele UEFA Champions League! Echipa lui Gigi Becali luptă cu „monștri” pentru a lua milioanele de euro

FCSB va avea o misiune infernală pentru a ajunge în grupele UEFA Champions League. Echipa lui Gigi Becali trece la alt nivel și înfruntă adversari de top.
15.04.2024 | 09:36
FCSB adversari de top in drumul spre grupele UEFA Champions League Echipa lui Gigi Becali lupta cu monstri pentru a lua milioanele de euro
FCSB va avea un drum infernal către grupele UEFA Champions League. Ce o așteaptă pe echipa lui Gigi Becali. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat derby-ul cu CFR Cluj din Gruia, scor 1-0, și a ajuns la 4 victorii în tot atâtea partide, în play-off-ul SuperLigii. Echipa antrenată de Elias Charalambous și Mihai Pintilii s-a distanțat la 13 puncte de principalele urmăritoare, cu doar 6 etape rămase până la finalul sezonului. Următorul țel al lui Gigi Becali este UEFA Champions League.

FCSB, adversari de top în drumul spre grupele UEFA Champions League!

FCSB este la un pas să câștige primul titlu după o pauză de 9 ani. La scurt timp după victoria din Ardeal, Gigi Becali a intrat în direct la FANATIK SUPERLIGA pe Prima Sport 1 și a mărturisit că titlul nu înseamnă nimic fără un parcurs cât mai bun în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Marele vis al patronului de la FCSB este calificarea în grupele UEFA Champions League. Au trecut 11 ani din momentul în care o echipă din România reușea să ajungă în grupele celei mai tari competiții europene inter-cluburi.

În acest sens, Gigi Becali a anunțat o campanie de transferuri spectaculoasă pentru sezonul următor. Totuși, echipa antrenată de Elias Charalambous și Mihai Pintilii va avea parte de adversari de top în drumul către grupele UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

FCSB luptă cu „monștri” pentru a lua milioanele de euro

FCSB își va afla adversarii din preliminariile cupelor europene abia la finalul sezonului. Cert este că liderul din SuperLiga nu poate evita nume grele în drumul către grupele UEFA Champions League. FCSB ar urma să fie cap de serie în turul 1 preliminar al Champions League.

În cazul în care va trece de runda inaugurală, clubul roș-albastru are asigurat cel puțin locul în play-off-ul UEFA Conference League, vezi cazul Farul din sezonul trecut. În stagiunea precedentă, FCSB s-a oprit în turul al 3-lea preliminar al celei de-a treia competiții din Europa.

ADVERTISEMENT

Marele țel al suporterilor roș-albaștrilor este UEFA Champions League. Nicio echipă românească nu a mai ajuns la „masa bogaților” de la FCSB, din sezonul 2013/2014. În cazul în care va accede în grupele Champions League, Gigi Becali și FCSB vor încasa peste 20 de milioane de euro din partea UEFA.

Șahtior, Fenerbahce sau Steaua Roșie Belgrad ar putea fi adversarele FCSB-ului în Champions League

FCSB are putea face o figură frumoasă în UEFA Champions League, în cazul în care, clubul patronat de Gigi Becali va fi cap de serie la tragerea la sorți cel puțin până în turul 3 preliminar. În play-off-ul pentru grupe situația se schimbă și intră în scenă numeroase echipe de top.

ADVERTISEMENT

Campioana din Turcia, Serbia, Elveția sau Ucraina intră în competiție, iar șansele FCSB-ului de a fi cap de serie se diminuează considerabil. Din cauza performanțelor modeste înregistrate de FCSB în cupele europene, în ultimii ani, coeficientul s-a prăbușit.

FCSB ar putea da în play-off-ul UEFA Champions League peste campioana Turciei (Fenerbahce sau Galatasaray), campioana Ucrainei (Șahtior sau Dinamo Kiev), campioana Elveției (Young Boys) sau campioana Serbiei (Steaua Roșie Belgrad, Partizan). Lupta pentru titlu este în continuare strânsă în cele 4 țări.

  • FCSB va juca în grupele UEFA Europa League, dacă va pierde în play-off-ul UEFA Champions League

Gigi Becali și FCSB, peste 21 de milioane de euro pentru calificarea în grupele UEFA Champions League

FCSB va fi recompensată cu 280.000 de euro, în cazul în care, va trece de primul tur preliminar al UEFA Champions League. O victorie în turul 2 preliminar al Champions League aduce în conturi suma de 380.000 de euro, în timp ce un succes în turul 3 echivalează cu 480.000 de euro.

Sumele devin exorbitante, odată cu accederea în play-off. FCSB ar putea încasa 5 milioane de euro în play-off, iar calificarea în grupe aduce suma de 15,6 milioane de euro. Astfel, Gigi Becali și compania ar putea ajunge la 21,7 milioane de euro, bani obținuți de la UEFA.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,12 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB - Rapid