Fotbal intern

Gigi Becali, bucuros că a scăpat de Dan Petrescu: „Edi e mai talentat, dar nu poate stăpâni echipa“

29.12.2020 | 21:46
Gigi Becali bucuros ca a scapat de Dan Petrescu Edi e mai talentat dar nu poate stapani echipa
ADVERTISEMENT

Gigi Becali se bucură de faptul că Dan Petrescu a fost demis de CFR Cluj, iar în locul lui a fost numit Edward Iordănescu. În opinia patronului de la FCSB, noul antrenor al campioanei ar putea fi mai talentat decât predecesorul lui, dar nu are capacitatea de a stăpâni lotul clujenilor.

CFR Cluj, sub comanda lui Edi Iordănescu, a învins FCSB în meci direct, în Gruia, cu scorul de 2-0, dar bucureştenii au avut ocazii mari şi au acuzat arbitrajul, fiindu-le refuzată o lovitură de pedeapsă la scorul de 0-0, în chiar primul minut de joc.

ADVERTISEMENT

La finalul turului, după 15 etape, FCSB ocupă prima poziţie a Ligii 1 cu 34 de puncte, în timp ce echipa campioană se află pe locul al treilea, la 3 puncte distanţă de rivală.

Gigi Becali: „E mai bine că a plecat Petrescu. Edi Iordănescu se chinuie, dar nu poate“

Dan Petrescu a fost demis de CFR Cluj după înfrângerea şi eliminarea din Cupă în faţa lui Poli Iaşi, într-un meci care ar fi trebui să se desfăşoare în Moldova, dar care a avut loc în Gruia. Echipa condusă de Daniel Pancu s-a impus cu 1-0 în 16-imile Cupei României pe 29 noiembrie, iar a doua zi Dan Petrescu a fost demis.

ADVERTISEMENT

„E mai bine că a plecat Petrescu dintr-un punct de vedere. Vorbesc de alţii, iar fac păcate. De aia nu trebuie să dau interivuri. Părerea mea e că e mai bine că a plecat Petrescu. Dan Petrescu era mai sever şi ştia mai bine echipa. Edi e posibil să fie mai talentat, dar nu poate… Chiar dacă ar vrea să fie, nu poate… Ca să fii sever cu o echipă trebuie să-ţi permiţi. Adică, să poţi să o stăpâneşti.

Edi e mai bun specialist, dar nu poate stăpâni echipa. Echipele mari nu le poate stăpâni. El se chinuie, dar nu poate. Poate peste 3, 5, 7 ani, nu ştiu. Dar, la ora asta, el nu poate stăpâni o echipă ca CFR. Mă refer la severitatea lui. Ca tehnică de joc, chiar e mai bun ca Dan Petrescu“, a declarat Gigi Becali pentru sport.ro.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, neînvins în Liga 1, în ciuda unui program dificil

Edi Iordănescu a preluat campioana pe 4 decembrie şi a condus-o în cinci partide, patru de campionat şi una în Europa League. În Liga 1, CFR Cluj a trecut cu 2-0 de Poli Iaşi (deplasare), Dinamo (deplasare) şi FCSB (acasă), după care a remizat 0-0 cu Universitatea Craiova (acasă) în ultimul meci al anului 2020.

În Europa League, Iordănescu a fost la câteva minute de a obţine calificarea în primăvara. CFR a condus cu 1-0, printr-un gol marcat de Debeljuh în minutul 84, după care elveţienii de la Young Boys au întors rezultatul în minutele de prelungiri. Egalarea a venit dintr-un penalty contestat, acordat uşor de arbitru, la o intervenţie a portarului Bălgrădean la atacantul gazdelor.

ADVERTISEMENT

Rezultatele bune din campionat l-au determinat pe antrenorul Edi Iordănescu să afirme că nu are nevoie de multe transferuri în perioada de iarnă, fiind mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie. Principala ţintă a clujenilor este un mijlocaş de creaţie.

ADVERTISEMENT