Fotbal intern

Gigi Becali, dezvăluiri incredibile după aproape doi ani: „Dacă dădeam 200.000 de euro la meciul cu Iași, eram campioni!” + FRF va demara o anchetă

01.03.2020 | 21:08
Gigi Becali dezvaluiri incredibile dupa aproape doi ani Daca dadeam 200000 de euro la meciul cu Iasi eram campioni  FRF va demara o ancheta
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a dezvăluit că FCSB ar fi câștigat titlul în sezonul 2017 – 2018, pierdut în fața CFR-ului după o înfrângere la Iași în runda a opta din play-off, dacă ar fi plătit 200.000 de euro grupării din Copou.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,72 este cota pentru „Sub 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 martie, ora 21:50/ Oficialii celor de la Poli Iași vor depune memoriu împotriva lui Gigi Becali după dezvăluirile despre posibilul aranjament din mai 2018, iar Federația Română de Fotbal va demara o anchetă.


UPDATE, 1 martie, ora 21:10/ Gigi Becali a oferit noi informații despre aranjamentul care i-a fost propus în mai 2018, înainte de Poli Iași – FCSB, meci câștigat de gazde care a contribuit decisiv la câștigarea titlului de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

La revedere, s-a uitat! Nu m-a întrebat nimeni atunci, de la Federație. Acum am uitat! Am povestit ca să înțelegi că eu, Becali, de când sunt în fotbal, n-am acceptat niciodată să fiu hoț, adică corupție! Niciodată!

Nu am spus atunci pentru că ar însemna să fac o plângere. Eu nu fac plângere niciodată în viața mea… și dacă îmi taie cineva capul. Nu e în regulă, dar instituțiile trebuie să facă curățenie, nu e. Nu trebuie să fac eu curățenie în fotbal. Îmi aduc aminte că mi s-a spus ‘Dacă nu, mergem cu ceilalți, cu CFR Cluj’!”, a declarat Becali la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 martie, ora 12:55 / Mihai Chirică, primarul municipiului Iaşi, a reacţionat după ce Gigi Becali a susţinut că putea să câştige un meci cu Poli Iaşi dacă plătea 200.000 de euro.

“Dacă Gigi Becali a spus asa, trebuie să și probeze. Dacă nu demonstrează, este foarte grav. Lasă o urmă de îndoială în ceea ce privește calitatea fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

Nu e de joacă cu vorbele astea. Iar dacă s-a întâmplat asta, cei vinovați trebuie să răspundă! Așa cum am spus de multe ori, nu o să facem niciodată sport de calitate dacă nu ne debarasăm de prostii”, a declarat Mihai Chirică pentru prosport.ro.


Gigi Becali, dezvăluiri incredibile

Partida dintre FC Botoșani și FCSB, prima a acestei ediții de play-off, a stârnit o nouă serie de discuții despre un posibil aranjament între cele două formații, care au avut, în ultimii ani, o relație profesională bună, Gigi Becali transferând mai mulți fotbaliști de la echipa lui Valeriu Iftime.

La finalul meciului, încheiat la egalitate, 2-2, patronul celor de la FCSB a declarat că nu se poate pune problema unui aranjament și a dezvălui un moment petrecut în urmă cu aproape doi ani, în mai 2018, când „roș-albaștrii” au pierdut meciul de la Iași, 0-1, rezultat ce a contribuit decisiv la câștigarea titlului de CFR Cluj.

Gigi Becali a declarat că meciul ar fi fost câștigat dacă plătea 200.000 de euro celor de la Iași.

Dacă dădeam 200.000 de euro, în meciul cu Poli Iaşi, eram campion. Așa mi-au transmis. Nu mai există aşa ceva. Acum e play-off, poate oamenii ăştia trag la titlu.

Cu echipa sunt în regulă. Ce treabă am eu. Am jucat fotbal. Au jucat două echipe şi a fost egal. Altădată eram altfel de om. Nu mai pun la suflet”, a declarat Gigi Becali la TV Digisport.

Conflict în direct

Jurnalistul Decebal Rădulescu, prezent în studio, a afirmat la pauza meciului dintre FC Botoșani și FCSB, când scorul era 2-1 pentru oaspeți, că suspectează un aranjament între cele două formații.

La finalul meciului, Gigi Becali a pornit un conflict cu Decebal Rădulescu, pe care l-a jignit: „Eşti penibil definitiv. Iartă-mă, dar trebuia să-ţi spun. Alţii şi-au mai revenit”.

Jurnalistul a replicat: „Nu jigniţi, că eu nu încep. Eu mi-am dat cu părerea. Gata”, dar patronul FCSB a continuat atacurile: „Echipa mea este mai nebună decât Decebal. Măi, tată. Avansează lumea, dar cum să te gândeşti la aşa ceva. Eu cu tine vorbesc, că tu nu ai înţeles. Nu vreau să mă cert cu tine. Nu mă interesează ce spune Prunea (n.r. l-a acuzat pe Valeriu Iftime de aranjamente cu FCSB). Nu mai există blaturi”.

ADVERTISEMENT