Fotbal intern

Ultimatum pentru Bogdan Vintilă. Dacă nu bate Botoșaniul, va fi înlocuit de la FCSB! Exclusiv

03.07.2020 | 15:19
Ultimatum pentru Bogdan Vintila Daca nu bate Botosaniul va fi inlocuit de la FCSB Exclusiv
ADVERTISEMENT

Bogdan Vintilă își joacă postul în partida de sâmbătă seara, FCSB – FC Botoșani! Meciul are loc pe Arena Națională și contează pentru prima etapă a returului din play-off.

Tehnicianul celor de la FCSB este într-o situație ingrată. La 11 puncte de Craiova și la 9 de CFR Cluj înainte de începerea meciului împotriva moldovenilor, FCSB nu mai are nicio șansă la titlu.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că FCSB – Botoșani ar putea fi ultima partidă ca antrenor principal pentru Bogdan Vintilă pe banca roș-albaștrilor, acestuia transmițându-i-se că mai rămâne doar dacă obține toate cele trei puncte!

Bogdan Vintilă, obligat să câștige în FCSB – FC Botoșani! Altfel, va fi înlocuit de pe banca roș-albaștrilor

„Anul de miere” este pe final pentru Bogdan Vintilă ca antrenor principal la FCSB. Mandatul tehnicianului depinde în acest moment de rezultatul partidei din această seară, FCSB – FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Asta în ciuda faptului că acum o lună, Gigi Becali anunța în exclusivitate pentru FANATIK că favoritul său poate sta 25 de ani la echipa roș-albastră, numai să dorească acest lucru.

Încrederea patronului în Vintilă s-a ciobit după rezultatele din acest reînceput de sezon, cu doar un punct obținut în campionat în trei etape – remiza de acasă cu Mediașul -, parcurs care pune în pericol locul de cupă europeană.

ADVERTISEMENT

Bogdan Vintilă joacă împotriva Botoșaniul cu ultimatumul pe masă. O victorie îl menține momentan în funcție, altfel sunt șanse mari să fie înlocuit pe finalul de sezon. Chiar dacă ar exista „supapa” numită Cupa României, unde FCSB este cu un picior și jumătate în finală după 3-0 în prima manșă a semifinalei cu Dinamo.

Gigi Becali l-a pus la zid pe Vintilă pentru prima oară după Astra – FCSB 3-2. „E aerian, nu are personalitate!”

Apropo de Cupa României, FANATIK a scris imediat după meciul din tur cu Dinamo că Gigi Becali i-a schimbat obiectivul lui Bogdan Vintilă. Singura șansă pentru Vintilă să continue la FCSB, acum 10 zile, era să câștige Cupa!

ADVERTISEMENT

Dar lucrurile s-au dus și mai rău la vale pentru tehnicianul de 48 de ani. A venit „problema Astra”, FCSB pierzând un meci pe care-l avea în mână după prima jumătate de oră, când conducea cu 2-0.

La final Vintilă a dat vina pe lipsa de personalitate a jucătorilor, Gigi Becali a ieșit și l-a făcut praf pe antrenor. A fost prima oară când patronul avea un discurs atât de categoric la adresa omului său de pe bancă.

„Normal că e și vina antrenorului. Dacă ai 2-0 și pierzi meciul, e vina tuturor. Vintilă a zis și el. Săracul, e aerian! Se pierde în fața camerelor, O să vorbesc cu Meme Stoica să stea pe bancă. Nu există cineva care să mobilizeze echipa! Vintilă nu poate! El nu are autoritate!” – Gigi Becali, la Digisport

Revolta vestiarului, care nu-l mai ascultă pe Vintilă, poate să-i pună capăt aventurii la FCSB

Ceea ce-l deranjează cel mai mult pe Gigi Becali este faptul că Vintilă nu mai controlează vestiarul. Nu mai este ascultat de elevii săi, care înaintea meciului cu Astra au pus de-o revoltă împotriva antrenorului.

FANATIK a dezvăluit că aceștia au refuzat să mai iasă la unul dintre antrenamente, nemulțumiți de programul făcut de antrenor și de lipsa de comunicare a acestuia. Meme Stoica a fost cel care i-a convins în cele din urmă să se antreneze.

Ce va face Gigi Becali în zilele următoare cu Bogdan Vintilă dacă nu bate nici Botoșaniul? „Pista Reghecampf” părea disponibilă, dar a avut grijă patronul să o „închidă”, punându-l pe Reghe într-o situație delicată. „A venit la mine acasă și mi-a zis că vine oricând la FCSB”, a spus Becali. Reghecampf s-a grăbit să nege. Tocmai ce Becali îi închisese ușa cu acest anunț public.

„La ora asta, voi continua cu Vintilă! Dar nu orice s-ar întâmpla. Jocul îmi place, dar nu și rezultatele. Am pierdut cinci puncte în ultimele două meciuri” – Gigi Becali, patron FCSB

Becali caută deja soluțiile pentru urmașul lui Vintilă. Din informațiile FANATIKsoarta acestuia ca antrenor principal la FCSB este pecetluită. Indiferent dacă bate Botoșaniul, câștigă Cupa și FCSB are „locul de Europa”. Vintilă va rămâne secund, dacă va dori, sau va primi un post la Academie.

  • 1 punct din 9 posibile a făcut Bogdan Vintilă cu FCSB de la reluarea sezonului
  • 11 ani sunt de când Bogdan Vintilă s-a retras ca jucător și s-a apucat de antrenorat. Se întâmpla pe 1 iulie 2009, de la Chiajna, și a debutat ca antrenor tot la Chiajna, peste un an, în toamna lui 2010

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,68 este cota pentru „gazdele deschid scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: