ADVERTISEMENT
Sport

Gigi Becali schimbă strategia. Ce antrenor vrea la FCSB după refuzul lui Dică: „Român, ortodox și ieftin”

Refuzat de Nicolae Dică, Gigi Becali s-a reorientat rapid. Ilie Poenaru, Eugen Neagoe și Marius Croitoru sunt variantele vehiculate pentru banca tehnică a FCSB-ului
Autor: Bogdan Solomon | 21.05.2021 | 15:00
Gigi Becali schimbă strategia. Ce antrenor vrea la FCSB după refuzul lui Dică: „Român, ortodox și ieftin”
Patronul roș-albaștrilor își dorește un antrenor român, ortodox și ieftin. Sursa foto: hepta.ro

Chiar dacă Nicolae Dică a ales să continue alături de Mirel Rădoi la echipa națională, Gigi Becali e sigur că va reuși să aleagă în foarte scurt timp antrenorul perfect pentru FCSB. Potrivit spuselor sale, acesta trebuie să fie român, ortodox și să nu aibă pretenții salariale exagerate.

ADVERTISEMENT

De ce să aduc altă religie? Nu știu dacă aduc cu experiență. Ăștia sunt prea scumpi. O să iau un antrenor ieftin. Poate să zică lumea orice”, a dezvăluit patronul roș-albaștrilor, pronunțând și o serie de nume care corespund criteriilor enumerate mai sus.

Dintre toate, în pole – position pare să fie actualul tehnician al Botoșaniului, Marius Croitoru, în ciuda faptului că deține licența A, care îi permite doar să ocupe un post de „secund” la nivelul primului eșalon. Prin urmare, în acte figurează ca antrenor cu portarii.

Marius Croitoru, dorit de Gigi Becali la FCSB. Ce variante mai are patronul roș-albaștrilor

Eu vorbesc cu 2-3 antrenori, apoi aleg. Cu siguranță va fi un antrenor român. Străin niciodată nu veți mai vedea. Ce e aia? Antrenor român, ortodox. De ce să aduc altă religie?

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă aduc cu experiență. Ăștia sunt prea scumpi. Am stat și m-am gândit. E bun Șumudică, dar costa 500.000 de euro cu tot staff-ul. Sunt bani mulți. Dacă nu te califici în Europa, ce faci?

Mă gândeam că facem economie, pleacă Filip, pleacă Stan, pleacă Soiledis și încă vreo 4. Fac economie de 50.000 de euro lunar. Nu mai aruncăm cu banii, tată, nu se face așa. O să iau un antrenor ieftin.

Poate să zică lumea orice. O să vorbesc, poate, și cu Ilie Poenaru. Și cu Prepeliță, dar și cu Marius Croitoru, să vedem cum vede fotbalul. Cu toate că a zis el niciodată în viața lui… A zis și el săracul, era supărat de ceva.

ADVERTISEMENT

O să vorbesc și cu el. Mie îmi place fotbalul de posesie, tiki-taka. Are el nebunia lui, vorbește, dar nu o face din aiureală. A arătat pe teren. A făcut tot felul de peticeli și a jucat fotbal.

Dar dacă îi ai pe ăștia ai mei? Ce dacă nu are licență. Îi aducem unul cu licență. Nu voi lua un antrenor mare expert, dar unul care a mai antrenat câțiva ani”, a declarat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Valeriu Iftime: „Nu-l țin cu forța”

Chestionat pe marginea subiectului, Valeriu Iftime a lăsat de înțeles că nu se va opune plecării lui Marius Croitoru la FCSB, dacă antrenorul își va manifesta dorința de a face acest pas, deși contractul cu FC Botoșani expiră abia peste trei ani.

Acum e prima dată când aud așa ceva. Marius Croitoru mai are contract cu noi pe trei ani și nu se pune problema să plece. Însă, în viața asta mereu există câte un dar…

ADVERTISEMENT

Dacă e ceva adevărat, deși pe mine nu m-a căutat Gigi Becali…totuși nu-l țin pe Croitoru cu forța la Botoșani. Repet: nu știu nimic de vreo ofertă de-a lui Gigi pentru Croitoru”, a explicat patronul moldovenilor.


CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT