Sport

Lovitură pentru Gigi Becali înainte să câștige titlul cu FCSB! Tribunalul a respins cererea omului de afaceri

Gigi Becali a primit o adevărată lovitură chiar înainte să câștige titlul cu FCSB! Tribunalul a respins cererea latifundiarului de a-și înființa propriul partid politic.
24.04.2024 | 23:21
Lovitura pentru Gigi Becali inainte sa castige titlul cu FCSB Tribunalul a respins cererea omului de afaceri
Gigi Becali a primit o lovitură din partea Tribunalului București chiar înainte de a câștiga titlul cu FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Chiar înainte de startul campaniei electorale, Gigi Becali a luat decizia de a-și înființa propriul partid politic. Patronul FCSB-ului a solicitat în instanță înființarea unui noi partid, însă veștile nu sunt deloc bune pentru omul de afaceri. Tribunalul București a respins cererea pentru înființarea noului partid politic.

Lovitură pentru Gigi Becali înainte să câștige titlul cu FCSB! Tribunalul a respins cererea omului de afaceri

Unul dintre cei mai longevivi finanțatori din fotbalul românesc, Gigi Becali, a vrut să-și înființeze propriul partid politic, în an electoral, cu patru rânduri de alegeri. Partidul Noua Gardă-Creștină Democrată este numele organizației pe care Gigi Becali a vrut să-l pună pe harta politicii românești.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Gigi Becali, pe lista petenților mai apar Ionuț Luțu și Laurențiu Ionescu. Totuși, la mai bine de o lună și jumătate de la solicitare, instanța a venit cu răspunsul pentru Gigi Becali. Tribunalul București nu i-a aprobat cererea omului de afaceri de a-și înființa partid politic.

Decizia nu este definitivă, iar Gigi Becali poate să facă recurs. „În baza art. 411 alin. 1 pct. 2 Cod procedură civilă dispune suspendarea judecării cererii.

ADVERTISEMENT

Partidul politic al lui Gigi Becali a fost respins! Decizia Tribunalului București

Cu drept de recurs la instanţa ierarhic superioară, cât timp durează suspendarea cursului judecării procesului. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti.

Pronunţată, astăzi, 23.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată pe site-ul portal.just.ro. Ionuț Luțu este un fost mare de fotbalist, în prezent om de încredere al omului de afaceri.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Laurențiu Ionescu s-a ocupat în trecut de organizarea cantonamentelor de la FCSB. Gigi Becali a mai avut un partid politic care s-a desființat în urmă cu doi ani. Becali a fost președintele Partidului Noua Generație-Creștin Democrat.

”Dacă unul e handicapat și prost nu înseamnă că statul e hoț. Când unul este născut să fie slujitor nu poate să fie conducător. Eu cheltui toată averea mea pentru bunăstarea oamenilor.

ADVERTISEMENT

Să vina oamenii din stradă să facem un partid. Eu nu candidez, cheltui toți banii și pun pe altcineva să conducă țara”, spunea Gigi Becali, la România TV. Patronul de la FCSB a fost membru în Parlamentul European în perioada iunie 2009 – decembrie 2012.

ADVERTISEMENT
Tags: