Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gigi Corsicanu, mesaj tranșant pentru ultrașii din UST. ”N-au pic de inteligență”

Ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au întrerupt timp de 40 de minute meciul România - Kosovo 2-0, iar Gigi Corsicanu a avut un mesaj dur la adresa acestora la FANATIK SUPERLIGA.
16.09.2023 | 20:57
Gigi Corsicanu mesaj transant pentru ultrasii din UST Nau pic de inteligenta
Ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au întrerupt timp de 40 de minute meciul România - Kosovo 2-0, iar Gigi Corsicanu a avut un mesaj dur la adresa acestora la FANATIK SUPERLIGA. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suporterii prezenți în peluza de pe Arena Națională au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, iar arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare și a existat pericolul ca ”tricolorii” să piardă jocul la masa verde.

Mesajul lui Gigi Corsicanu pentru ultrașii de la ”Uniți sub tricolor”

Intrat prin telefon la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Gigi Corsicanu s-a arătat dezamăgit de problemele create de fani și a avut un mesaj ferm pentru ultrașii din facțiunea ”Uniți sub tricolor”

ADVERTISEMENT

”Sub nicio formă nu sunt de acord cu ce au făcut suporterii la România – Kosovo. Era un moment cheie în viața suporterilor români, mai ales că se tot discută cu această lege împotriva torțelor pe stadioane, cu pedepse drastice, cu tot ce vor să facă împotriva suporterilor.

Și acum sub nicio formă nu era momentul să se întâmple chestia asta. Dar cei care au făcut, care au luat decizia asta, nu au pic de inteligență. Ți-ai întors tot stadionul, toată lumea e împotriva suporterilor acum și intrăm cu toții la oală.

ADVERTISEMENT

Bine, eu nu mai fac parte din galerie, eu vorbesc din postura de om care a condus galeria Rapidului atâția ani, dar sunt încă implicat în viața galeriei. Nu era momentul să facă ei chestia asta cu banner-ul acela, ați văzut cum tot stadionul îi huiduia, românii noștri îi huiduiau pe ei. Trebuiau să se abțină”, a declarat Corsicanu.

Se încerca o discuție cu factorii decidenți

Fostul șef al galeriei din Giulești consideră că tot ce s-a întâmplat pe Arena Națională la partida România – Kosovo este împotriva suporterilor, deoarece acum autoritățile se simt îndreptățite să înăsprească legile.

ADVERTISEMENT

”Eu am discutat cu conducerea Federației, cu conducerea Ligii, l-am anunțat pe Liviu (n.r. – Liviu Ungureanu, liderul galeriei Rapid) să vorbească cu ei, pentru că el ține legătura acum cu ceilalți lideri de galerie.

Am vrut să facem în așa fel încât să organizăm o întâlnire și cu jandarmii, și cu conducerea Federației și a Ligii astfel încât să găsim o cale de mijloc să nu se ajungă la legea respectivă, dar acum cine mai poate să-ți acorde credit?

ADVERTISEMENT

Nu era momentul să se întâmple chestia asta. Asta parcă a fost făcută împotriva suporterilor. Chestia asta va înrăutăți situația, pentru că nimeni nu ne va mai acorda circumstanțe. Toată lumea ne vede că noi facem rău fotbalului, că suntem niște nenorociți”, a spus Gigi Corsicanu, la FANATIK SUPERLIGA.

Corsicanu nu înțelege comportamentul ultrașilor

”La ce s-a întâmplat acolo, noi riscam să pierdem meciul cu 3-0. Avem o șansă mare de calificare acum și noi trebuie să înțelegem că trăim în România, nu mai sunt vremurile care au fost. Înainte toată lumea stătea la cutie, eram pe vremea lui Ceaușescu, era Hagi, Gică Popescu, Lupescu, Ilie Dumitrescu.

Nu aveam alte posibilități, dar acum noi trăim în România, suntem lumea a treia. Toată lumea a evoluat, noi am rămas acolo unde suntem din cauza politicienilor și a celor care au fost de-alungul timpului la conducerea țării. Nu e numai fotbalul la pământ, ci tot ce se întâmplă în țara asta.

Și noi acum ca să putem să facem un pas înainte trebuie să avem răbdare, să fim uniți, să o facem în liniște. Și eu mă întreb de ce au făcut-o. Nu au avut minte. Toată lumea trebuie să fie alături de echipa națională, pentru că este un moment prielnic și să ne calificăm după atâta timp. Eram aproape să pierdem cu 3-0 și pierdeam și șansa la calificare”, a continuat el.

S-a pierdut toată susținerea

”Nu vreau să-i acuz pentru că și eu sunt suporter, dar spun că cei care au fost acolo și au făcut chestia asta, pentru că au fost câțiva care au luat decizia asta, n-au avut minte. În fruntea suporterilor trebuie să fie niște oameni echilibrați, care au echilibru în decizii, nu niște nebuni care nu știu de capul lor și iau decizii care pot afecta foarte grav.

Acest incident i-a ajutat pe cei care vor să dea legile respective să fie cât mai autorizați să facă chestia asta. Pentru că toată lumea o să spună: ‘Da, domnule, să terminăm odată cu huliganismul de pe stadioane’. Le-a ridicat mingea la fileu. Practic au făcut-o împotriva noastră, împotriva suporterilor.

Mai mult de atât nu puteau să facă pentru cei care vor să dea legea respectivă. Hai, dacă se întâmpla la o echipă de club era altceva, dar la un meci al naționalei toată lumea e cu ochii acolo, UEFA, FIFA, e mediatizat pe plan internațional. Și atunci pierzi toată susținerea”, a încheiat Corsicanu intervenția la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă cu ediții incendiare de FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doar pe FANATIK.RO. Premiera fiecărei ediții are loc în aceleași zile, ora 17:30, pe canalul de Youtube FANATIK, dar și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Corsicanu, replică dură pentru ultrașii de la UST

ADVERTISEMENT