Sport

Giovanni Becali, mesaj pentru jucătorii României: „Trebuie să vină la națională cu plăcere, nu cu mâinile în buzunar, doar să aibă o convocare”

Fostul impresar, Giovanni Becali, (70 de ani) a ținut să le transmită un mesaj jucătorilor din naționala României înainte de finalul anului.
30.12.2022 | 20:31
Giovanni Becali mesaj pentru jucatorii Romaniei Trebuie sa vina la nationala cu placere nu cu mainile in buzunar doar sa aiba o convocare
Giovanni Becali a reușit cele mai tari transferuri din România. Sursă foto: captură: Orange Sport
ADVERTISEMENT

Daniel Boloca a refuzat să mai vină la echipa națională, iar un alt „tricolor” e aproape să trădeze pentru reprezentativa Italiei. Giovanni Becali le transmite un mesaj clar tuturor jucătorilor.

Giovanni Becali, mesaj pentru fotbaliștii României: „E important să demonstreze că joacă fotbal adevărat și la națională”

Cunoscutul om de fotbal a vorbit la Sport Total FM despre situația de la echipa națională a României și îi „înțeapă” pe „tricolori”: „E important să demonstreze că joacă fotbal adevărat și la națională să vină exact cum a zis Edi Iordănescu, cu plăcere, nu cu mâinile în buzunar și doar ca să mai aibă o convocare. Să-și dea viața pe teren, cum zicem noi”.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru esențial pentru stranierii români e să joace meci de meci la echipele la care evoluează: „Pentru că acolo unde evoluează este important să joace meci de meci, indiferent că e divizia B din Italia, care e o divizie care se poate compara cu orice ligă din țările de est”.

Chiar și așa, Giovanni Becali e de părere că România poate să se califice la un turneu final: „E adevărat că fotbalul nostru merge din rău în mai rău, dar cum speranța nu se pierde niciodată, sper că avem jucători capabili să califice echipa națională la un European sau la un Mondial”.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali dă exemplul Arabiei Saudite: „Avem puterea, de ce nu? De ce nu putem să facem și noi”

Arabia Saudită a produs marea surpriză la turneul final din Qatar și a învins campioana mondială Argentina: „Avem puterea, de ce nu? Dacă au făcut-o echipe mult mai slabe ca a noastră, mă gândesc la Arabia Saudită, unde mulți jucători români au jucat și joacă în continuare, de ce nu putem să facem și noi când acești jucători vor crește prin echipele unde evoluează”.

Mircea Lucescu, mesaj în aceeași direcție: „Cine vine la națională trebuie să aibă dorință”

Mircea Lucescu îi dă dreptate lui Edi Iordănescu pentru discursul său dur și a declarat: „El a văzut foarte bine că starea fizică, starea aceasta de angajament pentru culorile țării lor trebuie să te ducă mai departe. Nu trebuie să pornească la drum decât cu un singur gând, calificarea, fără alte alibiuri.

ADVERTISEMENT

Are dreptate Edi: cine vine la națională trebuie să vină cu dorință și nu numai cu dorință, ci cu obligativitate. Sunt ani de când nu ne-am mai calificat, avem nevoie. (…)”.

Edi Iordănescu, apel la unitate și sacrificiu: „La echipa națională trebuie să vii necondiționat”

Selecționerul Edi Iordănescu are o mentalitate pe care a încercat să o impună la echipa națională în ultimul an: „Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem să ne schimbăm atitudinea sau vrem să ne jucăm de-a echipa națională și să ratăm calificări. E foarte important acest moment pentru a întări niște principii clare și de nenegociat.

ADVERTISEMENT

La echipa națională trebuie să vii necondiționat, nu vorbim de minute. Să dea Dumnezeu să îmbrace tricoul Italiei, dar dacă nu mizăm pe jucătorii care vin cu toată încredere, dacă nu se regăsesc în ceea ce înseamnă această responsabilitatea… Concluzia mea e că decât un român care nu simte cu adevărat pentru România, mai bine cu un român mai puțin.

Pentru mine este încă o dovadă că acest grup începe să simtă ce trebuie pentru România. Pot să spun ce au afirmat. Primele mesaje au venit după ce el a postat pe Instagram că a fost convocat la acel trial. Cât timp voi fi la națională, vor veni jucătorii care simt sută la sută și sunt pregătiți să dea totul pentru națională”.

ADVERTISEMENT