Sport

Naționala României pierde încă un jucător de mare perspectivă: „Vrea să joace pentru Italia!”

Emil Săndoi, selecționerul României U21, a declarat că Andrei Coubiș (19 ani), stoperul lui AC Milan, nu va mai juca sub „tricolor”.
29.12.2022 | 13:47
Nationala Romaniei pierde inca un jucator de mare perspectiva Vrea sa joace pentru Italia
4 meciuri are Andrei Coubiș pentru România U19 și U20. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

După ce naționala l-a pierdut pe Daniel Boloca, un alt jucător român ar putea juca pentru Italia: Andrei Coubiș.

Emil Săndoi regretă pierderea lui Andrei Coubiș: „Este un fotbalist foarte important”

Emil Săndoi a dezvăluit că Andrei Coubiș a refuzat să se prezintă la ultimele două meciuri amicale: „Pentru mine acest jucător este un fotbalist foarte important. După EURO U19 l-am convocat la U21. A venit și a și jucat, dar la ultima acțiune, cea de la partidele amicale cu FC Argeș și CSA Steaua nu a mai dorit să vină”, a declarat selecționerul României U21, conform ProSport.

ADVERTISEMENT

Asta în condițiile în care clubul a fost de acord ca jucătorul să se prezinte la echipa națională a României: „Deși nu erau date oficiale în calendar, totuși cei de la AC Milan ne-au transmis că îl lasă și la această acțiune a noastră. Însă, Coubiș ne-a spus că nu ar vrea să vină.

Și ne-a motivat că este mai bine pentru el să rămână în Italia, deoarece o să prindă antrenamente cu echipa mare a lui AC Milan. OK! Nu am insistat și l-am lăsat să se pregătească acolo”.

ADVERTISEMENT

Gazzetta dello Sport anunță că Andrei Coubiș va evolua pentru naționala Italiei: „A mers direct la Federația Italiană”

Ziariștii italieni de la „Gazzetta dello Sport” au dezvăluit că fundașul central în vârstă de 19 ani va evolua pentru naționala Italiei: „Atât de promițător încât este dorit de două naționale. Andrei Coubiș este căpitanul echipei Primavera a Milanului, are 19 ani, conduce apărarea și poate alege între două echipe naționale, Italia și România. Părinții săi sunt din București, dar el s-a născut și a crescut la Milano. 

După câteva prezențe la Under 19 și Under 20, jucătorul a mers direct la Federația Italiană pentru a vorbi despre viitorul său la Squadra Azzurra. Edward Iordănescu, selecționerul României, s-a resemnat”, au scris jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a vrut să îl convoace pe Andrei Coubiș: „Există riscul să îl pierdem”

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a confirmat că Andrei Coubiș e pe cale să renunțe să joace sub „tricolor”„Există riscul să îl pierdem și pe Coubiș. Un jucător crescut în altă parte, cu altă mentalitate. Nu am lucrat cu el, pentru că este destul de tânăr. L-am urmărit, este pe o listă scurtă.

La acțiunea din noiembrie, am fost aproape de a-l aduce, dar încercăm să etapizăm lucrurile, avem priorități. Trebuie să avem grijă de jucătorii care formează nucleul echipei naționale”.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu vrea însă să evite să grăbească promovarea unor jucători care ulterior să capoteze: „Nu cred că este corect să debutăm un jucător repede ca să nu-l pierdem, să îl agățăm. Ce înseamnă asta, să-l agățăm de România? Nu sunt de acord cu asta.

S-au mai făcut astfel de lucruri, dar cât sunt eu la echipa națională nu voi avea gândirea asta. Primul lucru este să simți cu adevărat, nu vreau să te păcălesc, să te aduc, ca după aceea să nu mai poți să mergi în altă parte”, a declarat și selecționerul României.

ADVERTISEMENT