Sport

Giovanni Costantino, înainte de Poli Iași – FC U Craiova: „Nu sunt magician”

Giovanni Costantino se pregătește pentru confruntarea dintre Poli Iași și FC U Craiova 1948, iar tehnicianul italian își dorește cu orice preț cele trei puncte.
21.10.2023 | 19:23
Giovanni Costantino inainte de Poli Iasi  FC U Craiova Nu sunt magician
Giovanni Costantino, înainte de Poli Iași - FC U Craiova: „Nu sunt magician. Sunt lucruri de îmbunătățit”. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Poli Iași și FC U Craiova 1948 se întâlnesc duminică, de la ora 18:00, iar deplasarea din Copou este și debutul lui Giovanni Costantino pe banca tehnică a oltenilor. Tehnicianul italian este mulțumit de ceea ce a găsit la gruparea din Bănie și anunță că jucătorii sunt motivați la maxim.

Giovanni Costantino, înainte de Poli Iași – FC U Craiova: „Nu sunt magician, sunt lucruri de îmbunătățit”

Giovanni Costantino este gata de debutul la FC U Craiova 1948 după câteva zile de pregătire cu elevii săi în baza din „Tărâmul Leilor”. Tehnicianul italian este mulțumit de cum s-au prezentat oltenii la antrenamente și crede în potențialul lotul pe care îl are la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Totuși, antrenorul italian este de părere că mai sunt aspecte de îmbunătățit la gruparea din Bănie înaintea debutului în SuperLiga. Acesta speră să învingă în deplasarea de la Iași, chiar dacă trupa lui Leo Grozavu este cu moralul la maxim după victoria cu Sepsi.

„A fost o săptămână bună din punctul meu de vedere, echipa a fost bine pregătită până la venirea mea. Din punct de vedere tehnico-tactic am lucrat bine, există o perspectivă bună din acest punct de vedere și cu siguranță așteptăm partida de la Iași pentru a confirma.

ADVERTISEMENT

Cred că am găsit o echipă la un nivel bun din această ligă, tot timpul este nevoie de anumite aspecte care trebuie îmbunătățite, dar să nu uităm că nu sunt magician. Încerc să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a câștiga meciul de la Iași.

Iași este o echipă bună, cred că au un moral bun după victoria cu Sepsi. Au calități individuale, dar și din punct de vedere colectiv. Cu siguranță ne va aștepta o atmosferă interesantă la Iași, le-am spus băieților că indiferent de adversar că ne dorim să câștigăm”, a spus antrenorul.

ADVERTISEMENT

Giovanni Costantino, despre nivelul din SuperLiga: „Nivelul este suficient pentru a ajunge în grupele europene”

Giovanni Costantino a analizat fotbalul românesc înainte de a semna cu FC U Craiova 1948, iar italianul este impresionat de nivelul din SuperLiga. Acesta este de părere că echipelor din campionat le este dificil pentru a mai ajunge în acest moment în Champions League.

„După prima victorie acasă vor fi motivați să o repete, dar nu este suficient pentru că sunt și alte aspecte importante pentru a câștiga meciul. Nivelul fotbalului din România este bun, nu este comparabil cu Italia sau Anglia, dar sunt convins că este un nivel suficient pentru a ajunge în grupele europene.

ADVERTISEMENT

Champions League este o competiție foarte grea din prisma faptului că sunt multe tururi preliminare, mai ales că întâlnești adversari la cel puțin același nivel. Am găsit o echipă bună din punct de vedere fizic, sunt sigur că suntem reguli pentru trei meciuri, iar potențialul și echilibrul lotului ne va ajuta să facem față”, a declarat Costantino.

ADVERTISEMENT