Sport

Etapa 17 din Liga 2. CSC 1599 Șelimbăr, victorie la Sibiu cu CS Mioveni. Cum arată clasamentul

Vezi aici în format LIVE STREAM Gloria Buzău - Corvinul, Unirea Slobozia - Csikszereda, CS Șelimbăr - CS Mioveni, CSA Steaua - Viitorul Tg. Jiu, din etapa a 17-a din Liga 2.
03.03.2024 | 13:56
Etapa 17 din Liga 2 CSC 1599 Selimbar victorie la Sibiu cu CS Mioveni Cum arata clasamentul
CSC 1599 Șelimbăr a învins-o la Sibiu pe CS Mioveni, scor 1-0, în etapa a 17-a din Liga 2. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
03-03-2024
11:58

Clasamentul după CSC 1955 Șelimbăr - CS Mioveni 1-0

CSC 1955 Șelimbăr este lider în liga secundă, cu 38 de puncte în 17 meciuri. Deși nu are drept de promovare în SuperLiga, echipa lui Claudiu Niculescu are un avans important, de 4 puncte, de Corvinul Hunedoara, care de asemenea, nu are drept de promovare. Iată cum arată clasamentul după CSC 1955 Șelimbăr – CS Mioveni 1-0. 

Liga 2

03-03-2024
11:55

Video. CSC 1599 Șelimbăr - CS Mioveni 1-0

CSC 1599 Șelimbăr conduce detașat clasamentul din liga secundă. Formația lui Claudiu Niculescu a învins-o pe CS Mioveni, scor 1-0 la Sibiu, în etapa a 17-a din Liga 2. Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 42. 

Panos a centrat în careu din lovitură liberă. Mingea a trecut de mai mulți jucători și a sărit în poartă din piciorul lui Cristian Ignat. Fundașul împrumutat de argeșeni de la Rapid a trimis în propria poartă. Vezi aici toate fazele video importante

03-03-2024
10:01

CSC 1599 Șelimbăr - CS Mioveni 1-0 (aut. Ignat 42)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. 

Min. 42: GOOL CSC 1599 Șelimbăr! Panos centrează din lovitură liberă. Cristian Ignat a trimis mingea în propria poartă. 

Min. 1: Partida a început! Meciul se joacă pe „Municipalul” din Sibiu. 

CSC Șelimbăr: Aldescu – Git, Natea, Palmes, Mitrea – Călin, Panos – Monea, Soare, Hernando – Visic. Rezerve: Bumbar – Gab. Deac, Ayine, R. Gherman, Drăghescu, Rob. Gliga, Schieb, Rotund, Ct. Alexe. Antrenor: Claudiu Niculescu.

CS Mioveni: Croitoru – Trașcu, Gomes, Ignat, Burnea, Serbănică – Toma, Cărăuș – Șerban, Blănaru, Stan. Rezerve: Val. Sima – Duțan, Guțea, Massaro, Mih. Costea, A. Șerban, Gogor, Andr. Panait, Bolohan. Antrenor: Constantin Schumacher.

02-03-2024
11:02

Clasamentul după meciurile de sâmbătă în Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a câștigat cu 2-0 duelul de pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița și a urcat pe loc de play-off, la egalitate cu Csikszereda. „Ciucanii” au învins la Slobozia și luptă pentru calificarea între cele mai bune 6 echipe ale sezonului.

De asemenea, Chindia Târgoviște a câștigat meciul din deplasare cu Unirea Dej, scor 3-1, și rămâne cu speranțe la calificarea în play-off. Deși a câștigat cu 1-0 pe teren propriu cu Progresul Spartac, FC Argeș nu mai are șanse matematice pentru a se califica în play-off-ul ligii secunde. Iată cum arată clasamentul: 

liga 2

02-03-2024
09:02

Liga 2, etapa 17. Rezultatele de sâmbătă

  • Alexandria – Tunari 0-1 (D. Gheorghe 14)
  • Ceahlăul – CSC Dumbrăvița 2-0 (S. Cortelezzi 14, pen. Llullaku 60)
  • CSM Slatina – CSM Reșița 0-0
  • FC Argeș – Progresul Spartac 1-0 (pen. Buhăcianu 17)
  • Metaloglobus – Concordia Chiajna 2-0 (Kouadio 30, Huiban 45)
  • Unirea Dej – Chindia Târgoviște 1-3 (Golda 54 / Bogaciuc 24, Zivkovic 29, Pesic 66)
  • Unirea Slobozia – Csikszereda 0-1 (Babati 32)
01-03-2024
17:06

Clasamentul după Gloria Buzău - Corvinul 2-1

După victoria obținută în fața Corvinului, Gloria Buzău a acumulat 31 de puncte, a urcat pe locul 4 în clasamentul din Liga 2 și este foarte aproape de a obține biletele pentru play-off.

În schimb, hunedorenii, care avea deja asigurată calificarea în play-off, rămâne pe locul 2 și cu doar 34 de puncte.

l2

01-03-2024
17:02

Video. Gloria Buzău - Corvinul 2-1 și gazdele sunt aproape de play-off

Gloria Buzău a învins Corvinul, scor 2-1, în etapa a 17-a din Liga 2 și a făcut un pas uriaș pentru accederea în play-off.

Gazdele au început excepțional meciul și s-au distanțat rapid la 2-0 după doar 12 minute. Apoi partida s-a echilibrat, dar niciuna dintre echipe nu a mai marcat până la pauză.

Corvinul a ieșit mult mai motivată de la cabine, a redus din diferență rapid, dar nu a mai avut forța de a mai înscrie pentru a lua un punct de la Buzău. Vezi aici cele mai importante fazei ale partidei Gloria Buzău – Corvinul 2-1.

01-03-2024
14:45

Gloria Buzău - Corvinul 2-1 (Rădulescu 8, Cr. Dumitru 12 pen. . M. Coman 53 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+9 – Final de meci.

Min. 53 – GOOOL Corvinul!!! Marius Coman reduce din diferență din lovitura de la 11 metri dictată pentru faultul comis de Rădulescu asupra lui Lupu.

Min. 12 – GOOOL Gloria Buzău!!! Cristi Dumitru transformă penalty-ul acordat pentru o intrare imprudentă a lui Coman asupra lui Perianu.

Min. 8 – GOOOL Gloria Buzău!!! Ferraresso îi așază mingea cu capul lui Rădulescu, acesta îl întoarce pe Manolache și șutează cu efect la colțul lung fără speranțe pentru Lefter.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Gloria Buzău – Corvinul.

  • Gloria Buzău: Greab – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, Dumitrașcu – Șteau, Prejmerean, Perianu – Rădulescu, Dumitrache, Cr. Dumitru. Rezerve: Haymamba – Akhmatov, D. Benzar, Chică-Roșă, R. Crișan, Georgiev, Sg. Pîrvulescu, Sălceanu, Tănasă. Antrenor: Andrei Prepeliță.
  • Corvinul Hunedoara: Lefter – F. Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Chindriș – Lupu, Neacșa, Bradu, Câmpan – M. Coman. Rezerve: Blaga – Ad. Nicolae, Mitran, Hergheligiu, D. Pop, S. Ion, Predică, Hrezdac. Antrenor: Florin Maxim.

Ne apropiem rapid și de finalul întrecerii din sezonul regulat al Ligii 2. În weekend-ul 1-5 martie vor avea loc partidele etapei a 17-a, până la final de sezon regulat urmând a se mai desfășura alte două etape. Firesc, marea bătălie este pentru locurile 1-6, momentan doar trei echipe fiind sigure de play-off, CS Șelimbăr, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia. Grav este faptul că doar ultima are drept de promovare.

Programul etapei a 17-a din Liga 2

Vineri, 1 martie, ora 17:00

  • Gloria Buzău – Corvinul (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

Sâmbătă, 2 martie, ora 11:00

  • CSM Alexandria – CS Tunari
  • Ceahlăul – CS Dumbrăvița
  • CSM Slatina – CSM Reșița
  • FC Argeș – Progresul Spartac
  • Metaloglobus – Concordia
  • Unirea Dej – Chindia
  • ora 11:30 Unirea Slobozia – Csikszereda (Digi Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Duminică, 3 martie, ora 12:00

  • CS Șelimbăr – CS Mioveni (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

Marți, 5 martie, ora 19:00

  • CSA Steaua – Viitorul Tg. Jiu (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

Trei echipe sunt deja în play-off, mai sunt trei locuri disponibile

Așadar CS Șelimbăr, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia joacă doar de plăcere aceste ultime etape, pentru că și-au asigurat deja prezența în play-off. Pentru ultimele trei locuri, teoretic, mai sunt în competiție încă nouă formații, dar ținând cont de faptul că locul 4 , CS Mioveni și 5, Gloria Buzău, au câte 29 și respectiv 28 de puncte, față de al doilea loc sub linie fiind deja de cinci puncte.

Locurile 6, ultimul de baraj, ocupat momentan de Ceahlăul, și 7, Csikszereda, sunt la egalitate de puncte, 25, cu două peste CSM Reșița și Viitorul Târgu Jiu și trei peste CSA Steaua, Concordia și Chindia. Cum mai sunt doar două etape evident șansele cele mai mici sunt ale echipelor cu 22 de puncte, dar matematic ele trebuie luate în continuare în calcul.

ADVERTISEMENT

Deja sunt două echipe fără drept de promovare calificate în play-off, numărul ar putea ajunge la maximum patru

Primele două clasate, altminteri cu evoluții excelente, CS Șelimbăr și Corvinul, fac parte tocmai din grupul echipelor cu interdicție la promovare, pentru că sunt considerate cluburi de drept public, fără investitor privat. Din rândul celor care ar putea completa locurile 4-6 doar două formații mai au acest statut, CSM Reșița și CSA Steaua.

De această dată însă, pentru prima dată de la promovarea în eșalonul secund CSA Steaua are mari șanse să joace pe mai departe într-una din cele două grupe din play-out, pentru că șansele de a mai urca până pe locul 6 sunt destul de mici. Nici CSM Reșița, deși a învins în meci direct pe CSA Steaua runda trecută nu face parte din rândul echipelor cu multe șanse la play-off. Acolo Unirea Slobozia, locul 3, este și ea calificată matematic, iar locurile 4, 5 și 6 sunt ocupate de CS Mioveni, Gloria Buzău și Ceahlăul, toate formații eligibile pentru SuperLiga. Și principalele urmăritoare, Csikszereda, Viitorul Târgu Jiu, precum și Chindia și Concordia Chiajna, din grupul cu șanse mai mult teoretice pot promova.

ADVERTISEMENT

Mioveni merge la liderul Șelimbăr neștiind care va fi viitorul clubului

La Cisnădie se va juca meciul dintre liderul CS Șelimbăr, o echipă venită de niciunde la început de sezon, care a durat ca și prezență în fruntea clasamentului aproape de la bun început, pregătită de fostul atacant dinamovist Claudiu Niculescu, dar care, deși joacă foarte frumos, abia de la anul s-ar putea gândi la o miraculoasă promovare, pentru că acum e club departamental, aparținând de primărie.

Adversara din etapa a 17-a este fosta echipă din eșalonul de onoare din sezonul trecut, CS Mioveni, care are mari probleme financiare și nu se știe cum va arăta viitorul ei, dacă va mai fin vreunul. Mioveni, pentru că Șelimbăr și Corvinul joacă doar de plăcere, fie poate promova direct fie poate prinde loc de baraj, din moment ce numai patru echipe eligibile pot fi luate în calcul.

ADVERTISEMENT

Csikszereda speră măcar la un punct la Slobozia, dar Ceahlăul are meci ușor acasă cu Dumbrăvița

Cea mai probabilă luptă pentru locul 6 în Liga 2 pare a fi între cele două echipe cu punctaj identic, Ceahlăul Piatra Neamț, revenită sezonul acesta în al doilea eșalon și Csikszereda. Ambele au câte 25 de puncte dar prima e pe locul 6 și a doua imediat după ea. Acum Ceahlăul joacă acasă cu Dumbrăvița, echipă fără niciun obiectiv, deci are mari șanse la victorie.

Pietrenii așteaptă ca ocupanta locului 3, Unirea Slobozia, deja calificată în play-off, să nu o lase mai moale pe teren propriu în fața celor de la Csikszereda, rivala lor directă, pentru că o victorie a ialomițenilor ar fi aur pentru Ceahlăul și chiar și un egal ar conta la final extrem de mult.

ADVERTISEMENT