Sport

Restart în Liga 2! Situaţie incredibilă: echipele fără drept de promovare pot “asalta” play-off-ul. CSA Steaua, încă o dezamăgire pentru fani

Lupta pentru promovare în SuperLiga se aprinde. A început partea a doua a sezonului din Liga 2, dar multe formaţii fără drept de promovare sunt în frunte.
22.02.2024 | 22:06
Restart in Liga 2 Situatie incredibila echipele fara drept de promovare pot asalta playofful CSA Steaua inca o dezamagire pentru fani
Restart în Liga 2! Situaţie incredibilă: echipele fără drept de promovare pot "asalta" play-off-ul. CSA Steaua, încă o dezamăgire pentru fani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

A început partea a doua a sezonului din Liga 2. Au mai rămas de disputat patru etape până la startul play-off-ului, dar până acum, pe primele locuri se află echipe care nu au drept de promovare în SuperLiga.

Restart în Liga 2! Situaţie incredibilă: echipele fără drept de promovare pot “asalta” play-off-ul

Din păcate, există şi un scenariu ridicol. Ca play-off-ul să fie format doar din formaţii fără drept de promovare. Sunt şanse reduse ca acest scenariu să fie plauzibil, dar cu siguranţă între primele 6 vor fi nu numai una, ci mai multe formaţii care vor lupta pentru promovare… degeaba.

ADVERTISEMENT

În acest moment, pe primele două locuri se află formaţii fără drept de a evolua pe prima scenă. Şelimbărul lui Claudiu Niculescu e pe primul loc, iar pe doi este Corvinul Hunedoara.

Prima formaţie cu drept de promovare este Unirea Slobozia, echipa de pe locul 3, fiind urmată de CS Mioveni, Ceahlăul (cu un meci în plus) şi Gloria Buzău. Vestea bună pentru aceste formaţii este că au drept de a evolua în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, Reşiţa, Slatina şi Dumbrăviţa pot intra între primele 6!

Dar până la final mai pot apărea şi alte echipe fără drept de promovare în play-off. CSA Steaua (la 3 punct de play-off), CSM Reșita, CSM Slatina (la 5 puncte de play-off) şi Dumbrăviţa (la 6 puncte de play-off) sunt aproape. Toate au un meci mai puţin disputat decât Ceahlăul.

Ultimele două formaţii fără drept de promovare luptă pentru evitarea retrogradării. Este vorba de CS Tunari şi CSM Alexandria, formaţii care se pregătesc de play-out.

ADVERTISEMENT

Încă o dezamăgire pentru fanii CSA Steaua! Echipa nu are drept de promovare

Fanii de la CSA Steaua sunt dezamăgiţi că nici de această dată formaţia lor nu poate promova. “Militarii” sunt blocaţi de trei ani în liga secundă, chiar dacă în stagiunea precedentă au încheiat pe loc direct promovabil.

Nici în acest sezon cei de la CSA nu au reuşit să modifice forma de organizare echipei astfel încât să fie eligibilă pentru a evolua pe prima scenă. Oficialii clubului au transmis că în continuare caută soluţii astfel încât “militarii” să poată promova din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, CSA Steaua este, deocamdată, în afara play-off-ului. Chiar dacă “militarii” intră între primele 6 la finalul sezonului regulat, nu se vor putea bate pentru promovarea în SupeLiga nici de această dată.

Program complicat pentru “militari”

Liderul Şelimbăr are un program destul de dificil până în play-off. Formaţia lui Claudiu Niculescu joacă împotriva celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Mioveni, Tunari şi Chindia Târgovişte.

CSA Steaua nu va avea o misiune facilă pentru a intra între primele 6. Au dueluri directe cu echipe de play-off în trei din cele patru etape rămase de disputat: CSM Reşiţa, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Mioveni şi Tunari.

Spre deosebire de SuperLiga, în Liga 2, punctele din play-off nu se înjumătăţesc. Echipele intră cu punctele obţinute în sezonul regulat şi vor juca tur-retur între ele. Promovează direct primele două clasate, iar următoarele două locuri se califică la baraj.

În cazul în care locul direct promovabil sau cel de baraj este ocupat de o formaţie fără drept de promovare, locul acesteia va fi luat de următoarea echipă care are acest drept.

Clasamentul din Liga 2:

  1. Şelimbăr – 32 de puncte
  2. Corvinul – 31 de puncte
  3. Unirea Slobozia – 31 de puncte
  4. Mioveni – 26 de puncte
  5. Ceahlăul – 25 de puncte
  6. Gloria Buzău – 25 de puncte
  7. ACS Viitorul Pandurii – 23 de puncte
  8. CSA Steaua – 22 de puncte
  9. Concordia – 22 de puncte
  10. Csikszereda – 22 de puncte
  11. Chindia – 21 de puncte
  12. CSM Reşiţa – 20 de puncte
  13. CSM Slatina – 20 de puncte
  14. Dumbrăviţa – 19 puncte
  15. FC Argeş – 18 puncte
  16. Metaloglobus – 18 puncte
  17. Tunari – 12 puncte
  18. Unirea Dej – 10 puncte
  19. Alexandria – 8 puncte
  20. Progresul Spartac – 1 punct
  • 2 echipe fără drept de promovare sunt pe loc de play-off
  • 3 punct are de recuperat CSA Steaua pentru a intra între primele 6
ADVERTISEMENT
Tags: