Sport

CSA Steaua, comunicat despre promovarea în SuperLiga: “Există discuții!”

Oficialii de la CSA Steaua au anunţat că există discuţii cu diverşi parteneri care să susţină echipa de fotbal şi ca "militarii" să aibă drept de promovare din sezonul viitor.
04.02.2024 | 13:58
CSA Steaua comunicat despre promovarea in SuperLiga Exista discutii
CSA Steaua, anunț despre negocierile pentru obținerea dreptului de promovare: "Există discuții cu posibili parteneri". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua este în continuare blocată în liga secundă, la trei ani de la promovare. Conform regulamentului actual, “militarii” vor putea promova în SuperLiga doar dacă vor găsi o formă de asociere cu o altă entitate, în condiţiile în care cluburile departamentale nu pot evolua în prima ligă.

CSA Steaua, anunț despre negocierile pentru obținerea dreptului de promovare

O parte a ultraşilor de la CSA Steaua, cei din grupul “Ultima redută 1947”, a solicitat un punct de vedere oficial Clubului Sportiv al Armatei cu privire la demersurile de promovare ale echipei de fotbal.

ADVERTISEMENT

În răspunsul dat fanilor, cei de la CSA Steaua susţin că se caută în continuare o formă de asociere şi au recunoscut că există discuţii şi cu alţi posibili parteneri care să susţină echipa de fotbal:

“Dreptul de promovare al echipei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv al Armatei “Steaua” se poate obţine numai în condiţiile prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că proiectul de modificare al Legii 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului cu modificările şi completările ulterioare a fost respins, au fost iniţiate o serie de acţiuni pentru găsirea unei forme de asociere, cu respectarea cadrului normativ incident în domeniul de activitate, care să asigure, din punct de vedere legal, posibilitatea echipei de fotbal de a promova în Superliga României.

Precizăm că aceste demersuri nu sunt finalizate, iar în momentul în care se va ajunge la o variantă finală, agreată de toate părţile, va fi emis un comunicat oficial. Există şi au existat în permanenţă discuţii cu posibili parteneri care să susţină activitatea echipei de fotbal, însă nu putem oferi mai multe detalii, până în momentul concretizării acestor tratative”, se arată în documentul emis de CSA Steaua.

ADVERTISEMENT
Răspunsul dat de cei de la CSA Steaua pentru ultraşii de la
Răspunsul dat de cei de la CSA Steaua pentru ultraşii de la “Ultima Redută 1947”

Vasile Dîncu a propus modificarea Legii Sportului ca CSA Steaua să aibă drept de promovare!

În 2023, Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, alături de alţi colegi de-ai săi din PSD, au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului. Dacă modificările ar fi fost efectuate, CSA Steaua ar fi avut drept de promovare.

Dar proiectul de modificare al legii a fost respins, astfel că CSA Steaua, care a încheiat pe loc promovabil în SuperLiga în sezonul precedent, nu a avut drept să joace în prima ligă, iar în locul “militarilor” au promovat direct cei de la Oţelul Galaţi.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, CSA Steaua tremură pentru calificarea în play-off. “Militarii” sunt pe locul 7, la 10 puncte de liderul Şelimbăr. Însă, şansele de promovare din actuala stagiune tind spre zero, în condiţiile în care cei de la CSA nu au rezolvat până acum.

  • 2021 este anul în care CSA Steaua a promovat în liga secundă
  • 7 este locul pe care îl ocupă CSA Steaua în campionat
ADVERTISEMENT