Sport

Glumele cu Devis Mangia, la modă în vestiarul Craiovei: ”Ai grijă când ieși de la duș”

Devis Mangia a rămas în istoria fotbalului românesc nu atât din cauza rezultatelor notabile din postura de antrenor, ci mai degrabă din cauza scandalurilor bizare.
17.01.2024 | 23:54
Glumele cu Devis Mangia la moda in vestiarul Craiovei Ai grija cand iesi de la dus
Devis Mangia a fost suspendat de Federația de Fotbal din Malta, după acuzațiile de hărțuire sexuală.
ADVERTISEMENT

Cu siguranță printre cei mai controversați antrenori care au ajuns vreodată în SuperLiga, Devis Mangia a fost adus de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova în 2017, și a calificat echipa în turul 3 al Europa League în 2017.

Glumele cu Devis Mangia, la modă în vestiarul Craiovei

Oltenii au jucat atunci cu AC Milan, după care au câștigat Cupa României în 2018. Cu toate acestea, cel mai cunoscut moment din mandatul lui Mangia, care de altfel a făcut înconjurul Europei, e clipa în care un fost fotbalist l-a acuzat pe italian că l-ar fi agresat sexual.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla în urmă cu mai mulți ani, când fotbalistul Răzvan Popa s-ar fi lăsat de fotbal după ce a fost traumatizat de antrenor. Mama lui Răzvan Popa, Alexandra Popa, povestea cum copilul său în vârstă de 25 de ani a decis să se lase de fotbal după ce a fost bătut și ”agresat sexual”, iar de aici s-au născut numeroase glume pe teama orientării sexuale a antrenorului.

Într-o societate homofobă, Devis Mangia a negat cu vehemență aceste acuzații, însă în 2022, când era selecționerul Maltei, a fost acuzat de către doi jucători că au fost hărțuiți sexual. Federația din Malta a decis atunci să-l demită și să facă plângere pe numele italianului, în timp ce antrenorul a fost suspendat și demis. Din acel moment, cariera antrenorului pare terminată.

ADVERTISEMENT

Acum, după ani și ani, Florin Gardoș a glumit pe seama acestui subiect la SportCastul cu Sile, realizat de Silviu Tudor Samuilă. Fostul fundaș al Universității Craiova și al Stelei a recunoscut că în vestiar se vorbea des despre orientarea sexuală a lui Mangia și existau glume în rândul jucătorilor, mai ales atunci când mergeau la duș, deci erau ”vulnerabili”.

”Ai simţit vreodată ceea ce s-a vorbit ulterior? Chestia cu homosexualitatea”, s-a întrebat moderatorul emisiunii. ”Se făceau glume în vestiar mereu. Era ceva. Eu nu credeam. Am spus că fac ei glume, că circulă zvonuri, ştii cum circulă zvonurile.

ADVERTISEMENT

Ai grijă când ieşi de la duş, dar nu avea nicio treabă. Trecea pe lângă duş. Uneori mă uitam să vad dacă se uită, nu se uită, dar nu avea nicio treabă. Nu îţi dădea niciun motiv să crezi asta, dar după am auzit ceva de Popa, pentru că a avut o reacţie foarte urâtă vis a vis de el la un meci.

I-a băgat mâna în gât la momentul respectiv. Pe mine m-a trimis la echipa a doua după faza cu înjuratul, apoi şi pe el. Mi-a spus (n.r. Popa) că vrea să intre într-un proces cu el (n.r. cu Mangia). Când am aflat ce s-a întâmplat în Malta a fost o confirmare”, și-a adus aminte Florin Gardoș.

ADVERTISEMENT

Cazul Devis Mangia, oricât de ”interesant” ar fi pentru publicul din România, nu este nici pe departe cel mai faimos astfel de caz din Europa. Acest loc ar fi ocupat, momentan, de cel al fostului internațional olandez Marc Overmars, care a fost dovedit că își hărțuia sexual colegele în timp ce era director sportiv la Ajax Amsterdam.

ADVERTISEMENT