Life

Cum să faci gogoși perfecte. Trucul care te ajută să nu rămână crude în interior

Vrei să faci gogoși perfecte dar deseori se întâmplă să rămână crude în interior? Acest truc genial îți va fi de mare ajutor.
06.11.2023 | 11:11
Cum sa faci gogosi perfecte Trucul care te ajuta sa nu ramana crude in interior
Cum să faci gogoși perfecte. Trucul prin care nu rămân crude în interior niciodată. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să faci acasă gogoși perfecte, îți prezentăm un truc genial extrem de util. Poate și ție ți s-a întâmplat să faci gogoși dar acestea să fie crude în interior. Problema poate fi rezolvată într-un mod simplu.

Cum să faci gogoși perfecte

Rețeta pentru gogoși nu e deloc una complicată. Chiar și așa, deși respectăm fiecare pas în parte, s-ar putea ca la final să nu avem gogoși perfecte așa cum ne-am fi dorit. Următoarele sfaturi însă, s-ar putea să îți fie de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

În primul rând este bine de știut că ingredientul cheie pentru gogoși perfecte este drojdia. De altfel ea este și cea care oferă lejeritate și face acest preparat să fie unul mai pufos.

Astfel, dacă drojdia nu e utilizată cum trebuie, iar aluatul nu dospește atât timp cât este nevoie, s-ar putea să avem parte de surprize neplăcute. Iar un alt ingredient cheie este uleiul, mai exacte temperatura lui.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei gogoși pufoase și perfecte, află că trebuie să le prăjești la temperatura potrivită. Dacă uleiul e prea fierbinte, atunci gogoșile se fac repede în exterior. În interior în schimb, ele vor rămâne crude.

Trucul genial prin care nu rămân crude în interior niciodată

De cealaltă parte, dacă uleiul nu e încins, atunci gogoșile absorb prea mult din el și devin mult mai grase și grele. Care e temperatura ideală a uleiului, deci 180°C, spun specialiștii din arta culinară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în timp ce gogoșile se prăjesc, focul nu trebuie să fie dat la maxim. E nevoie de timp și de răbdare, dacă vrem să iasă perfecte și să nu fie crude în interior. Acestea nu sunt însă singurele trucuri utile.

Un alt sfat este legat de aluatul pentru gogoși. Acesta trebuie să fie neted și elastic. De asemenea, este recomandat să nu se adauge prea multă făină, pentru că aluatul s-ar putea să nu fie cel așteptat.

ADVERTISEMENT

În același timp, gogoșile nu trebuie consumate imediat după ce s-au prăjit. E bine să stea măcar câteva minute să se odihnească. Și chiar dacă la prima vedere sunt niște sfaturi simple, ele vor face diferența la preparatul final.

ADVERTISEMENT