Sport

Verdictul fără echivoc al specialistului după penalty-ul clar refuzat gazdelor în Poli Iași – Farul

Duelul dintre Poli Iași și Farul a avut un moment ciudat chiar în debutul confruntării, primul gol al „marinarilor” fiind validat după cinci minute de analiză video.
01.12.2023 | 22:23
Verdictul fara echivoc al specialistului dupa penaltyul clar refuzat gazdelor in Poli Iasi  Farul
Decizii controversate ale VAR în Poli Iași - Farul. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
01-12-2023
20:25

Verdictul specialistului după penalty-ul clar refuzat lui Poli Iași împotriva Farului

Marius Avram a comentat faza din minutul 70 și a spus că trebuia în mod cert dictat penalty pentru Poli Iași: „Surprinzător e că nu a intervenit VAR-ul. Adversarul nu se bagă în piciorul fundașului, să spui că a provocat penalty-ul.

Din punctul meu de vedere, e un fault clar și trebuia dictată lovitură de la 11 metri. Are o explicație și lipsa intervenției VAR. Anul trecut, portarul unei echipe degajează mingea și îl calcă pe picior pe un adversar, însă acolo s-a dat penalty, dar li s-a spus arbitrilor că nu trebuia să se dea și să verifice faza”.

„De aici li se trage, probabil. În această situație, atacantul nu face nimic, aleargă în mod corect și este călcat de fundașul Farului, care este imprudent”, a mai spus Marius Avram, la TV DigiSport.

01-12-2023
19:52

Penalty clar refuzat lui Poli Iași

În minutul 70 al confruntării, lui Poli Iași i s-a refuzat un penalty clar, iar faza nu a fost revăzută de central la VAR, ci a așteptat să i se comunice decizia din partea arbitrilor VAR.

Mai exact, Mihai Popescu a reușit să respingă o minge cu capul, însă l-a călcat pe picior în careu pe Luis Phelipe, care alerga în speranța că poate păstra mingea în teren. Moldovenii au protestat vehement, însă totul a fost în zadar, iar Farul a scăpat de un penalty.

La prima acțiune periculoasă a Farului, Rivaldinho a scăpat singur spre poarta moldovenilor, pasându-i ulterior în fața porții lui Constantin Budescu, iar acesta a înscris fără emoții.

Gol controversat acordat Farului la Iași

Inițial, golul marcat de Constantin Budescu a fost anulat, arbitrul semnalizând ofsaid la Rivaldinho, mai exact la momentul în care atacantul brazilian a scăpat de fundașii lui Poli Iași.

ADVERTISEMENT

După cinci minute de așteptare, surpriza a fost mare pentru toată lumea, pentru că verdictul a fost opus față de cel inițial, iar golul a fost validat, fanii lui Poli Iași huiduind copios decizia arbitrului.

Totuși, fazele controversate nu s-au încheiat, iar la scurt timp după deschiderea scorului, Rivaldinho a înscris și el, iar faza a fost din nou analizată la VAR, însă de această dată golul fusese validat inițial. După alte câteva minute de așteptare, golul a fost validat, iar „marinarii” și-au dublat avantajul.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO AICI

Gică Hagi a tras un semnal de alarmă înaintea meciului cu Poli Iași

Gică Hagi a vorbit înaintea confruntării cu Poli Iași, trăgând un semnal de alarmă pentru jucătorii săi, mai ales că Farul nu trece printr-o formă bună: „Fiecare meci devine foarte important. Am făcut multe greşeli până acum. Sper că de acum încolo să avem o reacţie foarte bună, şi să devenim mult mai pragmatici, mult mai atenţi la tot ce se întâmplă, pentru că chiar am primit goluri multe.

Avem victorii puţine. E o situaţie care normal că ne îngrijorează, normal că suntem preocupaţi, dar cred că trebuie să reacţionăm la toată situaţia asta. Va fi o luptă grea, dar cred eu că echipa are resurse să facă lucrurile astea”.

ADVERTISEMENT

„Adversarul este foarte periculos, atât în deplasare cât şi acasă, pentru că are ritm, are intensitate în tot ce face.  E un adversar care e activ din minutul 1 până minutul 90.

Joacă pe teren propriu. Încercăm să facem un meci complet, un meci foarte bun ca să venim cu ceva pozitiv la Constanţa. Au crescut de la meci la meci, au făcut foarte bine în meciurile din deplasare, acasă au făcut la fel, au jucat bine.

ADVERTISEMENT

Atât timp cât marchezi trei goluri echipei CFR în sezonul acesta înseamnă că ceva au. Leo a făcut o muncă bună şi toţi cei din staff. Şi cred că au crescut şi ei de la meci la meci, aşa cum a făcut-o şi Galaţiul”, a mai spus Gică Hagi.

ADVERTISEMENT