Sport

Politehnica Iași – Farul 2-3, în etapa 18 din SuperLiga. Victorie „nebună” a campioanei. Clasamentul actualizat

Campioana Farul s-a impus după un meci „nebun” la Iași cu 3-2 în etapa 18 din SuperLiga și s-a apropiat de locurile de play-off.
01.12.2023 | 22:07
Politehnica Iasi  Farul 23 in etapa 18 din SuperLiga Victorie nebuna a campioanei Clasamentul actualizat
Politehnica Iași și Farul au oferit un meci „nebun” în etapa 18 a SuperLigii. foto: sport Pictures
ADVERTISEMENT
01-12-2023
18:01

Politehnica Iași - Farul 2-3 (Harrison 52, Roman 64 / Budescu 8, Rivaldinho 16, L. Munteanu 45+7)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+8: Fluier final. Campioana Farul s-a impus dramatic, deși a condus la pauză cu 3-0, dar a tremurat serios pe final pentru aceste trei puncte. Prin acest succes, echipa lui Hagi a pus capăt unei serii de 7 partide fără victorie și a egalat-o la puncte pe Hermannstadt, care ocupă ultimul loc de play-off.

Clasament SuperLiga

Min. 64: GOOOL Politehnica Iași! Roman înscrie cu un șut pe jos din marginea careului, după o respingere greșită a lui Vînă.

Min. 59: Harrison șutează superb cu stângul d epe linia careului mare, mingea lovește bara.

Min. 52: GOOOL Politehnica Iași! Șutul lui L. Phelipe e respins de apărarea Farului, însă mingea ajunge la Harrison care o introduce în poarta goală din 2 metri. Și pentru validarea acestui gol a fost nevoie de 3 minute de analiză VAR.

Min. 45+7: GOOOL Farul! Budescu trimite o pasă senzațională cu exteriorul pe 6 metri, de unde Louis Munteanu îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 19: 9 dintre cele 19 minute scurse până în acest moment au fost „dedicate” analizei VAR a celor două goluri.

Min. 16: GOOOL Farul! Rivaldinho înscrie cu capul din 6 metri după o pasă excelentă a lui Vână, dar și aici am avut de 4 minute de analiză VAR până golul a fost validat.

Min. 8: GOOOL Farul! Rivaldinho scapă singur cu portarul Lung, îi pasează lui Budescu în lateral, care înscrie din 8 metri în poarta goală. Golul este anulat pe motiv de offside, însă după 5 minute de analiză în camera VAR se revine asupra deciziei și se consideră că a fost valabil.

Min. 1: A început partida.

01-12-2023
17:15

Echipele de start la Politehnica Iași - Farul

Politehnica Iași: Lung – Martac, Samayoa, Katanec, R. Ispas – A. Roman, Bordeianu, Garrobio – A. Dumitru, Harrison, Figueiredo. Rezerve: Ailenei, Florin Ilie, V. A. Ciobanu, Gheorghiță, R. Tincu, R. Ion, S. Buș, Stefanovici, Jatoba. Antrenor: Leo Grozavu

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, M. Popescu, Kiki – Vînă, Artean, Grameni – Rivaldinho, Louis Munteanu, Budescu. Rezerve: Buzbuchi, Sîrbu, Marins, Queiros, N. Popescu, Borgnino, E. Sali, A. Mazilu, Da Costa. Antrenor: Gheorghe Hagi

Meciul Politehnica Iași – Farul are loc vineri, 1 decembrie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 18-a din SuperLiga. Moldovenii ocupă locul 12, cu 19 puncte, terminând la egalitate ultimele cinci partide, iar dobrogenii se află pe locul 8, cu 22 de puncte, la trei lungimi de locul 6, ultimul de play-off. Nici una dintre echipe nu a obținut vreo victorie în ultimele cinci jocuri.

Unde se joacă meciul Politehnica Iași – Farul, în etapa 18 din SuperLiga

Întâlnirea Politehnica Iași – Farul se dispută vineri, 1 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul Emil Alexandrescu din Parcul Copoului din Iași, în etapa a 18-a din SuperLiga. Venirea echipei campioane ar trebui, în mod normal, să fie un factor de interes pentru publicul local, dar echipa lui Gică Hagi e acum doar umbra formației din sezon trecut. 

ADVERTISEMENT

Totuși, organizatorii speră să poată avea în tribune măcar 4-5.000 de spectatori, o prezență care ar constitui un suport important în plan mental pentru o echipă la care liniștea vestiarului s-a spart sau e pe cale de a se sparge. Există restanțe financiare pe minim două luni și jucătorii sunt nemulțumiți.

Cine transmite la TV partida Politehnica Iași – Farul

Partida Politehnica Iași – Farul se joacă vineri, 1 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul Emil Alexandrescu din Parcul Copoului din Iași, în etapa a 18-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând ps site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

În capitala Moldovei e o zi de vineri, 1 decembrie, cu cer variabil, dar nu există pericolul de a ploua niciun moment pe tot parcursul celor 24 de ore. Maxima zilei nu va depăși 8 grade, iar la ora partidei vor fi în jur de 2-3 grade. Meciul va fi condus de arbitrul Szabolcs Kovacs din Carei, fratele celui socotit nr. 1 în România, Istvan Kovacs.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Politehnica Iași – Farul

Leo Grozavu, care tocmai a refuzat propunerea de a veni la Dinamo, are mai mult probleme privind modul în care să își determine jucătorii să rămână cocentrați pe meci din cauza acelor neplăceri financiare care au aprins vestiarul, mai ales printre străini și sunt destui în lotul moldovenilor decât absențe importante. Va trimite pe teren cel mai bun unsprezece posibil, cu câteva puncte fixe: portarul Lung Junior, fundașul central Samayoa, mijlocașul Marchioni și atacanții Luis Phelipe și Harrison.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi e aproape disperat nu doar pentru rezultatele proaste din ultima lună, dar și pentru faptul că lotul se tot subțiază ca urmare a accidentărilor. Este foarte greu să alcătuiască o formulă de start cu adevărat valoroasă, preconizând câteva improvizații la mijloc, unde ar urma să evolueze fundașii Dussault și Kiki.

Cote la pariuri la jocul Politehnica Iași – Farul

Cu toate problemele de lot existente în tabăra dobrogeană, casele de pariuri merg ca primă opțiune de victorie pe echipa lui Gică Hagi. Aceasta are o cotă de 2,40 la victorie, față de 3,20 cât au primit moldovenii. Șansă dublă „X2” are cotă 1,40, iar șansă dublă „1X” are cotă 1,65. Gol marcat de Farul are cotă de 1,35 și gol al ieșenilor are cotă 1,55.

ADVERTISEMENT

Avem un singur meci între cele două echipe de la rebranduirea numelui echipei constănțelke prin fuziunea cu Viitorul acum doi ani. Este vorba de partida din turul acestui campionat, jucată la malul Mării și încheiată cu neașteptata victorie a Iașului cu 3-1, cu brazilianul Luis Phelipe printre marcatoro și cel mai bun jucător de pe teren.

ADVERTISEMENT