Sport

Gol pentru fiul lui Robert Niță la debutul în SuperLiga! A avut nevoie de doar șapte minute

Andreas Niță, fiul lui Robert Niță a debutat cu gol la FC Voluntari, în duelul din deplasare cu Oțelul Galați, scor 2-2.
25.08.2023 | 20:30
Gol pentru fiul lui Robert Nita la debutul in SuperLiga A avut nevoie de doar sapte minute
Debut și gol pentru fiul lui Robert Niță. Sursă foto: Facebook/FC Voluntari
ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru l-a introdus în teren pe Andreas Niță în minutul 74, înlocuindu-l pe Doru Andrei, iar în minutul 81 a fost lansat perfect de către Andrei Dumiter și l-a executat cu sânge rece pe Relu Stoian.  Robert Niță, tatăl său, este analistul FANATIK și moderatorul „Suflet de rapidist”, noua emisiune marca FANATIK.

Debut și gol pentru fiul lui Robert Niță

Andreas, fiul lui Robert Niță, a debutat în SuperLiga 1 pentru FC Voluntari, reușind să marcheze un gol extrem de important în duelul din deplasare cu Oțelul Galați.

ADVERTISEMENT

Ilfovenii au revenit spectaculos împotriva echipei lui Dorinel Munteanu, care a avut un avans de două goluri și părea că este în control total al partidei, însă Ilie Poenaru a făcut schimbări inspirate.

„Sunt bucuros că am profitat de șansa primită de la mister, plecăm puțin triști pentru că n-am luat cele trei puncte. Lucrăm foarte mult la antrenamente, a fost și puțin instinct, că ăsta sunt eu ca jucător, caut spații și profit.

ADVERTISEMENT

Sper să profit de fiecare șansă, dacă voi juca, voi da totul pe teren, dacă nu, voi munci și îmi voi aștepta rândul. Mister ne-a mobilizat la pauză și cred că dacă mai dura puțin partida, am fi reușit și golul trei.

Eu sper să reușim să intrăm în primele șase, iar eu vreau să profit de fiecare moment”, a spus Andreas Niță, la finalul confruntării cu Oțelul Galați.

ADVERTISEMENT

Andreas Niță a semnat recent un contract valabil pe trei ani cu FC Voluntari și a primit numărul 21, un număr important în fotbalul modern, în ciuda vârstei fragede.

Andreas Niță a fost al șaptelea transfer al verii la clubul ilfovean, după: Angelo Cocian, Radu Boboc, Ljuban Crepulja, Valentin Mărgărit, Eduard Lambrinoc și Andrei Dima.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO CU GOLUL AICI

Cine este Andreas Niță

Pe lângă faptul că pasiunea pentru fotbal a moștenit-o de la tatăl său, Andreas Niță este un tânăr de perspectivă pentru fotbalul românesc, făcând junioratul în Spania, la Valencia.

În Academia de Fotbal a „liliecilor” a petrecut nu mai puțin de șapte ani, fiind prezent și la un trial organizat de FRF în Spania, în 2017. Atunci, puștiul a fost întrebat de celebrul meci dintre Dinamo și Foresta, și dacă a văzut golurile tatălui său:

„Am vazut meciul pe YouTube. Mi s-a parut foarte frumos, mai ales cand a dat golul victoriei!”, spunea Andreas Niță, când avea doar 13 ani.

De-a lungul timpului, Academia de Fotbal a Valenciei a dat mulți fotbaliști importanți și îi putem enumera pe: Isco, Ferran Torres, Carlos Soler, David Albelda, Raul Albiol, David Silva sau Nolito.

  • 19 ani are Andreas Niță
ADVERTISEMENT