Sport

Golgheterul lui FC U Craiova, cerut la națională: „Nu poate lipsi de la convocare”

Aurelian Chițu este într-o formă excelentă la FC U Craiova 1948. Marcel Pușcaș este de părere că atacantul oltenilor merită convocarea la echipa națională.
04.09.2023 | 10:00
Golgheterul lui FC U Craiova cerut la nationala Nu poate lipsi de la convocare
Golgheterul lui FC U Craiova, cerut la națională: „Nu poate lipsi de la convocare”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a distrus-o pe Farul Constanța pe stadionul „Ion Oblemenco” cu 4-0, iar Adrian Mititelu Jr. s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor. Printre cei mai buni fotbaliști ai „alb-albaștrilor” s-a aflat Aurelian Chițu, despre care Marcel Pușcaș spune că nu ar trebui să lipsească de la echipa națională.

Golgheterul lui FC U Craiova 1948, cerut la națională de Marcel Pușcaș: „Putem compara cele 17 goluri înscrise de Chițu”

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru dubla decisiva cu Israel și Kosovo, iar oficialii lui FC U Craiova 1948 își doreau să îl vadă pe Aurelian Chițu pe lista jucătorilor convocați. Pe postul de atacant, selecționerul se va baza pe Daniel BÎrligea, Denis Alibec și George Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș este de părere că Aurelian Chițu merita să fie în lotul echipei naționale după ultimele evoluții din tricoul lui FC U Craiova 1948. Acesta a înscris șase goluri și a oferit patru pase decisive în cele opt etape la gruparea din Bănie.

„Urgenta problemă a selecționerului Edi Iordănescu: CHIȚU vs BÎRLIGEA. Nu este problema mea să-i dau sfaturi lui Edi Iordănescu, deși l-am avut jucător la Steaua. Știu doar că o selecționată națională trebuie să fie alcătuită din CEI MAI BUNI/ VALOROȘI și ÎN FORMĂ jucători dintr-o țară.

ADVERTISEMENT

Aș mai adăuga EXPERIENȚA și OMOGENITATEA. Cam aste-ar fi criteriile. Văzând selecționații pentru meciurile contra Israel și Kosovo constat și selecționarea lui Birligea. Mi-e drag de tânărul clujean ajuns in fotbalul românesc din Serie C( Italia) la CFR Cluj, ce-i drept, la această oră, doar fosta campioană a României.

Ar fi fost justificată convocarea lui dacă românii de la Cluj ar fi însemnat nucleul de bază al României. Era vorba de forța unui grup. Așa, doar Cristi Manea face obiectul viziunii lui Edi. Deci, nu e cazul. Dar nu despre Birligea e vorba. E vorba de principii.

ADVERTISEMENT

Se compară cariera lui Birligea cu a lui Chițu? E mai tehnic, mai iute, mai experimentat, mai cu simțul porții sau al combinațiilor clujeanul decât Chițu? Nici vorbă. Putem compara 17 goluri înscrise de Chițu in acest an( golgeterul anului calendaristic) cu cele 5 înscrise de Birligea?”,  a scris Marcel Pușcaș pe pagina de Facebook.

Marcel Pușcaș: „Chițu câștiga la orice oră duel cu Bîrligea”

Marcel Pușcaș a scos în evidență și experiența bogată a lui Aurelian Chițu, care ar putea aduce un plus echipei naționale din punctul de vedere al președintelui clubului. Oficialul lui FC U Craiova cere o convocare de urgență a golgheterului după succesul cu Farul.

ADVERTISEMENT

„Dar cele 8 assisturi ale lui Chițu comparativ cu cele 3 ale lui Birligea? În acest an, cifrele lui Chițu sunt net peste ale oricărui atacant român din România și/ sau din străinătate. Nici în privința OMOGENITĂȚII nu se pot compara cei doi.

Chițu a jucat și cu Alibec și cu Băluță, Manea, Răzvan Marin, Aioanii samd. Birligea, nu. A fost și el campion al României. Chițu a jucat în Franța, Grecia, Coreea de Sud. Birligea, în serie C, după cum am mai spus. Deci, EXPERIENȚA este iar de partea lui Chițu.

Chițu câștigă la această oră orice duel cu Birligea. Este peste el la orice capitol necesar unei selecții. În acest context Edi are șansa unei convocări de urgență a lui Chițu. Pentru el ca selecționer, pentru principii clare, pentru adevăr și pentru echipa României”, a spus Pușcaș.

Marcel Pușcaș, mesaj pentru Edi Iordănescu: „N-are nimic de pierdut în rezolvarea acestei dileme”

Președintele oltenilor subliniază că Edi Iordănescu ar trebui să selecționeze cei mai în formă jucători români. Marcel Pușcaș a declarat că ambii atacanți din SuperLiga ar fi trebuit să fie în lot pentru dubla decisivă din preliminariile Euro 2024.

„In cel mai rău caz îi poate convoca pe ambii, lăsând pe altcineva acasă. Așa ar fi corectă selecția. Sunt convins, după câte îl știu, că Edi este un tip corect care ține la principii și la corectitudine. N-are nimic de pierdut în rezolvarea acestei dileme.

Dacă e vreo dilemă! Chițu nu poate lipsi de la convocare. Altminteri ce rost mai are ca un român să marcheze 17 goluri într-un an și să dea 8 pase de gol? Să fie cel mai bun dar neconvocat. Ar însemna că trebuie să marchezi doar 5 goluri și să ai doar 3 assisturi pentru a ajunge la naționala României. Așa? Pe bune?! Chiar ne-am face de râs”, a declarat Pușcaș.

ADVERTISEMENT