Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Golul din SuperLiga care l-a dat pe spate pe Cârțu. Nu e al lui Mitriță!

Sorin Cârțu, legenda Universității Craiova și-a ales golul preferat din actuala ediție a SuperLigii. Fanii olteni i se vor urca în cap.
28.11.2023 | 11:21
Golul din SuperLiga care la dat pe spate pe Cartu Nu e al lui Mitrita
Sorin Cârțu consideră că reușita lui Florinel Coman e cea mai frumoasă din acest sezon. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a analizat la FANATIK SUPERLIGA victoria Universității Craiova în meciul cu Oțelul Galați. Fostul președinte al „leilor” a dezvăluit care e cel mai frumos gol reușit în acest campionat în opinia sa.

Sorin Cârțu, impresionat de golazzo reușit de Florinel Coman cu Dinamo: „Foarte greu de scos”

Horia Ivanovici l-a întrebat pe Sorin Cârțu despre reușita de excepție a lui Florinel Coman în derby-ul Dinamo – FCSB: „Splendid! Splendid! De fotbalist. Așa se bate lovitura liberă. Vezi că nu e întâmplător. A mai avut execuții de genul ăsta. 

ADVERTISEMENT

A dat direct cu CFR-ul, cu FC U Craiova și de alte ori în bară sau foarte aproape. Deci splendidă lovitură și foarte tare. Și tare dată și cu traiectoria din-asta foarte greu de scos de portar”, a mai spus fostul antrenor, la FANATIK SUPERLIGA.

Cârțu a explicat de ce reușita lui Coman este extraordinară: „S-a dus mingea peste zid și imediat a căzut. Deci incredibil. Foarte bine lovit. Bravo lui. Să exerseze mult cu asemenea lovituri pentru că pot să devină ca o marcă așa pentru el în timp”.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a ales reușita lui Florinel Coman în locul golului lui Alex Mitriță

Sorin Cârțu consideră că reușita lui Florinel Coman a fost mai frumoasă decât cea a lui Alexandru Mitriță în meciul de la Galați. Atacantul oltenilor a reușit un hattrick, iar al doilea gol a fost o execuție de mare rafinament, stil scăriță.

Antrenorul a comentat și evoluția lui Alex Mitriță: „S-a activat Mitriță mult mai bine decât a fost în prima repriză și mult mai bine decât a fost în toate meciurile. A făcut o repriză secundă de senzație. A fost turbo. S-a infiltrat bine între linii, mereu cu preluare imediată spre atacanții centrali, spre poartă.

ADVERTISEMENT

De aici au ieșit și combinațiile. Mitriță din repriza a doua este Mitriță care a plecat de la Craiova în străinătate, în America. La modul acesta își punea amprenta pe jocul echipei și pe evoluția celorlalți. Pentru că în felul acesta ies și ceilalți în evidență

(n.r. a arătat ca jucător de echipa națională) Așa este. Am scos în evidență că Papură greșea în cazul lui Mitriță atunci când îl fixa în banda stângă. Mitriță trebuie să aibă libertate în teren. Să joace unde simte el și cum simte el nevoia. Nu este un jucător căruia trebuie să-i dai sarcini fixe, tactice”.

ADVERTISEMENT

Meritul lui Ivailo Petev

Gloria Universității Craiova a scos în evidență și meritele lui Ivailo Petev pentru partida de excepție reușită de Alexandru Mitriță: „Trebuie să fie el prin caracteristicile prin care s-a făcut cunoscut. Nu trebuie să-i îngrădești evoluția în teren. Ivailo Petev i-a schimbat postul. Este scos din zona laterală și băgat într-o zonă mai centrală.

Are și sarcini defensive mai puțin stricte față de ceea ce joacă un inter stânga. În momentul în care ai doi interi cum au fost Crețu și Mateiu pot să suplinească o lipsă de efort defensiv la un moment al lui Mitriță. 

Îl lași mai mult pentru atac. Reușitele vor veni. (n.r. este meritul lui Petev) Absolut. Poziția lui Mitriță am văzut-o și la partida cu Dinamo. În astea două partide, Mitriță a părut diferit față de ceea ce a jucat în acest campionat până la momentul venirii noului antrenor. De-aici înainte este și treaba lui Mitriță. El trebuie să recidiveze cu evoluții de tipul ăsta”, au fost comentariile lui Sorin Cârțu.

FANATIK SUPERLIGA e LIVE de la 10:30 în fiecare luni, marți și vineri. Emisiunea va putea fi vizionată ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la 17:30.

Sorin Cârțu îl laudă pe Florinel Coman după golul cu Dinamo

ADVERTISEMENT