Fotbal international

Goluri de poveste în Canada – Maroc 1-2! Africanii s-au calificat în optimile CM 2022 cu două reuşite superbe. Video

Canada - Maroc 1-2, din ultima etapă a Grupei F, a oferit două goluri de poveste. Ambele reuşite au fost semnate de africani, care s-au calificat în optimile CM 2022.
01.12.2022 | 20:42
Goluri de poveste in Canada  Maroc 12 Africanii sau calificat in optimile CM 2022 cu doua reusite superbe Video
Canada - Maroc, din Grupa F de la CM 2022, a oferit goluri de poveste
ADVERTISEMENT

Marocul a scris istorie la Campionatul Mondial 2022, după calificarea, de pe primul loc în Grupa F, în optimile de finală. Africanii au învins Canada, în ultima etapă, iar golurile elevilor lui Walid Regragui vor intra în istoria selecţionatei.

Hakim Ziyech şi Youssef En-Nesyri, reuşite de marcă în Canada – Maroc 1-2

Pentru a obţine calificarea în optimile de finală, Marocul avea nevoie de o victorie contra Canadei. Mai avea variantele unei remize şi chiar a unei înfrângeri, dar pentru acest scenariu era nevoie ca Belgia să învingă Croaţia la scor.

ADVERTISEMENT

Ca să nu stea la mâna nimănui, Marocul a început în forţă meciul contra Canadei, iar primul gol a venit rapid, în minutul 4. După o gafă a lui Milan Borjan, portarul canadian, mingea a ajuns la Hakim Ziyech, care a trimis în poarta goală, cu ajutorul unui lob de la 30 de metri. VEZI AICI GOLUL.

A doua reuşită a Marcocului a venit în minutul 23, când Achraf Hakimi a trimis o pasă de 70 de metri, Youssef En-Nesyri i-a luat faţa lui Kamal Miller şi l-a învins pe Milan Borjan. VEZI AICI GOLUL.

ADVERTISEMENT

La 2-0 pentru Maroc, Canada a ieşit la atac şi a micşorat diferenţa înaintea pauzei. La o centrare a lui Sam Adekugbe, Nayef Aguerd s-a precipitat şi şi-a trimis mingea în proprie poartă. În a doua repriză, ambele echipe nu au mai bifat niciun şut pe spaţiul porţii şi Marocul a terminat pe primul loc în Grupa F, după ce Croaţia şi Belgia au terminat la egalitate, scor 0-0.

Cel mai bun parcurs al Marocului la un Campionat Mondial

Cu şase participări la Campionatul Mondial, Marocul s-a calificat în optimile de finală de două ori. Precedenta performanţă fusese obţinută la ediţia din 1986, când africanii au câştigat o grupă din care mai făceau parte Anglia, Polonia şi Portugalia.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală de la Campionatul Mondial 1986, Maroc a fost eliminată de Germania de Vest, scor 0-1, selecţionată care a ajuns să joace finala, pe care a pierdut-o în faţa Argentinei.

Acum, în Qatar, Marocul ar putea să joace din nou cu Germania. În optimile de finală, africanii vor întâlni ocupanta locului 2 din Grupa E. Nemţii au şanse să obţină această poziţie cu o victorie în faţa selecţionatei din Costa Rica, însă trebuie şi ca Japonia să nu câştige meciul cu Spania.

ADVERTISEMENT

Marocul va juca pe 6 decembrie, de la ora 17:00, în optimile de finală. În cazul unei noi calificări, selecţionata lui Walid Regragui va întâlni câştigătoarea meciului dintre locul 1 din Grupa H şi locul 2 din Grupa G.

ADVERTISEMENT