Life

Grătarul cu cărbunii japonezi e ultima fiță! Mitică Dragomir a dezvăluit secretul cărnii perfecte

Horia Ivanovici a dezvăluit ce pont a primit de la Mitică Dragomir pentru un grătar perfect, prepararea cu cărbuni japonezi făcând carnea delicioasă.
30.01.2024 | 17:00
Gratarul cu carbunii japonezi e ultima fita Mitica Dragomir a dezvaluit secretul carnii perfecte
Mitică Dragomir a dezvăluit secretul unui grătar perfect / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În emisiunea MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Horia Ivanovici și Mitică Dragomir au dezvăluit secretele unui grătar perfect. Ba chiar, spune Dumitru Dragomir, cu toată experiența lui de viață, el nu a mai mâncat niciodată o carne atât de gustoasă.

Cărbunii japonezi, secretul unei cărni preparate perfect la grătar

În emisiunea MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Horia Ivanovici a dezvăluit ce pont a primit de la Mitică Dragomir când vine vorba de grătar. Iar Dumitru Dragomir, deși nu voia să fie făcut public secretul, a conformat că nu a mâncat niciodată așa ceva gustos.

ADVERTISEMENT

”Mi-a dau un pont Nea Mitică, dar nu vrea să vorbească de el. Dar vi-l zic eu. Știți ce fac acum, da? Mă duc și caut peste tot în România cărbuni japonezi. Să fac grătarul. Mi-a zis: `Grătar cu cărbuni japonezi și i-ai spart pe toți acasă, când îi chemi`. Cică dă un gust la carne de nu mai vrei nimic”, spune jurnalistul Horia Ivanovici.

Iar Mitică Dragomir a confirmat, chiar dacă nu a vrut să spună unde a avut plăcerea să se înfrupte din delicioasa carne. ”Așa e. Am fost și eu în toate restaurantele lumii. Nu am știut de asta. Vin cu sacii din Japonia, cu avionul”, spune Nea Mitică în emisiunea MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

Ce sunt cărbunii japonezi

Cărbunii japonezi sau Binchotan Bin Wari sunt cunoscuți în toată lumea pentru calitatea lor. Sunt realizați din stejar asiatic printr-un procedeu tradițional din orașul Tosa (prefectura Kochi) și sunt foarte denși. Numele de cărbune de lemn alb vine de la culoarea lor, albă, generată de felul în care sunt răciți rapid cu argilă, nisip și cenușă. De asemenea, culoarea e alb metalic și la interior, iar loviți generează un sunet cristalin.

Binchotan sunt cunoscuți în Japonia ca fiind cei mai buni cărbuni de mai bine de patru secole. În plus, ei nu produc fum sau mirosuri neplăcute, iar mâncarea făcută pe acest cărbune are aromă delicioasă. Mai mult, arderea lui durează mult mai mult decât cărbunele de grătar obișnuit.

ADVERTISEMENT

Preparares grătarului că cărbunele japonez este însă puțin mai complicată. În mod normal, se aprinde grătarul cu cărbune obișnuit, se lasă să ardă bine, să facă jar, apoi se pun câteva bucăți de cărbune japonez. Se lasă să se aprindă, iar apoi este scos cărbunele normal.

În schimb, cum arderea cărbunelui japonez este foarte lentă, iar bucățile sunt mari, ei pot fi refolosiți. Tot ce trebuie este ca, după ce carnea este preparat, să fie scoși din grătar, băgați câteva minute în apă, iar apoi lăsați să se usuce la soare.

ADVERTISEMENT

În plus, cărbunele japonez mai are câteva utilizări. Absoarbe umiditatea din cameră, purifică apa de băut, absoarbe mirosurile neplăcute și îndepărtează insectele. E adevărat, este și ceva mai scump. Mai exact, un sac de 12 kilograme costă în jur de 350 – 400 de euro, dar producătorii spun că ține de 10 ori mai mult față de un sac echivalent de cărbune obișnuit.

Gratar cu carbuni japonezi, NOUA FITA LANSATA de Mitica Dragomir

ADVERTISEMENT