News

Grecia în flăcări: Incendiile de vegetație continuă să zguduie țara. A treia zi de calvar

Incendiile de vegetație devastatoare continuă să amenințe Grecia, iar eforturile pompierilor de a le stinge nu încetează.
19.07.2023 | 10:19
Grecia in flacari Incendiile de vegetatie continua sa zguduie tara A treia zi de calvar
Lupta disperată împotriva flăcărilor, în Grecia. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Incendiile de vegetație din Grecia au continuat să facă ravagii timp de trei zile. Atât pe uscat, cât și din aer, echipele de intervenție au depus toate eforturile pentru a controla focarele, dar flăcările violente au rămas dificil de stăvilit. Într-un gest de solidaritate internațională, salvatorii români au fost trimiși pentru a sprijini lupta împotriva dezastrelor.

Incendii violente în Grecia

Zeci de avioane și elicoptere survolează în permanență focarele, încercând să le stingă din aer, însă incendiile rămân deosebit de violente. Oamenii din regiune se confruntă cu dificultăți de respirație, afectați de fumul dens care s-a răspândit pe suprafețe vaste.

ADVERTISEMENT

Cu toate că autoritățile depun eforturi uriașe, prognozele nu sunt îmbucurătoare, iar riscul de extindere a incendiilor rămâne ridicat în zilele următoare. Autoritățile elene publică imagini cutremurătoare, cu păduri întregi transformate în scrum. Se pare că situația a ieșit de sub control.

 

Pe măsură ce flăcările amenință să cuprindă întreaga regiune, localnicii sunt nevoiți să lase în urmă munca unei vieți și să fugă disperați. Imaginile surprinse arată suferința lor și privirile îngrijorate spre casele lor ce se află în calea dezastrului.

ADVERTISEMENT

Unii dintre ei au reușit să salveze cât au putut, luând cu ei animalele de companie, în timp ce alții luptă eroic pentru a-și proteja proprietățile și bunurile.

În fața acestei crize grave, o mobilizare impresionantă a forțelor internaționale este în curs. Sute de pompieri, inclusiv echipe din România, au venit să ajute în lupta împotriva incendiilor care amenință Grecia. Avioanele și elicopterele împrăștie tone de apă peste pământul în flăcări, într-o încercare disperată de a controla situația.

ADVERTISEMENT

 Grecii trec printr-un calvar

Zonele cele mai afectate de incendii sunt în special Loutraki, unde focul avansează către zonele locuite și o rafinărie. Mai multe case au fost distruse, iar autoritățile au fost nevoite să declare stare de urgență. În total, au fost raportate 81 de focare de incendii în diferite regiuni.

Aceste evenimente dramatice au determinat măsuri speciale de precauție, precum închiderea unor porțiuni de drum ce leagă Atena de Corint. Situația este atât de critică încât mănăstirea din apropierea localității Mandra a fost evacuată cu dificultate, iar gardienii de la Acropola din Atena și alte situri arheologice au fost nevoiți să-și oprească activitatea pentru a preveni orice risc de incendiu.

ADVERTISEMENT

În timp ce incendiile de vegetație continuă să se răspândească, Grecia este pusă la încercare, iar autoritățile și echipele de intervenție muncesc mult pentru a opri acest dezastru și a proteja viețile și bunurile grecilor afectați.

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”