News

Grecia publică lista țărilor de unde va primi turiști în această vară! Ce se întâmplă cu “pașaportul coronavirus”

25.04.2020 | 11:53
Grecia publica lista tarilor de unde va primi turisti in aceasta vara Ce se intampla cu pasaportul coronavirus
ADVERTISEMENT

Grecia vrea să deschidă cât mai repede posibil sezonul turistic, însă porțile nu vor fi deschise oamenilor din toată lumea, așa cum se întâmplă în fiecare an, a anunțat ministrul Turismului din Grecia. 

Grecia publică lista țărilor de unde va primi turiști în această vară: “Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiștilor”

Astfel, Grecia se pregătește să îi întâmpine pe turiștii străini în iulie, spune Charis Theocharis, ministrul Turismului din Grecia, însă deschiderea și relaxarea măsurilor se va face gradual, însă nu vor fi acceptați toți turiștii din toate țările:

ADVERTISEMENT

“Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experţii din sănătate şi sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală. Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiştilor, dar ei nu vor putea veni din orice destinaţie”, a explicat Theocharis.

Ce se întâmplă cu “pașaportul coronavirus”

Însă, va fi o adevărată provocare pentru greci în a-i tria pe turiști, în funcție de zonele care vin. În plus, sezonul turistic va dura trei luni în acest an, în perioada iulie-septembrie, explică Theocharis. Dacă evoluțiile sunt pozitive, perioada octombrie-noiembrie ar putea fi încă una cu o creștere a numărului de turiști.

ADVERTISEMENT

În acest moment, autoritățile din Grecia discută cu reprezentanții Uniunii Europene pentru a determina modul în care cetățenii își vor putea efectua vacanțele anuale în 2020, susține ministrul Turismului.

El a anunțat că autoritățile de la Atena vor să introducă un “pașaport de sănătate”, care va servi drept dovadă că o persoană nu este infectată cu COVID-19. Grecia a decis prelungirea cu o săptămână, până pe 4 mai, a restricțiilor privind răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Grecia a înregistrat 2463 de cazuri

Autoritățile au anunțat că relaxarea se va face gradual în lunile mai și iunie. În luna martie, Grecia a închis spațiile publice pentru a limita răspândirea coronavirusului, elenii înregistrând un bilanț semnificativ mai bun decât alte țări.

Grecia a raportat 2463 de cazuri de infectare cu coronavirus și 125 de decese.

Turismul este unul dintre sectoarele cheie ale economiei Greciei. În anul 2018, elenii au încheiat al treilea program de asistență financiară internațională convenit după criza financiară de la începutul deceniului.

ADVERTISEMENT