Life

Greșeala banală care te poate lăsa fără permis de conducere o lună de zile. Titi Aur, sfaturi esențiale în trafic: ”Nu ai voie”

Titi Aur a spus care e greșeala banală ce te poate lăsa fără permis de conducere o lună de zile. Expertul a oferit sfaturi importante în trafic.
21.11.2023 | 07:22
Greseala banala care te poate lasa fara permis de conducere o luna de zile Titi Aur sfaturi esentiale in trafic Nu ai voie
Titi Aur, greșeala pe care o fac mulți șoferi. Sursa foto: Freepik, DCnews/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Titi Aur a explicat care e greșeala banală în trafic din cauza căreia poți rămâne o lună de zile fără permis. Expertul a oferit sfaturile importante pentru orice șofer.

Greșeala banală ce te poate lăsa o lună de zile fără permis de conducere. Sfaturile lui Titi Aur

Expertul în siguranță rutieră a vorbit despre depășirile necorespunzătoare în trafic. Titi Aur a prezentat un caz în care un autoturism a depășit o coloană întreagă de mașini, printre care și un camion.

ADVERTISEMENT

Șoferul autoturismului respectiv a fost foarte aproape să producă un accident frontal mortal cu mașina care venea din sens opus. Conducătorul nu a văzut mașina, ci doar șoferul care venea din sensul opus.

Titi Aur a explicat cum trebuie efectuată depășirea pentru a nu produce pericole în trafic. Expertul a oferit sfaturi utile pentru siguranța rutieră atunci când este efectuată o astfel de manevră.

ADVERTISEMENT

Cei care depășesc mai multe mașini se pot alege cu permisul suspendat timp de o lună. Atunci când efectuează o depășire, conducătorul auto trebuie să semnalizeze intenția, să se asigure, să treacă pe sensul opus și  să depășească, apoi să revină pe bandă.

“În primul rând, respectivul șofer depășea mai multe mașini. Faptul că depășea mai multe mașini este de suspendat permisul timp de o lună. Nu ai voie să depășești decât fiecare mașină în parte.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă să semnalizezi, te asiguri, treci pe contrasens, depășești, iar apoi intri în fața mașinii care până atunci a fost în fața ta. Și tot așa! El depășea coloană.

În plus, în cazul de față, respectivul șoferul nu doar că depășea coloană, ci îi venea mașină din față iar el nu a văzut. A făcut ceva doar în ultimul moment. E aproape inexplicabil. 

ADVERTISEMENT

Acest incident demonstrează până unde poate să ducă gradul de inconștiență. Dacă cel care era la volan pe contrasens nu era atent, era clar un accident grav”, a explicat Titi Aur pentru DC News, în cadrul emisiunii “De Ce Conducem”.

ADVERTISEMENT
Tags: