Life

Greșeala din transportul public din Europa. Ce să nu faci ca să eviți o amendă de 200 de euro

Greșeala din transportul public din Europa care îți poate aduce o amendă uriașă. Se poate ajunge chiar și la 200 de euro.
14.09.2023 | 07:21
Greseala din transportul public din Europa Ce sa nu faci ca sa eviti o amenda de 200 de euro
Ce greșeală să eviți în transportul public din Europa. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Atunci când călătorești cu transportul public prin Europa, trebuie să eviți să faci greșeala care ți-ar putea aduce o amendă uriașă. Există anumite reguli pe care orice turist ar trebui să le cunoască.

Greșeala pe care o poți face în transportul public din Europa

Fiecare stat are propriile reguli, pe care toți turiștii ar trebui să le cunoască astfel încât să evite anumite neplăceri. Turiștii trebuie să fie atenți mai ales atunci când călătoresc cu transportul public în anumite țări.

ADVERTISEMENT

În Italia, de exemplu, o greșeală în transportul public ar putea aduce o amendă de câteva sute de euro, după cum a explicat Alaya Hablo, expert în turism, în mediul online.

În Italia, de multe ori este nevoie de mijloacele de transport în comun pentru ca turiștii să se deplaseze. Aceștia trebuie să fie atenți la reguli pentru a evita să primească amendă,

ADVERTISEMENT

Pentru a avea acces la transportul în comun din Italia, turiștii trebuie să achiziționeze bilet, dar și să îl valideze apoi în tren sau autobuz. Cei care nu fac asta se pot alege cu o amendă de 40 de euro.

“Faceți asta dacă nu vreți să primiți o amendă de 40 de euro ca niște turiști neștiutori în Italia. Dacă luați trenuri regionale și autobuze (în special autobuzele din Roma), asigurați-vă că validați biletele pentru tren sau autobuz.

ADVERTISEMENT

Introduceți, pur și simplu, biletul în slot până când auziți un sunet de ștampilare. Atât trebuie să faceți”, a spus expertul într-un clip video postat pe Tik Tok, notează cancan.ro.

Amenda poate ajunge la 200 de euro

De asemenea, turiștii care merg în Italia trebuie să mai știe un lucru în legătură cu acest aspect. Compania feroviară Italia Rail a precizat că amenda poate ajunge chiar și până la 200 de euro dacă nu respecți regulile.

ADVERTISEMENT

În secțiunea “Cum validez biletul de tren?” se arată că “în cazul în care biletul dumneavoastră nu este validat, puteți fi amendat cu până la 200 de euro atunci când călătoriți în toată Europa”.

Astfel, atunci când călătorești cu trenul în Italia, nu trebuie să uiți să validezi biletul. Acest lucru te scapă de o amendă uriașă și îți asigură o călătorie liniștită.

ADVERTISEMENT
Tags: