Life

Greșeala pe care o fac gospodinele când fierb cartofii. Iată cum se procedează corect

Cum se fierb corect cartofii. Multe gospodine fac mereu această greșeala. Iată la ce truc apelează maeștrii în arta culinară.
21.06.2023 | 23:29
Greseala pe care o fac gospodinele cand fierb cartofii Iata cum se procedeaza corect
Cum fierbem cartofii. Sursa foto: Rețete ușoare
ADVERTISEMENT

Cartofii sunt alimente de bază, foarte des gătite. Atunci când îi fierbem trebuie să fim prudenți, căci lucrurile nu stau întotdeauna așa cum credem. Multe gospodine procedează greșit, dar nu și maeștrii în arta culinară. La ce truc apelează bucătarii.

Cum se fierb corect cartofii. Multe gospodine procedează greșit

Cartofii fierți sunt cei recomandați de către nutriționiști pentru a pierde în greutate. Mâncați simpli, într-o salată, supă sau ciorbă, aceste legume sunt un adevărat beneficiu pentru sănătate. Cei prăjiți nu sunt sănătoși, chiar dacă au un gust aparte.

ADVERTISEMENT

Fierberea cartofilor nu se face oricum. Pentru a-și păstra din vitamine, este bine să-i punem în apa clocotită cu tot cu coajă. Așadar, curățarea cartofilor este o eroare aplicată în bucătărie de către multe persoane. De asemenea, trebuie să fim atenți și la timp.

Cartofii nu se fierb mai mult de 30 sau 35 de minute. Atenție, se pun în apă abia atunci când aceasta dă în clocot. Așa se păstrează și mai sigur aroma lor, vitaminele și nutrienții. De obicei, cartofii dulci și cei noi au aceste proprietăți, spre deosebire de cei roșii sau mov.

ADVERTISEMENT

La ce ne ajută cartofii

Dacă sunt consumați în mod corespunzător, cartofii pot fi utili organismului. Cu secole în urmă, se spunea că sunt otrăvitori. Pe parcurs, s-a descoperit că pot fi incluși chiar printre alimentele de bază. Aceste legume au vitamina C, potasiu, magneziu, fibre și antioxidanți.

Totodată, cartofii conțin și vitamina B6, care răspunde de funcționarea corectă a celulelor, reglează metabolismul., creează celule sanguine și îmbunătățește sistemul nervos. Mai mult, produc neurotransmițători, precum serotonina și dopamina.

ADVERTISEMENT

”Cartofii reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Dacă îi consumăm de exemplu fierți, sub formă de salată cu legume crude, ne putem bucura din plin de conținutul mare de fibre din cartofi. Fibrele normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol și sunt suficient de sățioși (…)

Și sistemul osos se bucură de efectele benefice ale substanțelor din cartofi. Calciul, magneziul, fierul, fosforul și zincul mențin oasele sănătoase, îmbunătățind densitatea acestora. Persoanele în vârstă nu ar trebui să consume cartofi doar datorită acestui efect, ci și datorită faptului că aceștia pot preveni bolile oftalmologice sau îmbătrânirea pielii (…)”, explică dr. Oana Cuzino, pe platforma csid.ro

ADVERTISEMENT

În concluzie, evitați să mai decojiți cartofii atunci când îi fierbeți, pentru a-și păstra vitaminele utile organismului nostru și evitați să mai consumați cartofi prăjiți, din cauză că acumulați grăsimi, care duc astfel la creșterea în greutate.

ADVERTISEMENT