Life

Greșeala pe care o fac multe femei când folosesc testul de sarcină. Cum poți obține rezultat fals pozitiv

Eroarea uriașă pe care o fac multe femei atunci când utilizează un test de sarcină. Cum poate apărea un rezultat fals pozitiv.
13.02.2024 | 17:25
Greseala pe care o fac multe femei cand folosesc testul de sarcina Cum poti obtine rezultat fals pozitiv
Eroarea uriașă pe care o fac multe femei atunci când utilizează un test de sarcină. Cum poate apărea un rezultat fals pozitiv. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Greșeala pe care o fac multe femei când folosesc testul de sarcină. Cum poți obține rezultat fals pozitiv. Ce spun specialiștii despre metoda prin care doamnele și domnișoarele află dacă urmează să devină mame sau nu.

Eroarea uriașă pe care o fac multe femei atunci când utilizează un test de sarcină. Cum poate apărea un rezultat fals pozitiv

Eroarea uriașă pe care o fac multe femei atunci când utilizează un test de sarcină. Poate apărea un rezultat fals pozitiv, susțin studiile efectuate în ultima perioadă de mai mulți cercetători din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se întâmplă pentru că există o serie de factori care pot duce la un răspuns fals. Medicii spun că hormonul sarcinii, numit HCG, se răspândește în corp după 5 sau 6 zile de la fertilizare, nicidecum din prima zi a întârzierii ciclului menstrual.

Concret, doctorii le recomandă femeilor să cumpere acest test din farmacie abia dacă menstruația le-a întârziat mai mult de 3-4 zile. Doar după această perioadă rezultatul este unul real și nu dă speranțe deșarte.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă greșeală pe care o fac femeile și care poate duce la rezultat fals pozitiv este faptul că consumă foarte multe lichide înainte de a face testul. Specialiștii transmit că este posibil ca urina să se dilueze și rezultatul să fie incorect.

În plus, o altă influență majoră o au medicamentele care conțin hormoni. Aceste pastile pot duce la un rezultat fals pozitiv. Totodată, doctorii spun că și unele probleme de sănătate afectează rezultatul clar și corect în cazul acestei metode.

ADVERTISEMENT

Printre neplăcerile medicale se numără chisturile, sarcina într-o poziție ectopică sau menopauza. Femeile aflate în perimenopauză au nivele crescute ale hormonului HCG, motiv pentru care pot avea un rezultat fals pozitiv la testul de sarcină.

Ce alte motive duc la un rezultat fals pozitiv pentru sarcină

Un alt motiv care duce la un rezultat fals pozitiv în cazul unui test de sarcină este avortul spontan sau sarcină oprită din evoluție. Nivelurile HCG cresc în sarcină pe măsură ce placenta crește și ating nivelul maxim în săptămâna 10 de sarcină.

ADVERTISEMENT

În momentul în care sarcina se oprește din creștere sau apare avortul spontan nivelurile de HCG încep să scadă într-un ritm lent. Sarcina chimică poate fi, de asemenea, cauza pentru un test fals pozitiv, spun specialiștii în domeniul medical.

ADVERTISEMENT
Tags: