News

Greșeala pe care o fac toți oamenii în baie. Doctorul Mihai Craiu: ”Mare risc de îmbolnăvire! Pentru copii este și mai periculos”

Medicul Mihai Craiu le transmite oamenilor că fac o greșeală atunci când se duc la baie, fără să fie conștienți de acest lucru.
20.02.2023 | 20:54
Greseala pe care o fac toti oamenii in baie Doctorul Mihai Craiu Mare risc de imbolnavire Pentru copii este si mai periculos
Medicul Mihai Craiu, noi sfaturi pentru părinți. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai exact, românii fac o greșeală pe care nici măcar nu o realizează: trag apa la WC fără să lase jos capacul. ”Mare risc de îmbolnăvire! Pentru copii este și mai periculos”, a transmis renumitul medic Mihai Craiu pe o rețea de socializare.

Medicul Mihai Craiu, recomandare pentru români

Medicul a promovat un articol care prezintă modul în care toaletele moderne pot contribui la transmiterea unor infecții respiratorii… și nu numai”. ”Dacă veți citi articolul și veți privi scurta înregistrare video atașată de experții de la Universitatea Boulder din Colorado, veți observa cum un gest simplu este asociat cu un mare risc de îmbolnăvire”, a explicat Craiu.

ADVERTISEMENT

Practic, bazându-se pe spusele experților americani, medicul Craiu le transmite românilor să lase capacul jos la WC atunci când trag apa, pentru a nu permite aerosolilor să ”infecteze” încăperea. ”Atunci când tragem apa, la aceste toalete moderne, va lua naștere un nor de particule foarte fine, invizibile cu ochiul liber.

Cercetătorii americani au dovedit, cu ajutorul unor lasere de mare energie, cum apare acest nor de aerosoli, imediat după ce tragem apa. Pentru copiii mici acest nor este și mai periculos deoarece concentrația maximă de aerosoli (ce pot căra viruși gripali sau SARS-CoV-2 sau alte virusuri cu manifestare digestivă, cum este norovirusul) apare imediat, la o înălțime mică, în vecinătatea toaletei”, a completat Craiu.

ADVERTISEMENT

Desigur, americanii citați de medicul Craiu oferă și soluții la această problemă. ”Soluțiile? Cea mai simplă ar fi să lăsăm capacul de la vasul de WC înainte de a trage apa. Apoi lămpile de ultraviolete și aerisirea frecventă a camerelor de toaletă. Și nu în ultimul rând spălatul pe mâini după ce am fost la toaletă”, a completat medicul Craiu.

În urmă cu doar o săptămână, medicul pediatru le explica părinților cum pot să le crească imunitatea copiilor. “În niciun fel de studiu clinic, în niciun climat, pe nicio durată de timp, nu s-a observat scăderea numărului de zile de spitalizare sau de boală acută la un copil care primește versus care nu primește.

ADVERTISEMENT

Elementul-miraculos care face diferența este mișcarea în aer liber pentru copilul de grădiniță, care chiar trebuie să se miște, și dacă trebuie să dăm ceva, există dovezi numai pentru vitaminele C și D, și date cu sfatul medicului, nu haotic sau că ni se pare că ar avea copilul un fel de deficit”, transmitea Mihai Craiu, într-un interviu pentru DC Medical.

”Ne îmbolnăvim de la virusuri, bacterii, paraziți, de la musafiri nedoriți în corpul nostru care intră prin căile aeriene. În cazul unei clase, care este cu ușile și ferestrele perfect închise, ca să nu ne tragă curentul, concentrația de particule mici care pot căra virusurile sau bacteriile pe care noi le scoate din căile aeriene, prin actul respirator normal, pe măsură ce avansăm în oră, după 10, 20, 50 de minute este din ce în ce mai mare.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea de a lua o doză infectantă, de orice fel de musafir nedorit, este cu atât mai mare cu cât durează mai multe ore de geam închis”, completa medicul Craiu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
ADEVĂRUL DESPRE CHERECHEȘ! Ce s-a întâmplat în momentul în care a fost prins
ADEVĂRUL DESPRE CHERECHEȘ! Ce s-a întâmplat în momentul în care a fost prins
Sore Mihalache, nefericită în dragoste. Artista despre idila cu Roman Miheţ
Sore Mihalache, nefericită în dragoste. Artista despre idila cu Roman Miheţ
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport!...
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport! Ți se face pielea de găină!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Leguma nelipsită din ciorbele românilor care poate provoca boli grave, inclusiv cancer. E...
Leguma nelipsită din ciorbele românilor care poate provoca boli grave, inclusiv cancer. E periculoasă când e reîncălzită
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!