Life

Ce conțin, de fapt, brânzeturile și lactatele vegetale. Avertismentul Mihaelei Bilic: ”Vă recomand să deschideți ochii și să evitați!”

Ce au în compoziția lor, în realitate, brânzeturile și lactatele vegetale. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihaela Bilic.
21.03.2024 | 19:45
Ce contin de fapt branzeturile si lactatele vegetale Avertismentul Mihaelei Bilic Va recomand sa deschideti ochii si sa evitati
Ce au în compoziția lor, în realitate, brânzeturile și lactatele vegetale. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihaela Bilic. Sursa foto: Facebook / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conțin, de fapt, brânzeturile și lactatele vegetale. Avertismentul Mihaelei Bilic, care le recomandă tuturor românilor să deschidă ochii și să evite anumite produse atunci când merg la cumpărături, în perioada postului.

Ce au în compoziția lor, în realitate, brânzeturile și lactatele vegetale. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihaela Bilic

Ce au în compoziția lor, în realitate, brânzeturile și lactatele vegetale. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihaela Bilic. Nutriționistul îi îndeamnă pe oameni să fie atenți când achizionează astfel de alimente.

ADVERTISEMENT

Vedeta susține că alimentele acestea nu trebuie introduse în meniul zilnic, nici măcar în perioada posturilor de peste an. Cunoscutul medic mai adaugă că ele sunt periculoase pentru sănătatea organismului uman.

Din păcate, smântâna vegetală este făcută din grăsimi vegetale, tip margarină, foarte nocive pentru sănătate. Ingredientele din compoziția acestor alimente vegetale nu sunt deloc indicate pentru o funcționare normală.

ADVERTISEMENT

„Dacă tot e smântână, atunci e musai să NU fie vegetală! Văd din ce în ce mai des pe lista de ingrediente a diferitelor produse sau pe meniurile restaurantelor această struțo-cămilă numită elegant «smântână vegetală».

Inițial, am crezut că e consecința noului trend de alimentație vegetariană în care țoată lumea fie ține post, fie are intoleranță la lactoză, deci nu mănâncă lapte. Nu, nu este mai sănătos să mănânci smântână, brânză și unt din vegetale, este doar foarte ieftin.

ADVERTISEMENT

Sunt produse de cea mai proastă calitate, bunul vostru simț trebuie să o recunoască: ce să caute grăsimea vegetală în smântână, unt și brânză?!! Cine a pomenit așa ceva?!”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook, scrie unica.ro.

Brânzeturile și lactatele vegetale, făcute din margarină

Brânzeturile și lactatele vegetale sunt făcute în cea mai mare parte din margarină, susține Mihaela Bilic. Renumitul nutriționist mai adaugă că aceste produse doar arată precum smântâna sau brânza, dar nu au nimic de-a face cu ele.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, vedeta spune că nu desființează margarina (care este periculoasă), însă este foarte deranjată de producătorii care aleg să ambaleze o minciună sub aparența sănătății și a grijii pentru client.

„Ei bine, eu vă recomand să deschideți ochii și să evitați orice preparat de smântână și brânză pe bază de grăsime vegetală. Când vrei o porție de paste sau o pizza cu sos de brânză, margarina sub orice forma nu are ce caută în ele!”, a mai notat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT