Life

Greșeala uriașă de care trebuie să se ferească toți șoferii din România. „Nu faceți această eroare pe ger! Distrugeți motorul”

Care este greșeala de care toți șoferii ar trebui să se ferească în timpul iernii. Așa îți poți distruge mașina, spun specialiștii.
09.01.2024 | 19:52
Greseala uriasa de care trebuie sa se fereasca toti soferii din Romania Nu faceti aceasta eroare pe ger Distrugeti motorul
Greșeala care îți poate distruge mașina. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Temperaturile au scăzut drastic în ultimele zile, iar acest lucru poate avea efecte negative și asupra mașinii. Specialiștii au transmis sfaturi utile pentru șoferi și au spus care este greșeala de care toți trebuie să se ferească.

Greșeala care îți poate distruge mașina

În ultima săptămână, vremea și-a intrat în drepturi, iar temperaturile au scăzut considerabil. Cine poate, se îndreaptă către mașina personală, pentru evita frigul cât mai mult cu putință.

ADVERTISEMENT

Totuși, specialiștii spun că există câteva greșeli pe care șoferii ar fi fi bine să le evite dacă nu vor să rămână fără mașină la mijloc de iarnă. Uneori, acestea sunt făcute neintenționat, dar ar putea provoca pagube mari.

Gerul poate afecta mașinile, iar un expert britanic care are peste 50 de ani de experiență, a oferit un interviu pentru The Sun în care a dezvăluit care sunt acțiunile de evitat.

ADVERTISEMENT

În primul rând, trebuie să existe cât mai mult combustibil în rezervorul mașinii, pentru a evita vaporii de apă să înghețe în rezervor. Ba mai mult, a recomandat utilizarea unor aditivi.

„Nu sta cu rezervorul prea gol. Dacă e frig, vaporii de apă din rezervă pot îngheța. Și pot bloca motorul. Așa că iarna mereu spun că trebuie să alimentăm mai des”,  a spus expertul.

ADVERTISEMENT

„Verificați bateriile”

În plus, o altă greșeală care îți poate distruge mașina iarna este să nu acorzi suficientă atenție bateriei. Aceasta trebuie verificată constant, deoarece în timpul temperaturile scăzute sunt expuse riscurilor.

„Ar fi bine să vă verificați bateriile. E vital să te asiguri, pe o vreme rece, că bateria este în cele mai bune condiții. Cu cât e mai frig afară, cu atât e mai greu pentru baterie să pornească mașina.

ADVERTISEMENT

Riști să rămâi blocat pe drum, mai ales dacă ești în afara orașului”, este un sfat pe care specialistul din Marea Britanie l-a oferit șoferilor care vor să-și păstreze mașinile intacte în sezonul rece.

ADVERTISEMENT
Tags: