Life

Rețeta cu gust de sărbătoare care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Cum prepari celebra prăjitură cu nuci și scorțișoară

Desertul care te trimite cu gândul la sărbătorile de iarnă. Cum se face renumitul produs de patiserie cu nuci și scorțișoară.
13.12.2023 | 00:15
Reteta cu gust de sarbatoare care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun Cum prepari celebra prajitura cu nuci si scortisoara
Desertul care te trimite cu gândul la sărbătorile de iarnă. Cum se face renumitul produs de patiserie cu nuci și scorțișoară. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta cu gust de sărbătoare care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Cum prepari celebra prăjitură cu nuci și scorțișoară. Vine din Statele Unite ale Americii și se poate face în orice anotimp, nu doar în sezonul rece.

Desertul care te trimite cu gândul la sărbătorile de iarnă. Cum se face renumitul produs de patiserie cu nuci și scorțișoară

Desertul care te trimite cu gândul la sărbătorile de iarnă. Cum se face renumitul produs de patiserie cu nuci și scorțișoară. Ingredientele pe care le are în compoziția sa sunt deosebite și conferă un gust cu totul special.

ADVERTISEMENT

Această prăjitură savuroasă și sățioasă se pregătește foarte repede și din produsele folosite iese o cantitate mare. Gospodinele care o încearcă pentru prima oară, cu siguranță, se vor îndrăgosti de această rețetă.

Printre ingredientele necesare se numără: 200 grame de făină albă, de calitate superioară, 200 grame de unt la temperatura camerei, 200 grame de zahăr alb, 150 grame de miez de nucă pisat, 4 ouă și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prăjitura ideală pentru Crăciun mai are nevoie de 1 linguriță de scorțișoară și 1 linguriță de praf de copt. Desertul cu nucă și scorțișoară iese pufos, aromat și nu te vei mai opri din mâncat încă de la prima gustare.

Cum se face prăjitura cu nucă și scorțișoară. Pașii de urmat

Prăjitura cu nucă și scorțișoară se poate pregăti cu lejeritate pentru sărbători, mai ales dacă ai la îndemână toate cele necesare. Se folosește un bol mare și încăpător în care se pune untul la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Se adaugă peste zahărul, gălbenușurile de la cele 4 ouă, nuca și scorțișoara. Se amestecă foarte bine ingredientele până când se formează o cremă omogenă. Într-un alt vas se bat albușurile spumă cu un praf de sare.

Albușurile spumă se adaugă treptat peste crema de gălbenușuri și nucă. Se amestecă ușor pentru a se păstra textura aerată și fină. Ulterior, se pun făina și praful de copt având grijă să se încorporeze cu multă atenție.

ADVERTISEMENT

Toată compoziția obținută se pune într-o tavă care a fost tapetată în prealabil cu puțin unt. Se lasă la cuptor prăjitura cu nucă și scorțișoară pentru un interval de 25-30 de minute până trece testul cu scobitoarea.

Imediat ce este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit. De asemenea, gospodinele trebuie să știe că desertul se poate unge generos cu sirop cald de zahăr și vanilie. Dacă se întâmpla asta se mai pune la cuptor preț de 5 minute.

ADVERTISEMENT