Life

Greșelile uriașe care îți scurtează viața. Ce nu trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult

Greșelile uriașe care îți scurtează viața, conform medicilor. Ce nu trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult, spun specialiștii.
03.11.2023 | 18:43
Greselile uriase care iti scurteaza viata Ce nu trebuie sa faci zilnic pentru a trai mai mult
Greșelile uriașe care îți scurtează viața. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Greșelile uriașe care îți scurtează viața. Ce spun medicii că nu ar trebui să facem pentru a trăi mai mult.

Greșelile uriașe care îți scurtează viața. Ce nu trebuie să faci

Celebrul medic Dumitru Constantin Dulcan spune că gândurile ne pot influența viața într-un mod cum nu se poate. Astfel, în niciun caz nu trebuie să ne concentrăm asupra lucrurilor negative din viața noastră.

ADVERTISEMENT

Gândurile negative ne pot face să intrăm în decepție. De altfe, tristețea și frica ne pot face să îmbătrânim mai repede. De aceea, în niciun caz nu trebuie să ne gândim că viața este prea scurtă. Nu trebuie nici să ne stresăm de faptul că trece timpul.

„Dacă în fiecare clipă te gândești cât mai ai până la final, nu faci nimic în viața asta. Intri în decepție, depresie dezamăgire. Dacă ceva ne îmbătrânește foarte rapid este depresia, tristețea și frica, de fapt, prin frică a fost stăpânită de către dictator lumea.

ADVERTISEMENT

Te înspăimântă și spune că dacă ești împotriva ei te execută, dispari și atunci omul de frică se supune, dar asta nu este modalitatea în care un om poate să și dirijeze viața. Viața nu trebuie gestionată de frică și de tristețe. Așadar, în fiecare zi trebuie să te comporți ca și cum viața ta ar fi veșnică, ca și cum ar fi fără sfârșit”, a spus la podcastul “Fain & Simplu cu Mihai Morar”, Dumitru Constantin Dulcan.

Stresul ne îmbătrânește și el. Ce să nu facem

Trebuie să ne închipuim că avem o poartă pe care o putem închide în fața răului și a gândurilor negative. Nu trebuie să ne copleșească nici războiul sau pandemia sau orice alt eveniment negativ.

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem înțelepciunea să știm că astfel de lucruri nu depind de noi și să nu le lăsăm să ne copleșească.

„Dacă știm că stresul nu ne face bine, atunci trebuie să închidem poarta spre necaz, spre rău și ne instalăm pe un șantier al binelui, adică pe un alt drum.

ADVERTISEMENT

În fata unei pandemii sau al unui război sper să găsim înțelepciunea să depășim momentul, care nu este ușor. Nu trebui să ne jucăm cu așa ceva”, a spus medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: