News

Grinch de România. Un hoț a fost prins după ce a furat instalaţia cu care trebuia decorat un parc din Târgovişte

Parcul Mitropoliei din Târgovişte era să rămână nedecorat de Sărbători. Un hoţ a furat luminiţele de Crăciun, dar poliţiştii l-au prin la timp
27.11.2022 | 18:01
Grinch de Romania Un hot a fost prins dupa ce a furat instalatia cu care trebuia decorat un parc din Targoviste
Un dâmboviţean a furat 100 de metri de luminiţe de Crăciun Foto: Piaxabay
ADVERTISEMENT

Un dâmboviţean a furat 100 de metri de instalaţie luminoasă cu care urma să fie decorat Parcul Mitropoliei din municipiul Târgovişte. Poliţia a anunţat reţinerea acestuia.

Hoţul de luminiţe e acuzat şi de alte furturi

Hoţul de luminiţe de Crăciun are 44 de ani, dar poliţiştii îl suspectează şi de alte furturi. Practic, în noaptea de vineri spre sâmbătă bărbatul a sustras două cutii ce conţineau 100 metri de bandă led, instalaţie care urma să fie amplasată în Parcul Mitropoliei din municipiul Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în noaptea de joi spre vineri, prin secţionarea unei prelate, acelaşi bărbat ar fi sustras fructe, legume şi articole de vestimentaţie de la un stand pentru comercializare din municipiul Târgovişte.

Mai mult decât atât, oamenii legii cred că tot el este autorului unui furt semnalat în urmă cu două luni. “În noaptea de 28 spre 29 septembrie a.c., ar fi pătruns într-un imobil de unde ar fi sustras patru jante şi cauciucuri de iarnă şi un troler”, a transmis într-un comunicat Poliţia Judeţeană Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în urmă cu câţiva ani municipalitatea din Oradea i-a însărcinat pe poliţiştii locali să stea cu ochii pe beculeţele de Sărbători instalate în oraş, existând temerea că acestea ar putea fi furate de hoţi. Astfel, pe toată durata Sărbătorilor oamenii legii au fost nevoiţi să păzească cei 14 kilometri de instalaţii luminoase amplasate în 27 de zone ale oraşului.

Crăciunul la Târgovişte

La Târgovişte, un târg de Crăciun va fi organizat anul acesta în premieră şi în incinta Curţii Domneşti, menifestări dedicate sărbătorilor de iarnă sub titulatura “Crăciun la Turn”.

ADVERTISEMENT

Târgul se va deschide pe 1 decembrie, iar spre seară pe scena Curţii Domneşti vor urca mai mulţi artişti, între care Diana Matei, Taraful Cleante sau Zavera Band.

Pe parcursul lunii decembrie, în Curtea Domnească se vor afla un patinoar, căsuțe cu dulciuri, decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde.

ADVERTISEMENT

Un alt târg de Crăciun este amenajat și pe Platoul Prefecturii Dâmbovița, în zona centrală a municipiului Târgovişte, acesta urmând se se deschidă pe 6 decembrie.

ADVERTISEMENT