News

Anunțul MAE despre românii din Israel. Ce se întâmplă după atacul Iranului

MAE, mesaj pentru românii din Israel. „Să evite orice călătorie în statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran”
14.04.2024 | 14:02
Anuntul MAE despre romanii din Israel Ce se intampla dupa atacul Iranului
Recomandările MAE pentru românii din Israel Sursa foto: istockphoto
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe, prin vocea purtătorului său de cuvânt, a informat că nu există români în pericol în Israel până în acest moment.

Anunțul MAE despre românii din Israel

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministrului Afacerilor de Externe (MAE), a vorbit despre situația românilor din Israel și despre recomandările MAE pentru cetățenii români aflați în zonă.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt români în pericol. Până la acest moment, misiunile noastre diplomatice, nu au recepționat solicitări de asistență sau solicitări de sprijin consular.

Misiunile noastre din regiune, mă refer la cele din Israel, la cele din Iran, sunt în permanență legătură cu cetățenii noștri români, rămânând să ofere sprijin în măsura competențelor legale.

ADVERTISEMENT

Spațiul aerian s-a redeschis în această dimineață (duminică n.r.), cursele aeriene și-au reluat zborurile. Cetățenii români vor reveni în țară. Nu a fost solicitat, așa cum am spus, sprijin de ordin consular.

Recomandarea MAE este de a evita orice călătorie în statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran.

ADVERTISEMENT

Detalii cu privire la aceste informații, precum și datele noastre de contact pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare, sunt disponibile pe www.mae.ro.

Am reiterat recomandarea adresată cetățenilor români de a evita călătoriile acolo. Această recomandare este în vigoare din luna octombrie anul trecut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, celor care se află pe acele teritorii să fie precauți, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluțiile de securitate, și să respecte cu strictețe eventualele recomandări ale autorităților locale”, a precizat Radu Filip, la Antena 3 CNN.

Recomandările MAE vin după ce Israelul a fost ținta unui atac al Iranului care a lansat peste 300 de rachete și drone în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cea mai mare parte a acestora au fost interceptate de apărarea israeliană. Atacul a declanșat un val de reacții din partea comunității internaționale, care condamnă atacul decis de regimul de la Teheran.

ADVERTISEMENT