News

Anunțul MAE despre românii din Israel. Ce se întâmplă după atacul Iranului

MAE, mesaj pentru românii din Israel. „Să evite orice călătorie în statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran”
14.04.2024 | 14:02
Anuntul MAE despre romanii din Israel Ce se intampla dupa atacul Iranului
Recomandările MAE pentru românii din Israel Sursa foto: istockphoto
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe, prin vocea purtătorului său de cuvânt, a informat că nu există români în pericol în Israel până în acest moment.

Anunțul MAE despre românii din Israel

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministrului Afacerilor de Externe (MAE), a vorbit despre situația românilor din Israel și despre recomandările MAE pentru cetățenii români aflați în zonă.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt români în pericol. Până la acest moment, misiunile noastre diplomatice, nu au recepționat solicitări de asistență sau solicitări de sprijin consular.

Misiunile noastre din regiune, mă refer la cele din Israel, la cele din Iran, sunt în permanență legătură cu cetățenii noștri români, rămânând să ofere sprijin în măsura competențelor legale.

ADVERTISEMENT

Spațiul aerian s-a redeschis în această dimineață (duminică n.r.), cursele aeriene și-au reluat zborurile. Cetățenii români vor reveni în țară. Nu a fost solicitat, așa cum am spus, sprijin de ordin consular.

Recomandarea MAE este de a evita orice călătorie în statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran.

ADVERTISEMENT

Detalii cu privire la aceste informații, precum și datele noastre de contact pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare, sunt disponibile pe www.mae.ro.

Am reiterat recomandarea adresată cetățenilor români de a evita călătoriile acolo. Această recomandare este în vigoare din luna octombrie anul trecut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, celor care se află pe acele teritorii să fie precauți, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluțiile de securitate, și să respecte cu strictețe eventualele recomandări ale autorităților locale”, a precizat Radu Filip, la Antena 3 CNN.

Recomandările MAE vin după ce Israelul a fost ținta unui atac al Iranului care a lansat peste 300 de rachete și drone în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cea mai mare parte a acestora au fost interceptate de apărarea israeliană. Atacul a declanșat un val de reacții din partea comunității internaționale, care condamnă atacul decis de regimul de la Teheran.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion