Sport

Pep Guardiola lansează un avertisment sumbru. Fotbaliștii și antrenorii din Premier League ar putea intra în grevă

Fotbaliștii și antrenorii din Premier League sunt foc și pară pe conducătorii fotbalului englez, care au decis să se joace de Boxing Day. Pep Guardiola trage un semnal de alarmă și amenință cu greva.
24.12.2021 | 12:07
Pep Guardiola lanseaza un avertisment sumbru Fotbalistii si antrenorii din Premier League ar putea intra in greva
ADVERTISEMENT

Șefii Premier League au decis programarea meciurilor din jurul sărbătorilor de iarnă, în ciuda dorinței fotbaliștilor și antrenorilor, care se tem pentru sănătatea lor, după ce varianta Omicron a coronavirsului a pus stăpânire pe Anglia.

Două dintre partidele care urmau să aibă loc pe 26 decembrie au fost deja amânate. Este vorba despre Liverpool – Leeds United și despre Wolves – Watford. Cele două formații oaspete nu au putut face deplasarea din cauza focarurilor apărute.

ADVERTISEMENT

Insistența conducătorilor englezi de a se juca fotbal în ciuda pericolului sanitar îl deranjează pe Pep Guardiola. Manchester City are meci acasă, cu Leicester, iar managerul catalan a declarat că fotbaliștii și antrenorii din Premier League ar putea intra în grevă.

Pep Guardiola propune ca fotbaliștii și antrenorii din Premier League să intre în grevă

De-a lungul timpului, încă din 2016, de când a sosit în Anglia, Guardiola s-a declarat un fan al etapelor programate de sărbători, dar, acum, spaniolul nu crede că fotbalul ar trebui să fie prioritar.

ADVERTISEMENT

Nu doar pericolul COVID-19 îl îngrijorează pe managerul lui City, ci și programul aglomerat pe care îl au cluburile. Guardiola nu crede că declarațiile pot schimba ceva, ci doar o măsură extremă luată de fotbaliști și antrenori.

„Săptămâna aceasta să spunem că nu e prea mult. Meciurile de Boxing Day sunt mereu importante, am înțeles, e unul dintre motivele pentru care Premier League este un campionat atât de special.

ADVERTISEMENT

Problema este calendarul. Sunt 365 de zile pe an, în care jucătorii nu stau o clipă. Merg la echipa națională, joacă în cupele europene, sunt prea multe meciuri. Această problemă trebuie rezolvată.

Jucătorii au două sau trei săptămâni de vacanță vara și atât. Apoi începe sezonul și tot așa. E prea mult! Bunăstarea și sănătatea jucătorilor ar trebui să fie cele mai importante lucruri, la fel ca pentru orice om”, a declarat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

„Prea multe meciuri și prea puține vacanțe”

Guardiola este extrem de nemulțumit și de faptul că în Premier League sunt permise în continuare trei schimbări.

„Vorbim de bunăstarea jucătorilor, dar Anglia e singura țară care nu acceptă cinci schimbări, doar trei. De ce doar trei? Ar trebui ca jucătorii și antrenorii să intre în grevă, pentru că dacă doar vorbim nu rezolvăm nimic.

Acesta este un mesaj pentru UEFA, FIFA, Premier League, jurnaliști… Banii nu sunt mai importanți decât sănătatea”, a adăugat Pep.

Eliminată din Cupa Ligii Angliei, Manchester City e în continuare angrenată pe trei fronturi: campionat, UEFA Champions League și Cupa Angliei.

„Nu cred că vom intra însă în grevă pentru că vrem să jucăm. Vrem să facem oamenii fericiți. Mergem la stadion pe 26,27, 29 și pe 31 și 1 și jucăm. E ceea ce ne place să facem. Nu spun că greva e soluția, dar când ai de jucat turnee finale, cupe europene, cupe interne… E prea mult! Sunt prea multe meciuri și prea puține vacanțe”, a încheiat catalanul de pe banca lui City.

ADVERTISEMENT