Fotbal intern

Gudmund Kongshavn, noul transfer al lui Dinamo, cifre horror! E cel mai slab portar din Liga 1

09.02.2021 | 17:20
Gudmund Kongshavn noul transfer al lui Dinamo cifre horror E cel mai slab portar din Liga 1
ADVERTISEMENT

Dinamo a făcut cinci transferuri în perioada de mercato a iernii, iar printre veniri s-a numărat şi Gudmund Kongshavn. FANATIK a analizat cifrele norvegianului, care devine cel mai slab portar al actualului sezon din Liga 1.

FANATIK a anunţat în exclusivitate transferul lui Gudmund Kongshavn la Dinamo, însă vestea nu prea are cum să-i bucure pe fanii “câinilor”. Portarul norvegian a fost adus de la Aalesunds, echipă care a retrogradat în liga a doua din Norvegia la finalul sezonului 2020.

ADVERTISEMENT

Gudmund Kongshavn, cifre horror înainte de transferul la Dinamo

Cu o carieră începută în 2009, la Valerenga, Gudmund Kongshavn a mai evoluat de-a lungul timpului la Sarpsborg, Tromso şi Aalesunds. Norvegianul a primit 273 de goluri în cele 145 de meciuri jucate în cei 12 ani de carieră, cu o medie horror de 1,88 de goluri primite pe meci. Chiar dacă are cifre dezastruoase, portarul de 30 de ani va purta tricoul cu numărul 1 la Dinamo, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Cifrele sunt dezastruoase, mai ales în comparaţie cu portarii titulari din Liga 1. Alexandru Buzbuchi, cel care împarte postul cu Răzvan Pleşca la Gaz Metan Mediaş, are o medie de 1,66 goluri primite pe meci şi era cel mai slab la acest capitol în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Un alt amănunt care le poate da fiori fanilor lui Dinamo este numărul de meciuri în care Gudmund Kongshavn nu a primit niciun gol. Din cele 145 de partide, norvegianul a reuşit să-şi ţină poarta intactă în 33 de cazuri. Exemplu de luat în calcul este sezonul trecut, când a jucat 14 meciuri la Aalesunds şi a primit cel puţin un gol în 13 partide.

  • 39 de goluri a primit Aalesunds cu Gudmund Kongshavn în poartă

Dinamo l-a pierdut prea uşor pe Cătălin Straton

Cătălin Straton a început sezonul 2020-2021 la Dinamo, însă a făcut repede pasul spre FCSB. FANATIK a dezvăluit motivele plecării portarului din Şoseaua Ştefan cel Mare, iar în locul acestuia a fost adus Rene Hinojo, un fotbalist care se apropie de pensionare.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra s-a descotorosit mult prea uşor de Cătălin Straton, fotbalist care, din informaţiile FANATIK, avea un salariu de 7.000 de euro pe lună la Dinamo, bani care se încadrau în proiectul suporterilor de a salva clubul. În plus, comparativ cu Gudmund Kongshavn, cifrele lui Straton sunt stelare: 191 de goluri primite în 157 de meciuri, cu o medie 1,21 goluri primite pe partidă.

Cristi Bălgrădean, cea mai bună medie din Liga 1

Cristi Bălgrădean a ajuns în 2020 la CFR Cluj, după ce plecat liber de contract de la FCSB, iar portarul campioanei României este lider în Liga 1. Cu 353 de goluri primite în 354 de meciuri, fotbalistul de 32 de ani are o medie de 0,99 goluri primite pe meci.

ADVERTISEMENT

Pe locul 2 se clasează Roland Niczuly, titularul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, cu o medie de 1,04 goluri primite pe meci. Podiumul este încheiat de Andrei Vlad (FCSB) şi Valentin Cojocaru (Viitorul), ambii cu 1,06 goluri primite pe meci.

ADVERTISEMENT