Sport

Gură de oxigen pentru Dinamo! A câștigat procesul cu Poli Timișoara în cazul transferului lui Dorin Rotariu

Dinamo a mai scăpat de un proces și a avut câștig de cauză în speța cu Poli Timișoara referitoare la transferul lui Dorin Rotariu.
02.11.2021 | 18:45
Gura de oxigen pentru Dinamo A castigat procesul cu Poli Timisoara in cazul transferului lui Dorin Rotariu
Gură de oxigen pentru Dinamo! „A câștigat procesul cu Poli Timișoara în cazul transferului lui Dorin Rotariu
ADVERTISEMENT

Poli Timișoara s-a înscris la masa credală și revendica o datorie de 1,1 milioane de euro în urma transferului lui Dorin Rotariu de la Dinamo la FC Bruges.

Timișorenii au pierdut însă și ultima cale de atac iar „câinii” scapă astfel de o datorie uriașă care ar fi îngropat și mai mult clubul aflat într-o situație financiară precară.

ADVERTISEMENT

Dinamo, victorie în procesul intentat de Poli Timișoara cu privire la transferul lui Dorin Rotariu

Dinamo are datorii de peste șapte milioane de euro conform lui Răzvan Zăvăleanu care a dezvăluit această informație în exclusivitate pentru FANATIK.

Începând din data de 2 noiembrie, de pe lista datoriilor se poate șterge suma de 1,1 milioane de euro pe care timișorenii o pretindeau conform deciziei instanței:

ADVERTISEMENT

„Respinge contestaţia formulată de POLITEHNICA TIMIŞOARA SA împotriva tabelului preliminar al obligaţiilor debitoarei SC DINAMO 1948 SA, astfel cum a fost precizată, ca neîntemeiată”.

Reprezentații lui Poli Timișoara mai au o singură cale de atac, apelul, la care pot recurge până pe data de 9 noiembrie: „Cu apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în comunicatul Tribunalului București.

ADVERTISEMENT

Constantin Anghelache explica pentru FANATIK de ce datoria față de Timișoara nu a fost ștearsă

Constantin Anghelache anunța în exclusivitate pentru FANATIK încă din luna iulie că Poli Timișoara nu va avea câștig de cauză în acest demers juridic:

„Ionuț Negoiță are o datorie față de domnii de la Timișoara de 1,1 milioane de euro pentru Rotariu, caz în care s-a judecat fondul nu și recursul. De aceea Timișoara s-a înscris la masa credală și datoria nu a fost ștearsă”, a declarat fostul președinte al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

De unde a pornit totul: Povestea transferului lui Dorin Rotariu

În 2017, Dorin Rotariu era transferat de Dinamo la Club Brugge pentru 2,2 milioane de euro. Totul a plecat de la faptul că Poli Timișoara revendica un procent de 50% dintr-un viitor transfer, iar lichidatorul judiciar al societății Politehnicii Timișoara a cerut acești bani.

„Avem o creanță neîncasată de la Dinamo din transferul fotbalistului Dorin Rotariu la FC Bruges. Creanța ajunsese la 1,1 milioane de euro, ca urmare a calculului făcut raportat la acel acord de transfer care a existat la un moment dat. Nu mai puțin de 270.000 de euro. 

Și pe noi ne-a luat prin surprindere cererea de deschidere a procedurii de insolvență făcută de Dinamo, dar am intervenit la timp. Trebuia să facem și demersul acesta. În principiu, ne vom înscrie la masa credală”, a fost anunțul din GSP al lichidatorului judiciar al Politehnicii Timișoara S.A. la intrarea lui Dinamo în insolvență.

ADVERTISEMENT