News

Guvernul a adoptat pe 6 iulie proiectul de lege privind carantina şi izolarea. A fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei

13.07.2020 | 17:54
Guvernul a adoptat pe 6 iulie proiectul de lege privind carantina si izolarea A fost avizat favorabil de catre Ministerul Justitiei
ADVERTISEMENT

Guvernul a adoptat pe 6 iulie proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Acum reprezentanții Executivului spun că acesta a primit aviz favorabil din partea Ministerului Justiţiei.

Observațiile formulate au ost preluate în textul proiectului de act normativ. Reacţia a apărut după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că iniţiativa Cabinetului Orban trimisă la Parlament nu a fost avizată. „Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu 

ADVERTISEMENT

(…) preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări.

6 iulie, data la care Guvernul a adoptat proiectul de lege privind carantina şi izolarea

Proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ. 
 
Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu. 
 
Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziţie avizul emis de Ministerul Justiţiei”, arată Executivul, într-o precizare de presă, ataşând şi documentul cu avizul ministerului.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Marcel Ciolacu a declarat după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

Mai mult de atât, președintele interimar al PSD a transmis că legea nu are avizul Ministerului Justiţiei și că partidul lui a votat legea la Cameră, pentru a nu tergiversa dezbaterile.

ADVERTISEMENT

Guvernul a transmis că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.