News

Guvernul american, acuzat că ascunde OZN-uri. Cine sunt foștii oficiali care au depus mărturie

Congresul SUA a organizat a doua audiere pe subiectul OZN din ultimele decenii. Trei foști oficiali americani au depus mărturie
27.07.2023 | 18:27
Guvernul american acuzat ca ascunde OZNuri Cine sunt fostii oficiali care au depus marturie
Trei foști oficiali americani au fost audiați de Congresul SUA Sursa foto: Twitter, YouTube / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Comitetul de Supraveghere al Camerei Reprezentanților a organizat miercuri a doua audiere din ultimele decenii, în cadrul căreia trei foști ofițeri din structurile militare și de informații au depus mărturie despre întâlnirile pe care le-au avut cu obiecte zburătoare neidentificate (OZN) sau, cum sunt denumite acum, fenomene aeriene neidentificate (UAP).

OZN-urile, subiect de audieri în Congresul SUA

Subcomisia pentru securitate națională, frontieră și afaceri externe a Camerei Reprezentanților (camera inferioară a Congresului SUA) a condus audierea, în cadrul căreia au depus mărturie foști militari americani și membri ai comunității de informații. Aceste persoane afirmă că s-au întâlnit cu aparate care sfidează capacitățile de zbor și fizica cunoscute, iar unele susțin că au fost martori la dovezi ale unei “inteligențe non-umane”.

ADVERTISEMENT

Audierea de miercuri a inclus mărturiile a doi foști aviatori din Marina SUA, Ryan Graves și David Fravor. Ambii au fost implicați în întâlniri separate, foarte mediatizate, cu aeronave neconvenționale care operează în spațiul aerian militar american.

Pe lângă aceștia, a fost chemat ca martor. Grusch este un fost ofițer de luptă decorat și un veteran al comunității de informații a Pentagonului. Luna trecută, el a fost subiectul unui raport în care susținea că a primit “informații clasificate extinse despre programe profund secrete” care ar deține vehicule recuperate de origine non-umană, dintre care unele sunt intacte.

ADVERTISEMENT

Deși declarațiile lui Grusch au stârnit controverse, acestea au atras atenția marilor instituții de presă și politicienilor americani. Martorul a făcut mai multe afirmații surprinzătoare despre guvernul american și OZN-uri, dar au persistat îndoieli asupra unor mărturii cheie.

Cine este David Grusch

Născut în Pittsburgh, Pennsylvania, David Grusch a fost unul dintre cei mai decorați ofițeri de luptă din cadrul USAF (Forțele Aeriene ale SUA) în timpul războiului din Afganistan. În plus, el este, de asemenea, un veteran al Agenției Naționale de Informații Geospațiale (NGA) și al Biroului Național de Recunoaștere (NRO).

ADVERTISEMENT

Din 2019 până în 2021, Grusch a fost, de asemenea, reprezentantul NRO în cadrul Unidentified Aerial Phenomena Task Force, ceea ce face ca credibilitatea sa să fie greu de pus la îndoială. Mai mult, el ar trebui să fie familiarizat și cu funcționarea Unidentified Aerial Phenomena Task Force, unde a fost reprezentantul NRO. În plus, a fost co-liderul pentru analiza UAP la NGA și reprezentantul acesteia în cadrul grupului operativ din 2021 până în 2022.

La 5 iunie 2023, Grusch a ieșit pentru prima dată în public cu povestea sa despre faptul că guvernul SUA ar fi în posesia OZN-urilor și unui rămășițe biologice extraterestre, prin intermediul jurnaliștilor Leslie Kean și Ralph Blumenthal. Povestea ar fi fost refuzată la început de multe publicații de renume, dar a fost publicată pe site-ul The Debrief.

ADVERTISEMENT

Acuzații de mușamalizare

Printre afirmațiile lui David Grusch, acesta a susținut că “guvernul federal al SUA desfășoară un program extrem de secret de recuperare a OZN-urilor și deține mai multe nave spațiale de origine non-umană, precum și cadavrele unor piloți decedați”. De asemenea, el a susținut că a încercat să convingă oficialii să țină cont de preocupările sale, dar fără succes.

Ulterior, Grusch și-a detaliat afirmațiile într-un interviu acordat ziarului francez Le Parisien la 7 iunie 2023. El a dezvăluit că guvernul american a transferat unele OZN-uri prăbușite către un contractor din domeniul apărării.

Afirmațiile sale au acum mai multă credibilitate, deoarece și alte persoane au ieșit la rampă pentru a povesti experiențe echivalente. Comandantul în retragere al marinei americane David Fravor a amintit, de asemenea, o relatare detaliată a unei întâlniri extraterestre pe care el și alți piloți au avut-o cu un UAP deasupra Golfului Persic în 2004.

Cine este David Fravor?

David Fravor este un comandant în retragere din Marina americană. O înregistrare video înregistrată de Fravor în timpul unei misiuni de rutină în largul coastei San Diego, în noiembrie 2004, a devenit virală după ce a fost făcută publică de oficiali ai unui program al Pentagonului care investiga OZN-urile. Aceasta este acum cunoscută sub numele de videoclipul “Tic Tac”.

Când a fost înregistrat videoclipul, Fravor era ofițerul comandant al Escadrilei de vânătoare Strike Fighter 41. El și echipa sa erau atașați la Carrier Airwing Eleven și staționau la bordul USS Nimitz (CVN-68).

În mărturia sa de miercuri în fața comisiei, Fravor și-a amintit ce s-a întâmplat în ziua în care a întâlnit presupusele OZN-uri. “În timp ce ne lansam de pe USS Nimitz, ne-am coordonat cu controlorul aerian de pe USS Princeton, ni s-a spus că antrenamentul va fi suspendat pentru sarcini din lumea reală.

Coechipierul meu s-a alăturat și ne-am îndreptat spre un contact la vest de punctul nostru CAP (Combat Air Patrol). Punctul CAP este locul în care ne așteptam înainte de a începe antrenamentele, la aproximativ 64 de kilometri sud de navă.”

El a continuat: “Pe măsură ce înaintam spre vest și în timp ce controlorul aerian măsura distanța până la interceptare, nu aveam nimic pe radare și nu știam ce vom vedea când vom ajunge.

Controlorul aerian de pe navă nu avea nici el nicio idee, dar observase aceste obiecte pe sistemul lor de luptă Aegis în ultimele două săptămâni. Acestea coborâseră de la peste 24.000 de metri și coborau rapid până la 6.000 de metri, stăteau ore întregi și apoi se întorceau direct sus.”

OZN în formă de Tic Tac

Fravor a spus că atunci când au ajuns la 6.000 de metri, au observat niște ape albe pe partea dreaptă care ieșeau în evidență în mare, deoarece vremea era perfectă în acea zi. “În timp ce toți 4 ne uitam în jos am văzut un mic obiect alb în formă de Tic Tac cu axa longitudinală îndreptată spre N/S și care se mișca foarte brusc peste apa albă. Nu existau rotoare sau suprafețe vizibile de control al zborului, cum ar fi aripile.

În timp ce am început să întoarcem în sensul acelor de ceasornic pentru a observa obiectul, eu și ofițerul meu de comandă și am decis să coborâm pentru a ne apropia, iar cealaltă aeronavă a rămas la adăpost pentru a ne observa atât pe noi, cât și pe Tic Tac.

Ne-am deplasat aproximativ 90 de grade, iar obiectul și-a schimbat brusc axa longitudinală, s-a aliniat cu aeronava mea și a început să urce în sensul acelor de ceasornic”, a declarat el.

“Am continuat să coborâm încă 270 de grade, când am făcut o mișcare de coborâre a botului pentru a ne îndrepta spre locul unde ar fi trebuit să fie Tic Tac-ul atunci când am îndreptat botul spre obiect.

Altitudinea noastră în acest moment era de aproximativ 4.500 de metri, iar Tic Tac se afla la aproximativ 3.650 de metri. În timp ce ne îndreptam spre obiect la aproximativ 805 metri, cu obiectul chiar la stânga botului aeronavei noastre, acesta a accelerat rapid și a dispărut chiar în fața aeronavei noastre”, a mai relatat el.

Fravor a spus că, în același timp, apa albă a dispărut și ea. El a confirmat, de asemenea, că guvernul nu a investigat niciodată incidentul. “Ceea ce este șocant este că incidentul nu a fost niciodată investigat, niciun membru al echipajului meu nu a fost interogat, nu au fost luate casete, iar după câteva zile, s-a transformat într-o poveste grozavă pe care să o spui prietenilor”, a spus el.

Cine este Ryan Graves?

Ryan Graves, în vârstă de 37 de ani, este un fost locotenent în marina americană. Originar din Baldwinville, a absolvit Liceul Regional Narragansett în 2004 și a obținut o diplomă de licență în inginerie mecanică și aerospațială la Worcester Polytechnic Institute în 2008.

Graves a primit gradul de sublocotenent în Marina Militară prin intermediul Comandamentului de pregătire a ofițerilor din Newport, Rhode Island, potrivit unui articol din 2009 din Gardner News. În prezent, el locuiește în sudul statului New Hampshire, scrie publicața Telegram & Gazette.

Graves a declarat că a fost detașat în cadrul Operațiunii Enduring Freedom, denumirea oficială pentru războiul din Afganistan și războiul mai larg împotriva terorismului, și Operațiunea Inherent Resolve, denumirea oficială pentru intervenția SUA împotriva Statului Islamic.

Miercuri, Graves a depus mărturie în fața Subcomisiei pentru Securitate Națională, Frontieră și Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților. El a declarat că a vorbit în numele a peste 30 de membri ai echipajelor de zbor comerciale și veterani militari care au mărturisit întâlniri similare.

Întâlnirea cu un OZN

În 2014, a spus Graves, a fost martor la fenomene aeriene neidentificate în timp ce era staționat la Naval Air Station Oceana din Virginia Beach, Virginia. Potrivit lui Graves, modernizările aduse sistemelor radar pentru avioane au dus la detectarea unor obiecte necunoscute în spațiul aerian, iar testele ulterioare și identificarea vizuală au corelat prezența UAP. Întâlnirile au devenit atât de frecvente încât echipajele de zbor discutau despre riscul de UAP în cadrul ședințelor periodice de informare înainte de zbor, a declarat Graves.

În timpul unei misiuni de antrenament, a spus Graves, două F-18 au fost despărțite de un UAP care a fost descris ca un “cub gri închis, sau negru, în interiorul unei sfere transparente”. Deși escadrila a prezentat un raport de siguranță, a spus Graves, nu a existat nicio recunoaștere oficială a incidentului.

“UAP se află în spațiul nostru aerian, dar sunt extrem de puțin raportate”, a declarat Graves. “Aceste apariții nu sunt rare sau izolate, ci de rutină. Echipajele militare și piloții comerciali – observatori instruiți a căror viață depinde de o identificare precisă – sunt frecvent martori ai acestor fenomene.”

Graves a spus că există un stigmat în jurul discuțiilor despre UAP care îi reduce la tăcere pe piloți de teama repercusiunilor. Declarațiile recente ale guvernului care pun la îndoială mărturiile martorilor oculari au contribuit la acest stigmat, a adăugat Graves. El a mai spus că toate videoclipurile UAP sunt clasificate ca fiind “secrete”, ceea ce împiedică înțelegerea publicului și alimentează neîncrederea.

ADVERTISEMENT
Tags: